Κολοτούμπα Καμμένου ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του – Κρύβεται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Ο Πάνος Καμμένος για ακόμη μια φορά επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τόσα χρόνια φώναζε ότι πρέπει να καταργηθεί και που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν την κατάργησή του πριν από λίγες εβδομάδες, στην ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Έτσι λοιπόν ο κ. Καμμένος με επιστολή που έστειλε σήμερα στην επιτροπή δεοντολογίας ζητεί να μετατραπεί η δικογραφία στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του εκδότης των παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης να μην έρθει με το αίτημα για άρση ασυλίας αλλά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του κ.Καμμένου εισάγεται στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με υπόμνημά του ωστόσο ο κ. Καμμένος ζητά τη μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική καθώς τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός. Αν η πλειοψηφία της Επιτροπής αποδεχθεί το αίτημα του κ. Καμμένου σημαίνει ότι η διαδικασία θα παγώσει και το αίτημα για άρση ασυλίας του δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομελείας.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, οπότε και η πλειοψηφία της Επιτροπής είχε γνωμοδοτήσει κατά της άρσης ασυλίας του, η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και είχε επικρίνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι του έριξαν «σωσίβιο».

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος

Με αυτό το υπόμνημα ο Πάνος Καμμένος επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

loading...