Απο την Οσία Κασσιανή στην Αγία Θεοδώρα

Ο αυτοκράτορας Θεόφιλος αναζήτουσε την γυναίκα που θα γινόταν σύζυγός του και αυτοκράτειρα.

Για αυτό διοργάνωσε μια τελετή για την επιλογή της νύφης, στην οποία πήρε μέρος και η Κασσιανή. Ο Θεόφιλος έπρεπε να διαλέξει ποια κοπέλα ήθελε για σύζυγο του, δίνοντας της ένα χρυσό μήλο.

Κοίταξε όλες τις υποψήφιες, πλησίασε την Κασσιανή και της είπε, αναφερόμενος στην Εύα: “Aπό μια γυναίκα ήρθαν στον κόσμο όλα τα κακά”. Η Κασσιανή, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της και αποδεικνύοντας την εξυπνάδα της, του απάντησε, αναφερόμενη στην Παναγία: “Kαι από μια γυναίκα πηγάζουν όλα τα καλά”.

Η απάντηση της κοπέλας εντυπωσίασε τον αυτοκράτορα, αλλά παράλληλα έθιξε και τον εγωισμό του, καθώς θεωρήθηκε ότι η Κασσιανή τον αποστόμωσε.

ΤΙ ΕΝΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Η ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟ ;

Οτι από μια γυναικα, την Παναγια, ηρθε η ελπιδα και η σωτηρια για τους ανθρωπους.

Όμορφη μεν, ετοιμολογη και “αυθαδης” για τα δεδομένα της εποχής, εχασε το χρυσο μηλο που τελικα πηγε στην Θεοδωρα, ενω ταυτοχρονα η Κασσιανη κατέληξε τελικα σε μοναστήρι.

Η Oσσία Κασσιανή είναι η γυναικα που έγραψε το γνωστό τροπάριο το οποιο ακουμε την μεγαλη Τριτη. Οι εωσφοριστές αδικα κατηγορουν την αγια αυτή Ελληνιδα ως την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γυνή.

Ακομη και οσοι δεν πηγαινουν ουτε στην Εκκλησια, εντουτοις γνωριζουν το ομωνυμο τροπάριο της Κασσιανής.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΚΑΣΣΙΑΝΗ ;

Αναφέρεται σε μια πόρνη που προσφερει μυρα στον σωτηρα Χριστο, πριν απο τον ενταφιασμο του. Πρόκειται για έναν πολύ εξαιρετικο τροπαριο ένα εργο το οποιο επιτυγχανει η οσια με ελεχιστες λεξεις να κανει τους Χριστιανούς να βιωσουν
πολυ σπουδαια συναισθημάτα.

Παρα ταυτα αυτό το πολυ μιρκο τροπαριο χρειαζεται πολυ εμπειρους ψαλτες για να μπορουν να αποδωσουν σωστά το κείμενο.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Η ΠΟΡΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ;

Μια ακομη γυναίκα, η οποια αδικα της εχει αποδωθει η συγκεκριμενη ιδιοτητα είναι η Μαρια η Μαγδαληνη. Η Μαγδαληνή ήταν μια γυναικα δαιμονισμενη κατα το Ευαγγελιο, που ο Χριστος την απελευθερωσε. Στην συνεχεια η Μαγδαληνη ακολουθησε μεχρι την τελευταία στιγμη τον σωτηρα Χριστο. Η γυναίκα λοιπόν αυτη «η εν πολλαις αμαρτίαις περιπεσουσα» η προνη που αναφερει η οσια Κασσιανη στο τροπαριο της είναι τελειως αγνωστη.
Η ΟΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η “ΠΟΡΝΗ” ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Η ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ

Γεννηθηκε την εποχη του βασιλια Θεοφιλου, για αυτό είναι εντελως παραλογο να είναι η πόρνη του τροπαρίου. Η ζωή της αγιας, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τέτοια που να μπορούσε να ταυτιστεί με την πόρνη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ.

