Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Μισός αιώνας πέρασε από τη μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ακόμα και σήμερα οι συνέπειες της είναι ορατές και οδυνηρές. Μία νύχτα προδοσίας των Ελλήνων Αξιωματικών με ιθύνοντα νου τον Πόντιο Συνταγματάρχη Ιωαννίδη και διεθνή μαέστρο τον Χένρι Κίσινγκερ, ειδικό για την επιβολή δικτατοριών σε όλο τον κόσμο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μέχρι την Ελλάδα και την Τουρκία. Από τη σημερινή Βενεζουέλα του Μαδούρο μέχρι την Ελλάδα του Τσίπρα. Το πρόσχημα τότε η απόκρουση του κομμουνισμού, το τίμημα η εγκαθίδρυση ενός παρακρατικού καθεστώτος.

Σε αυτές τις πέντε δεκαετίες πολλά γράφτηκαν και αποκαλύφθηκαν για το σκοτεινό κράτος και τους βασανισμούς εις το όνομα της προάσπισης της πατρίδας, αν και τα περισσότερα κρατήθηκαν κρυφά για άγνωστο λόγο, λες και ακόμα κυβερνά το σκοτεινό παρακράτος του Ιωαννίδη με τους συνεργάτες του. Δυστυχώς, η Κύπρος είναι εκεί ακόμα και σήμερα να μαρτυράει το έγκλημα του Ελληνικού Στρατού. Πάντως, αυτό που ελάχιστα έχει περιγραφεί στη χώρα μας, είναι η ανεπανόρθωτη βλάβη που επέφερε η δικτατορία, τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην εποχή μετά την επίσημη λήξη της.

Η Βασιλεία που κατά κύριο λόγο επικράτησε στην Ελλάδα από συστάσεώς της έληξε με την εγκαθίδρυση της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα διαφοροποιήθηκε από ένα μεγάλος μέρος Κρατών της Ευρώπης στα οποία μέχρι και σήμερα διατηρείται η Βασιλεία και κατά μία περίεργη σύμπτωση διαθέτουν υψηλό βιοτικό επίπεδο. Τη θέση της έλαβε ένα κομματικό σύστημα που κυρίως από το 1981 μέχρι και σήμερα ανέλαβε τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και τη λειτουργία του Κράτους επ’ωφελεία των πολιτών, θεωρητικά πάντα. Κάθε εναλλαγή Κυβέρνησης μετά από εκλογές συνοδευόταν και από εγκάθετους-άξιους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς. Δυστυχώς το ορατό αποτέλεσμα ήταν η χρεοκοπία του 2009 και ο διεθνής παρασιτισμός μας μέχρι και σήμερα μέσα από την καταλήστευση εθνικών δανείων και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η εξάρτηση μας στην απάτη είναι σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και σήμερα αν και τελευταίοι σε κάθε κατάταξη συνεχίζουμε επιμένουμε στρεβλά, δήθεν “ελληνικά”. Φυσιολογική εξέλιξη όλα αυτά τα μεταδικτατορικά χρόνια η διάλυση αμέτρητων παραγωγικών μονάδων και η επιβολή ενός συστήματος επιδομάτων φτώχειας ως κεντρική πολιτική επιλογή.

Κάποιοι σήμερα θεωρούν ότι ο παρακρατικός μηχανισμός του Ιωαννίδη συνέχισε να κυβερνά από το σκοτάδι εξοντώνοντας κάθε εθνική αντίσταση και τοποθετώντας κάθε φορά τους εκλεκτούς πατριώτες για την ευρωπαϊκή σύγκλιση, την επανίδρυση, την ελπίδα, προσφέροντας κάθε φορά έναν μανδύα απάτης στη διακυβέρνηση της χώρας. Το μόνο αντάλλαγμα της δοτής εξουσίας τους και των οικογενειακών απολαβών των εκλεκτών πατριωτών η σιωπή τους στα εθνικά εγκλήματα και στην καταστροφή της Ελλάδας.

