Η ήττα έχει εμπεδωθεί στο υποσυνείδητο των Συριζαίων!

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, χρησιμοποίησε μια φράση που από πολλούς, ερμηνεύτηκε ως “προαναγγελία” ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται όχι από πλαστά τιμολόγια, αλλά από ανακριβή και δεν μπορούν να κλείσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Εάν επιμείνετε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα να την αποσύρω, αλλά να ξέρετε ότι “αυτό το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας”, είπε και τα ερωτηματικά στα πρόσωπα όλων έγιναν γκραβούρα! Δηλαδή, ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής… ορθάνοικτος σε απόσυρση της διάταξης για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών, με ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα…. γιατί μάλλον κάτι ξέρει!

Δεν είναι δα και δύσκολο να αντιληφθούν πως το παραμύθι και τα αφηγήματα τελείωσαν! Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε ανοικτή αντίθεση με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα του δικού του εκλογικού ακροατηρίου, σύμφωνα με όλες τις έως σήμερα δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από παντού, γιατί το “πολύχρωμο” κοινό που συσπείρωσε και τον φούσκωσε… φαίνεται να τον εγκαταλείπει με ελαφρά πηδηματάκια…

Πέρα από την κρισιμότητα των ευρωεκλογών καθώς το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποτελέσει “καταλύτη” πολιτικών εξελίξεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εκλογικές αναμετρήσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές και απώτερος στόχος της είναι πέρα από τη νίκη στις ευρωεκλογές και την επικράτηση των υποψηφίων της στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, να κερδίσει και όλες τις περιφέρειες προκειμένου την επομένη να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό πως από ό,τι φαίνεται μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια με… ολόδικό του υποψήφιο.

Μόνη ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον οι υποψήφιοι της Περιφέρειας Κρήτης και εκείνης της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι όμως προέρχονται από το… παλιό καλό ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό γιατί το κυβερνών κόμμα δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση ο οποίος θα του εξασφαλίσει την απαιτούμενη διείσδυση, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έχει καταβάλει το γραφείο προπαγάνδας του, για να ενιχύσει την πολιτική επιρροή του κόμματος με τις ονομασίες ΣΥΡΙΖΑ… Οι πολίτες απλά δεν ξεχνούν και είναι πλέον υποψιασμένοι!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ανεξάρτητα του τι θα ψηφίσει ο κάθε ψηφοφόρος, στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης έχει κυριαρχήσει η διάχυτη πεποίθηση ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποτελούν ήδη παρελθόν. Ο χρόνος μέχρι τις εθνικές εκλογές θα είναι μια βασανιστική διαδικασία αναμονής για τους Συριζαίους και προσμονής για τους υπόλοιπους…

Κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί και στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και το κόμμα του, είναι η πολιτική και εκλογική απομόνωσή τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης. Κρίσιμο τμήμα τους προσεγγίζουν τη ΝΔ, δίνοντας στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση “αέρα νίκης”. Το ενδιαφέρον ωστόσο που παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις είναι η αποψίλωση του ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους που σαγήνευσε το 2015, με σκοπό βέβαια να τους εξαπατήσει αμέσως μετά!

Ο πρωθυπουργός φοβάται τις εκλογές, όπως η γάτα το νερό! Αντιλαμβάνεται ότι στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υποστεί μια συντριβή και βασανίζεται. Είναι πιθανό να τις κάνει τον Οκτώβριο αν αντέξει το αποτέλεσμα του Μαΐου. Τέσσερα χρόνια έχει συσσωρευτεί η αγανάκτηση των Ελλήνων, η ελπίδα έγινε εφιάλτης. Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν “ως εδώ”, το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη…

Αλληλούια…

Του Θοδωρή Γιάνναρου
Capital

loading...