Η οσια ερωτευτηκε μονον τον αυτοκρατορα Θεοφιλο. Η απόρριψη του βασιλια ηταν καταλυτικη ώστε να παραμεινει αγαμη και παρθενος σε ολη της ζωη καθως εγινε μοναχη.

Η Κασσιανή ειναι Οσία της Εκκλησίας και τιμάται στις 7 Σεπτεμβρίου. Όσο για το τροπάριο; Το κείμενο του που ακολουθεί είναι η πραγματικά ζωντανή απόδειξη της απίστευτης δυναμικής της αθάνατης ελληνικής γλώσσας που δυστυχώς δεν μιλάμε σήμερα

Ηταν μια εκ των πιο σημαντικων ποιητων και υμνογραφων της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Η Οσσια Κασσιανή εγραψε περίπου 50 υμνους, απο τους οποιους οι 23 ειναι στα ιερα βιβλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τής αποδίδονται περιπου 45 έργα, απο τα οποια τα 23 ειναι τουλαχιστον χωρις αμφιβολια δικα της, ενω τα υπολοιπα δεν είναι απολυτως βεβαιον σε ποιον ανηκουν.

Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Μετά από την απάντηση της Κασσιανής, επέλεξε για σύζυγο του την Θεοδώρα. Η αγία Θεοδώρα γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μ. Ασίας το 815.

Ανήκε σε ευγενή και ευσεβή οικογένεια ορθοδόξων. Μαζί με την ευσέβειά της απέκτησε και σημαντική εκπαiδεση.

Ο χαρακτήρας της εντυπωσίασε τον αυτοκράτορα, την νυμφεύτηκε και απέκτησε μαζί της έναν γιο τον Μιχαήλ και πέντε κόρες. Ό Θεόφιλος ήταν εικονομάχος και συνέχισε την πολιτική των προκατόχων του, με απαγορεύσεις και διώξεις κατά των ορθοδόξων. Αντίθετα η αυτοκράτειρα Θεοδώρα παρέμεινε πιστή ορθόδοξη και τιμούσε τις Άγιες Εικόνες με τα παιδιά της κρυφά στους γυναικωνίτες του παλατιού. Η μητέρα και τα παιδιά αποκαλούσαν τις Ιερές Εικόνες «καλά νινιά» για να μη καταλάβει κάτι ο αυτοκράτορας.

Όμως μiα φορα ο βασιλιάς και την έπιασε επ’ αυτοφώρω. Η Θεοδώρα φρόντιζε να κρύβει προσεκτικά κάτω τις άγιες εικόνες που κρατούσε επίμονα.

Ηξερε να παίρνει προφυλάξεις για να κρύβει απ’ τα αδιάκριτα μάτια, μέσα στα σεντούκια των δωματίων της, τα προγραμμένα εικονίσματα και αρκετές φορές με αληθινό κίνδυνο.

Με απίστευτη σύνεση και μυστικότητα, είχε εκπληρώσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα. Οταν απεβiωσε τον θρόνο του ανέλαβε ο μόλις τριών ετών γιός του Μιχαήλ, του οποίου την επιτροπεία, αντιβασιιλεiα είχε αναλάβει η Θεοδώρα.

Η Πρώτη της ενέργεια ήταν να αποκαταστήσει την ειρήνη στην Εκκλησία και να αναστηλώσει στους ναούς τις Ιερές Εικόνες, τις οποίες είχαν αφαιρέσει οι εικονομάχοι και είχαν ασβεστώσει τις τοιχογραφίες.

Αφαiρεσε τον πατριαρχικό θρόνο από τον εικονομάχο Ιωάννη και ανέβασε τον Μεθόδιο. Επiσης διέταξε να βγουν από τις φυλακές και να ανακληθούν από τις εξορίες όλοι οι ορθόδοξοι ομολογητές της ταραγμένης εκείνης εποχής.

