Πορτογαλία: Βίντεο σοκ – Η στιγμή της πτώσης του λεωφορείου στη χαράδρα

Τη συγκλονιστική στιγμή της πτώσης του λεωφορείου σε πλαγιά σε δρόμο στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας φέρνει στη δημοσιότητα με βίντεο η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο με τους 55 επιβάτες να βγαίνει εκτός δρόμου και να αρχίζει να κάνει ανεξέλεγκτα τούμπες στην πλαγιά.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – οι 28 στο σημείο του δυστυχήματος και το 29ο θύμα, μια γυναίκα, κατέληξε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε βαρία τραυματισμένη.

Οι 55 τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο είχαν ξεκινήσει από ξενοδοχείο με προορισμό ένα εστιατόριο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Πορτογαλίας).

Αν και πορτογαλικές αρχές ακόμα δεν έχουν διακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, βουλευτής της περιοχής δήλωσε ότι το σημείο της εκτροπής είναι γνωστό στους κατοίκους ως «περιοχή ατυχημάτων» καθώς είναι «ένα πολύ δύσκλο σημείο για τους οδηγούς, ειδικά για όσους βρίσκονται στο τιμόνι μεγάλων οχημάτων».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα είτε στο γκάζι είτε στο φρένο του λεωφορείου.

Η περιγραφή των πρώτων εικόνων από την Bild σοκάρει: «η οροφή του λεωφορείου άνοιξε και οι επιβάτες εκτοξεύονταν από αυτό σαν «κούκλες»».

Το λευκό λεωφορείο όταν βγήκε από τον δρόμο σταμάτησε μόνο όταν συνάντησε ένα οίκημα στην πλαγιά του λόφου.

Σύμφωνα με τον Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, τα θύματα ήταν ηλικίας 40 ως 50 ετών κατά μέσον όρο ενώ οι τραυματίες είναι συνολικά 28 άτομα, ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεωφορείου.

loading...