Μεγαλύτερη ζημία από το ξενόφερτο προδοτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 προκλήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ουδέποτε αναλύθηκε επαρκώς. Ο Ελληνικός Στρατός που είχε καταπλήξει όλο τον κόσμο με το Έπος του ’40 και τη νίκη επί των δυνάμεων του φασισμού, συνεχίζοντας τις ένδοξες σελίδες στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα στους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α’ΠΠ αλλά ακόμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία όπου έφθασε μέχρι το Σαγγάριο ποταμό έξω από την Άγκυρα, στιγματίστηκε μέχρι τις ημέρες μας ανεπανόρθωτα. Υποχρεώθηκε σε μία ένοχη σιωπή και στην αποδοχή των πολιτικών εγκλημάτων ακόμα και εις βάρος του με Προμήθειες-μαϊμού, με Αναξιοκρατία και το κυριώτερο όλων με την Αποχή από τα πεδία των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα και την έντεχνη Απαξίωσή του. Αποτέλεσε τη μοναδική αρνητική εξαίρεση σε σχέση με όλους τους Ευρωπαϊκούς στρατούς, από την Αλβανία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Λιθουανία μέχρι την Ισπανία, αποδεχόμενος το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου και ευνουχίζοντας τη φύση του ως υγιούς οργανισμού καθώς και των μελών του. Μετατράπηκε ύπουλα και διαχρονικά μέχρι τις μέρες μας σε δημόσιο οργανισμό παροχής κρατικής βοήθειας σε πλημμύρες και φωτιές με το χειρότερο όλων την υποδοχή και φιλοξενία οικονομικών μεταναστών από την Ασία και την Αφρική. Ένα παραμύθι επικοινωνιακών απειλών με Συμμάχους καλλιεργήθηκε επί δεκαετίες από το παρακράτος με σκοπό τον εγκλωβισμό του Στρατού και την επιβολή κριτηρίων εξέλιξης των αξιωματικών με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιχειρησιακή τους απόδοση, όπως συμβαίνει σε όλους τους στρατούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Υπεράνω όμως του πολιτεύματος και των Ενόπλων Δυνάμεων η 21ηΑπριλίου 1967, ένα ανέκδοτο πατριωσύνης, έφερε τον εθνικό όλεθρο ανακόπτοντας την ιστορική και πρωτοφανή εποχή ανάπτυξης και ανόδου του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων μεταπολεμικά, μέσα από αξίες και κόπο. Η Ελλάδα της Κατοχής και της φτωχολογιάς μέσα σε 18 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου είχε καταφέρει να μετατραπεί σε ένα ανερχόμενο δυτικό Κράτος με μεγάλες προοπτικές, αντίστοιχο της σημερινής Πολωνίας που τότε βασανιζόταν από τη λαίλαπα του κομμουνισμού και του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μέλος του ΝΑΤΟ από το 1953 μετά τον Πόλεμο της Κορέας 1950-53, η Ελλάδα ανέπτυξε βιομηχανία, παιδεία, υγεία και κοινωνικό Κράτος αντίστοιχο των ευρωπαϊκών Κρατών ενώ παράλληλα μέσα από τη στρατηγική συμμαχία της με τις ΗΠΑ εξασφάλισε την ευημερία των πολιτών της. Δυστυχώς, η καταστροφική πολιτική Κίσινγκερ και οι ντόπιοι συνεργάτες-εχθροί της Ελλάδας ανέκοψαν αυτή την πορεία και μεταπολιτευτικά με ευπατρίδες αχυράνθρώπους εγκαθίδρυσαν το σύστημα της μίζας “αλά Μανόλο”, έλεγξαν τον Τύπο και τον Ελληνικό Στρατό, μέχρι ακόμα και τις τοποθετήσεις Συνταγματαρχών, πάντα εις βάρος της Ελλάδας. Κανείς από τους ανώτατους αξιωματούχους δεν είχε και δεν έχει το θάρρος αντίστασης στη λαίλαπα της καταστροφής, στην επιβολή της σιωπής ή αντίθετα στην ξεδιάντροπη άσκηση της λεκτικής βίας εναντίον πολιτών και κοινωνιών από δήθεν εκπροσώπους της εργασίας και του μόχθου.

Κατά διαβολική σύμπτωση το ρεπορτάζ τουthedayaftergr ανεδειξε ως “κυβερνήτες” της Ελλάδας ακόμα δύο Έλληνες του Πόντου ή Πόντιους της Ελλάδας, όπως θέλει ο καθένας να το δει. Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα ξημερώσει η 27η Μαϊου 2019 και αν τελικά το μοντέλο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών τελειώσει κάποτε πραγματικά, εις όφελος των Ελλήνων και του βιοτικού επιπέδου τους.

Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται και η Ανάσταση είναι κοντά. Μείνετε συντονισμένοι και τα καλύτερα νέα έρχονται με Κυκλαδίτικο αέρα…

loading...