Την Α΄ Κυριακή των νηστειών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία εορτάζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία σήμανε τη λήξη μιας φοβερής διαμάχης στην Ελληνική-Ρωμαική αυτοκρατορiα

Σημαντικό ρόλο στην λήξη της εικονομαχίας διαδραματισε η η Αυγούστα Θεοδώρα. Η αγiα ως επίτροπος του ανήλικου γιού της Μιχαήλ Γ΄, συγκάλεσε σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία επικύρωσε τις αποφάσεις της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, θέτοντας τέλος στη θεολογική διαμάχη και στους διωγμούς των ορθοδόξων από τους φανατικούς εικονομάχους. Στις 18 Φεβρουαρίου του 842, συγκεντρώθηκαν στον ναό της Αγίας Σοφίας όσοι πατέρες, μοναχοί, κληρικοί είχαν γλυτώσει από τους διωγμούς των εικονομάχων, με επικεφαλής την αυτοκράτειρα και τον υιό της Μιχαήλ και πλήθος πιστών έκαμαν την επίσημη ανακοίνωση λήξης της εικονομαχίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Την ίδια ημέρα έγινε η πρώτη περιφορά των Ιερών Εικόνων. Σε ανάμνηση αυτής της περιφοράς, στο εξής περιφέρονται σε όλους τους ορθόδοξους ναούς οι Ιερές Εικόνες και εορτάζεται λαμπρά με ιδιαίτερο τελετουργικό το μεγάλο γεγονός ως τα σήμερα. Μετά την αποκατάσταση των Εικόνων ο αδελφός της βασiλισσας, ο Βάρδας, και θεiος του Μιχαήλ δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο παλάτι. Ανήθικος, ασεβής και ραδιούργος, όπως ήταν, παρέσυρε τον νεαρό αυτοκράτορα ανεψιό του σε πράξεις ακολασίας και ασέβειας, για τις οποίες η ευσεβής Θεοδώρα αντέδρασε.

Δυστυχώς ο Μιχαήλ συντάχτηκε με το Βάρδα και εναντιώθηκε στην ευσεβή και συνετή μητέρα του.

Ο Βάρδας αποφάσισε να θέσει στο περιθώριο την ενοχλητική αυτοκράτειρα.

Για αυτό οργάνωσε συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της. Την κατηγόρησε για δήθεν κατάχρηση του αυτοκρατορικού ταμείου και για δήθεν απόπειρα δολοφονίας του υιού της, καταφέρνοντας να υπογράψει ο Μιχαήλ διάταγμα καθαίρεσής της από αυτοκράτειρα και τον βίαιο εγκλεισμό της στη Μονή των Γαστρίων, μαζί με τις κόρες της.

Εξανάγκασε τον αδελφό της Θεοδώρας Πετρωνα, να ντύσει μοναχές την ίδια και τις κόρες της, χωρίς να τη θέλησή τους, όπως προβλέπουν οι μοναχικοί κανόνες. Η Θεοδώρα έζησε στη Μονή, ως την κοίμησή της, διαπρέποντας στη μοναχική ζωή. Με ταπείνωση και ανεξικακία αντιμετώπισε την απομόνωσή της, την οποία θεώρησε ως δώρο Θεού για τη σωτηρία της.

Κοιμήθηκε γαλήνια στις 11 Φεβρουαρίου του 867. Μετά από λίγα χρόνια έγινε ανακομιδή του σεπτού της λειψάνου, το οποίο βρέθηκε άφθαρτο και να ευωδιάζει, ποιώντας πολλά θαύματα.

Το σεπτό της σκήνωμα μεταφέρθηκε από τον Μέγα Φώτιο στην Κωνσταντινούπολη, όπου φυλασσόταν ως την άλωση. Το 1456 μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται ακέραιο στον μητροπολιτικό ναό του νησιού, ως πολύτιμο κειμήλιο, αγιάζοντας τους πιστούς.

Η μνήμη της τιμάται στις 11 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γίνεται λιτανεία του στην πόλη της Κέρκυρας με κάθε μεγαλοπρέπεια.

