Η ΕΟΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!

Γράφει ο Γεωκών
Οι τιτάνιοι αγώνες συναντώνται όπως συναντώνται και τα τιτάνια πνεύματα, στην ιστορία της Ελληνικής Φυλής θα βρει κανείς, όταν θελήσει, πολλούς τιτάνιους αγώνες.
1821 και 1955 αν θέλει κάποιος να δει πως συνδέονται το Έπος της Κύπρου με το Έπος της Επαναστάσεως του 1821, θα παρατηρήσει πως και οι δυο αγώνες είναι στην ουσία τους οι ίδιοι, γιατί είναι και οι δυο αποτέλεσμα του ακατανίκητου πόθου της Λευτεριάς.
 Πηγάζουν και οι δυο από την επιθυμία του Έλληνα να διώξει το βαρύ πέπλο της σκλαβιάς του, οι τούρκοι τότε και οι Άγγλοι  το 1955 και οι δυο εκπρόσωποι της βίας και της τυραννίας, αποτελούν για τους Έλληνες σύμβολα κτηνωδίας, και τους δυο ο Ελληνισμός τους πολέμησε, οι Έλληνες της Κύπρου ακόμα και σήμερα 2019 πολεμούν τους τούρκους κατακτητές που υποστηρίζονται από τους Άγγλους.
Και οι δυο αγώνες 1821 και 1955 είχαν το κοινό χαρακτηριστικό της αυτοθυσίας και του πατριωτισμού, το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων ξαναβρήκε το 1955 καταφύγιο στις αδούλωτες ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου.
Και οι δυο αγώνες, 1821 και 1955 πέρασαν από το μαρτύριο, φόρεσαν τον ακάνθινο στέφανον, και ανέβηκαν και οι δυο τον Γολγοθά τους , σταυρώθηκε το 1821 η Ελλάδα, σταυρώθηκε η Κύπρος από τους Άγγλους το 1955, συνεχίζει να σταυρώνεται η Κύπρος από το 1974-2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...