Σάλος με υποψήφιο Ευρωβουλευτή από Το Ποτάμι: Ανεβάζει βίντεο με υπότιτλους στα.. «μακεδονικά» – Υπερασπίζεται το «Ουράνιο Τόξο»

Προβληματισμό προκαλούν οι αναρτήσεις υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο οποίος ανεβάζει στο προσωπικό του λογαριασμό βίντεο, όπου σε μερικά από αυτά, αναφέρει ότι τα λεγόμενά του μπορούν να προβληθούν και στην τουρκική, αλλά και… στην «μακεδονική» γλώσσα.

Επίσης ανέβασε σχετικό κείμενο, όπου αναφέρει για το «Ουράνιο Τόξο» τα εξής: «Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι το κόμμα Ουράνιο Τόξο είναι κόμμα που έχει συσταθεί νόμιμα και ένας από τους σκοπούς του είναι η υπεράσπιση της μακεδονικής μειονότητας που κατοικεί στην Ελλάδα.» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ουράνιο Τόξο κατά Ελλάδας, 20.10.2005.

συλλόγων που περιλαμβάνουν στον τίτλο τους λέξεις όπως «μειονότητα», «τουρκικός/ή» ή «μακεδονικός/ή», καθώς και την εξήγηση μιας τέτοιας απόρριψης.” Επιτροπή ΟΗΕ για εξάλειψη Φυλετικών Διακρίσεων, 28.8.2009
“«Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι το κόμμα Ουράνιο Τόξο είναι κόμμα που έχει συσταθεί νόμιμα και ένας από τους σκοπούς του είναι η υπεράσπιση της μακεδονικής μειονότητας που κατοικεί στην Ελλάδα.” Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ουράνιο Τόξο κατά Ελλάδας, 20.10.2005.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sotiropoulos

Ασφαλώς ο καθένας έχει την άποψή του. Αλλά πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο, όπου θα ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων. Ο κ. Θεοδωράκης, γνωρίζει τις σχετικές αναρτήσεις; Και εάν ναι συμφωνεί;

Μιλάμε για τον Βασίλη Σωτηρόπουλο. Είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου.

Στέλεχος δικηγορικών γραφείων της Αθήνας από το 2001. Υπηρέτησε ως ασκούμενος στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”).
Είναι Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.

loading...

2 thoughts on “Σάλος με υποψήφιο Ευρωβουλευτή από Το Ποτάμι: Ανεβάζει βίντεο με υπότιτλους στα.. «μακεδονικά» – Υπερασπίζεται το «Ουράνιο Τόξο»

  1. ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ.

  2. ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ.

Comments are closed.