Δυο φορες εγινε στην παγκοσμια ιστορια η αναστηλωση των ιερων εικονων και τις δυο φορες την αναστηλωση την εκαναν δυο κορες του Ιησου Χριστου και της παναγιας.

Δυο πολυ ηθικες γυναικες κρατησαν ορθια την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια. Καταλυτικο ρολο ειχε στην αποκατασταση των εικονων, στην σωτηρια της ορθοδοξιας και της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας η Ελληνιδα πιστη Χριστιανη -βασιλισσα Ειρηνη.

Για αυτο διαχρονικα θα πρεπει αναλογα με την ηθικη, την παιδεια και τις ικανοτητες τους, ολες οι γνησιες Ελληνιδες να εχουν σημαντικους ρολους ενιοτε και θεσεις.

Στην συγχρονη εποχη θα πρεπει να δινονται αρμοδιοτητες-θεσεις στις γυναικες.

Ολα αυτα με την απαραιτητη προυποθεση οτι ειναι πολυ ηθικες, αυστηροτατα μονογαμικες, να ντυνονται χριστιανικα και να εχουν ηθικη, παιδεια και ικανοτητες.

Οι περιπτωσεις και τα επιτευγματα ειδικα της Ειρηνης, και εν συνεχεια της Θεοδωρας εφεραν το γυναικειο φυλο στο απογειο του. Τοσοι γεναιοι και εξυπνοι ανδρες οι οποιοι πολεμουσαν καθημερινα στα πεδια των μαχων για να προστατεψουν την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια και ομως δεν επετυχαν να αποκαταστησουν της ιερες εικονες.

Οτι δεν εκαναν πολλες χιλιαδες γεναιοι Ελληνες στρατιωτικοι το καταφεραν δυο γυναικες οι Αυτοκρατειρες Ειρηνη και Θεοδωρα.

Αυτο που εκαναν οι δυο αυτοκρατειρες δεν ηταν σε καθολου τυχαιο, ενω μας δειχνει το ποσο ηθικες και το ποσο θεοσεβουμενες ηταν τοτε ολες οι γνησιες Ελληνιδες, ωστε να ειναι σε θεση να επιτυχουν θαυμαστα πραγματα και σωτηρια για το Ελληνικο εθνος.

Δεν ηταν απο συμπτωση η Ελλαδα στην κορυφη του κοσμου,κατα την εποχη του μεσαιωνα καθως τα θεμελια του Ελληνικου εθνους τα οποια ειναι οι ηθικες γυναικες και οι γυναικες με παιδεια ηταν η συντριπτικη πλειοψηφια.

Οι ενεργειες των δυο γυναικων μας δειχνουν το τεραστιο ηθικο και πολιτιστικο υποβαθρο και οτι οι ανθρωποι οι οποιοι υπεπεσαν σε σφαλματα η αμαρτηματα ηταν σε θεση να κανουν παρα πολυ σημαντικα πραγματα.

Σημαντικο ειναι οτι μεσα απο την χριστιανικη ηθικη αυτες οι γυναικες βιωσαν πιο εντονα τα θρησκευτικα συναισθηματα απο τους ανδρες, με αποτελεσμα να ειναι σε θεση να δωσουν τελος στον πιο θανατηφορο εμφυλιο ολων των εποχων για το Ελληνικο εθνος.

Οι περισσοτερες Ελληνιδες γυναικες εκεινη την εποχη ηταν εικονοφιλες. Αυτο ειναι ενα ακομη ενδεικτικο στοιχειο. Σε αυτο τον πιο σημαντικο ρολο επαιξε η πιστη στον σωτηρα Ιησου Χριστο, η μονογαμια εφ ορου ζωης, και ο κατα φυσιν ερωτας, των γυναικων αυτων.

Κοινα χαρακτηριστηκα και των δυο γυναικων ηταν η ισχυρη πιστη στον Χριστο, η μοναγαμια και η ηθικη.

Η θεοδωρα και η Ειρηνη ειχαν ηταν οι πιο δυναμικες γυναικες του μεσαιωνα, ενω ηταν και οι δυο πανεμορφες.
Για να γινοταν μια γυναικα αυτοκρατειρα εκεινη την εποχη επρεπε να ειναι πολυ ηθικη, πιστη στην Ορθοδοξια, να εχει υψηλη μορφωση και να ειναι ομορφη.

Η αυτοκρατειρα Ειρηνη και εν συνεχεια η Θεοδωρα αναστηλωσαν της ιερες εικονες του Χριστου και των αγιων.

Η βασιλισσα Ειρηνη και η Αγια Θεοδωρα ειχαν κατι κοινο με ολες τις υπολοιπες Ελληνιδες γυναικες εκεινων των αιωνων. Αυτο διοτι εκκλησιαζοταν συνεχεια.

Η ορθοδοξη εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για της γνησιες Ελληνιδες και τους Ελληνες.

Οι Ελληνιδες συνεχεια παρεβρισκοταν σε εσπερινους, αγρυπνιες, λειτουργιες κλπ.

Ολους εκεινους τους αιωνες , κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμος στα πεδια των μαχων, οι Ελληνιδες εκαναν παντοτε φιλανθρωπιες.

Συνεχεια οι γνησιες Ελληνιδες επισκεπτοταν νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτος συγγενή.

Εκει τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη. Για τους ιδιους λογους, επισκεπτοταν τα φτωχοκομεία, εκαναν παρεα στους φτωχους και τους εδιναν ελεημοσυνη, ενω πηγαιναν και σε κρατουμενους.

Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων, στρατιωτών του μεσαιωνα.

Για αυτό τοτε είμασταν παγκοσμια αυτοκρατορια. Αντιθετα στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας ,σβηνουμε αργα και σταθερα.

Διαχρονικα οι κορες Χριστου, είναι ευλογια για την Ελλαδα, είναι ευλογια για την κοινωνια. Ειναι απολυτως σιγουρο οτι η Θεοδωρα ειχε ως προτυπο της την Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη.

Αλλωστε η Ειρηνη εφυγε απο την ζωη το 802 μ.χ., και η Θεοδωρα το 843 μ.χ., εκανε την δευτερη και οριστικη αποκατασταση των ιερων εικονων. Ειναι δεδομενο οτι η επιρροη και τα επιτευγματα της Ειρηνης ηταν παρα πολυ εντονα.

Η Θεοδωρα ως θαυμαστρια της Ειρηνης, επικυρωσε τα πρακτικα απο την ζ οικουμενικη συνοδο την οποια ειχε συκγαλεσει η Ελληνιδα Ειρηνη και αποκατεστησε για δευτερη φορα στην ιστορια της ιερες εικονες.

Το μεγαλυτερο βαρος και το μεγαλυτερο μερος στην επιτυχια στην αποκατασταση των ιερων εικονων το εχει η Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη.

Η αυτοκρατειρα Θεοδωρα απλα επικυρωσε τα πρακτικα απο την ζ Οικουμενικη συνοδο.

Η ορθοδοξη εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για της γνησιες Ελληνιδες και τους Ελληνες. Ακομη πηγαιναν σε εσπερινούς ,αγρυπνιες κλπ.

Ολους εκεινους τους αιωνες κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμος στα πεδια των μαχων, οι Ελληνιδες εκαναν παντοτε φιλανθρωπιες.

Πηγαιναν συνεχεια σε νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτος συγγενή. Εκει τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη.

Για τους ιδιους λογους πηγαιναν στα φτωχοκομεία
, εκαναν παρεα στους φτωχους και τους εδιναν ελεημοσυνη. Επισης πηγαιναν σε κρατουμενους.

Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων, στρατιωτών του μεσαιωνα.

Για αυτό τοτε είμασταν παγκοσμια αυτοκρατορια.
Αντιθετα στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας ,σβηνουμε αργα και σταθερα.

Διαχρονικα οι κορες Χριστου, είναι ευλογια για την Ελλαδα, είναι ευλογια για την κοινωνια.
Στον αντιποδα οι ραγιαδοπουλες, με την μοδα, με ολες αυτες τις σεξουαλικες ανωμαλιες, μας είναι καταρα.

Διοτι οι ραγιαδοπουλες μας επεβαλαν μεσα απο την σεξουαλικη διαφθορα και την μητριαρχια την σκλαβια, τα αισχρα και παρανομα μνημονια, την απωλεια της εθνικης μας κυριαρχιας, τις αδικες αυτοκτονιες, τα ορφανα παιδια που προεκυψαν απο τους αυτοχειρες, τους ανεργους, τους αστεγους, την ανομια, την αταξια κλπ.

Είναι η αιτια για κάθε είδους αδικια και καταστροφή που συμβαινει στην Ελλαδα.

Σε αυτο συμφωνουν ολοι οι γνησιοι Ελληνες.

Οι γυναικες οι ηθικες, και όχι οι εξαθλιωμένες πορνες συμβολίζουν την αγία Εκκλησία και ο άνδρας τον Χριστό.

Όπως η Εκκλησία υποτάσσεται στον Χριστό, το ιδιο και η γυναίκα οφείλει να ακούει τον άνδρα και να μην τον περιφρονεί.

Όλα αυτά για να υπαρχει ταξη Θεου, και μηδεν αγαν των αρχαιων Ελλήνων φιλοσοφων, για να εχουμε ταξη, δικαιοσυνη, ειρηνη, αγαπη, λογικη, στην Ελληνικη κοινωνια, για να μπορει να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος. Βεβαίως αυτό δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για την γυναίκα, διότι ο άνδρας ειναι υποχρεωμένος να την αγαπάει, να την φροντιζει, να της φερεται καλα, όπως ακριβώς ο Χριστός αγαπάει την Εκκλησία.

Ακομη δεν θα πρεπει να ξεχνάμε ότι ο Χριστός θυσιάστηκε για την Εκκλησία.

Οι γνησιες Ελληνιδες κερδιζουν την εκτιμηση, την φροντιδα, και την αγαπη των Ελλήνων ανδρων, μεσα από την ηθικη τους, την πραοτητα τους, και την γλυκυτητα του χαρακτήρα τους. Μια αληθινη Ελληνιδα γυναικα δεν εκβιαζει, και δεν απαιτει, οπως κανουν οι σαπισμένες ραγιαδοπουλες της νεας ταξης.

Οι σωστες Ελληνιδες οφειλουν να σεβονται και να υπακουν συμφωνα με τους νομους του Χριστου, τους αυθεντικους Ελληνες ανδρες. Με την σειρα τους απαραιτητος ολοι οι πραγματικοι Ελληνες ανδρες, πρεπει να τις αγαπουν να τις σεβονται και να της φροντιζουν.

Σε καμια των περιπτωσεων δεν οφειλουν οι Ελληνιδες γυναικες, να υπακουν, να σεβονται ανανδρους, δειλους, ραγιαδες.

Οπως υπο­γραμμίζει ο Απόστολος Παύλος στην περικοπή της προς Εφεσίους Επιστολής που διαβάζεται κατά τη διάρκεια της ακολουθίας τού γάμου: «Οι άνδρες αγαπάτε τάς γυναίκας εαυτών, καθώς καί ο Χριστός ηγάπησε τήν εκκλησίαν»

Οι πραγματικες Ελληνιδες χριστιανες, πρεπει παντοτε να βαδιζουν στον δρομο του Χριστου.

Έναν δρομο που χαραξε η Αυγουστα Αγια Ελενη και ακολουθησαν εκατομμύρια άλλες Ελληνιδες.

Από ολες τις προαναφερομενες, εξαιρείται
ένα
μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ.

ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

             Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι

Γράφει ο Άγγελος Ευάγγελος Γιαννόπουλος
ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑΗΘΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ. 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. 
ΟΔΗΓΟΙ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΩΝ. 
ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


Μεγάλοι Φινλανδοί-Γιάρι Μάτι Λάτβαλα*


loading...