Η dream team των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν παγκοσμίως!
Όλοι γεννημένοι μετά το 1974, και όλοι με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αποτελούν ο καθένας στο τομέα του βασικό εργαλείο για την εξέλιξη της επιστήμης τους. Οι περισσότεροι γεννήθηκαν στην Ελλάδα, οι περισσότεροι όμως εργάζονται στο εξωτερικό πλέον.Δεν ξεχνούν την Ελλάδα, και ένας ακόμη λόγος που παλεύουν είναι για να δώσουν όραμα στις γενιές που ακολουθούν.


Γνωρίστε μερικούς από τους σπουδαιότερους επιστήμονες του κόσμου, που έχουμε την τύχη να είναι Έλληνες. Η dream team που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε γωνιά του κόσμου τη χώρα μας.Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, τιμήθηκε με το βραβείο Rolf Nevanlinna, κορυφαία διάκριση της Διεθνούς Ενωσης Μαθηματικών. Ιδιαίτερα δημοφιλής, σχεδόν σταρ στον κόσμο της επιστήμης.

Ελευθερία Ζεγγίνη

Στο μέλλον η οστεορθρίτιδα θα θεραπεύεται εύκολα και γρήγορα και θα το χρωστάμε στη δική μας Ελευθερία. Καθηγήτρια στο βρετανικό ινστιτούτο γενετικής Wellcome Trust Sanger.
Ελλη Παπαεμμανουήλ

Κάθε γονιός σε όλο το κόσμο, θα την ευγνωμονεί πολύ σύντομα.Επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο κέντρο καρκίνου Memorial Sloan Kettering Cancer Center, που ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.

Ντέμης Χασάμπης

Η τεχνητή νοημοσύνη ένα βήμα πριν μπει στη ζωή μας.Συνιδρυτής του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης DeepMind στο Λονδίνο, πρώην πρωταθλητής στο σκάκι και σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών.


Μανόλης Κέλλης

Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, η έρευνα του οποίου εστιάζει στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Και αυτοί είναι μόνο 5 από τους συνολικά 45 επιστήμονες που θεωρούνται διάνοιες στο είδος τους.

e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :