Αλβανικά ΜΜΕ: «Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» – Έντονη κινητικότητα – Εισβολή Αλβανών στη Β. Μιτρόβιτσα

«Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα «portalikuqezi», επικαλούμενη βίντεο που τράβηξε ένας Αλβανός
πολίτης τόσο στο λιμάνι του Δυρραχίου όσο και στην εθνική οδό.

Αναφέρεται ότι έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν δωρίσει 37 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει ότι έχουν στείλει και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Εικάζεται ότι έρχεται πόλεμος με τη Σερβία, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Όπως σημειώνεται η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε τη λήψη βίντεο από τους πολίτες του συγκεκριμένου φορτίου στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Eν τω μεταξύ, περίπου 40 στρατιώτες της KFOR, μεταξύ των οποίων και μέλη του αλβανικού στρατού πέρασαν τη γέφυρα του ποταμού Ιμπαρ πριν λίγα 24ωρα και περπάτησαν χαλαροί σε κεντρικό δρόμο της βόρειας Μιτρόβιτσα που έσφυζε από Σέρβους, αναφέρει η εφημερίδα «Blic».

Η εμφάνιση Αλβανών στρατιωτών με στολές προκάλεσε οργή και ανησυχία στη βόρεια Μιτρόβιτσα.

Η ομάδα των στρατιωτών της KFOR, έλεγξαν την κύρια γέφυρα του ποταμού  Ibar και έπειτα την πλατεία κατά μήκος του ποταμού και εισήλθαν σε αυτή. Μέσα σε αυτούς ήταν και Αλβανοί στρατιώτες μαζί με άλλα στρατεύματα της KFOR, τα οποία εισήλθαν στο βόρειο τμήμα της πόλης που κατοικείται από Σέρβους.

Μεταξύ των στρατιωτών της KFOR υπήρχαν μέλη του αλβανικού στρατού με στολές και σύμβολα αξιωματικών, επισημαίνει ο σερβικός τύπος.

«Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει συμβεί. Στην πλατεία που είναι το κύριο σημείο στη Μιτρόβιτσα υπάρχουν 15 τοπικά μπαρ και καφετέριες. Η παρουσία Αλβανών στρατιωτικών προκάλεσε ανησυχία«, δήλωσε Σέρβος αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, προγραμματίζεται η είσοδος 300 στρατιωτών της Αλβανίας στην Βόρεια Μιτρόβιτσα .

Οι πηγές της σερβικής Blic λένε ότι ο «χαλαρός περίπατος» των Αλβανών στρατιωτών αφορούσε την σφυγμομέτρηση αντιδράσεων των Σέρβων στο βορρά.

Κανείς δεν μίλησε, οι Σέρβοι πολίτες  ήταν συγκλονισμένοι. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Την τελευταία στιγμή η ξενάγηση των Αλβανών αξιωματικών έγινε αντιληπτή ως πρόκληση. Θεωρείται ότι θα γίνει επίσης νέος «περίπατος» στον θύλακα των σερβικών συνοικιών της πόλης.

Η σερβική ιστοσελίδα «Alo» κυκλοφόρησε ένα βίντεο και φωτογραφίες, όπου τα μέλη της KFOR διέρχονται  στην άλλη πλευρά του ποταμού Ιμπάρ, ενώ σε άρθρο αναφέρεται ότι «η KFOR δεν προσφέρεται για  περίπατο των Αλβανών στρατιωτών» .

Τι θέλουν όμως Αλβανοί στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα, δεδομένου ότι οι Σέρβοι τους σκότωσαν με τα «μάτια», μην αντιδρώντας αρχικά μέχρι να δουν τι θα γίνει;

«Οι Αλβανοί φωτογράφησαν το μοναστήρι του Σέρβου Βασιλιά Λάζαρου, περπάτησαν σαν  στο σπίτι τους. Κανείς δεν ξέρει γιατί ήρθαν, τι ζητούσαν εδώ. Ο πληθυσμός φοβάται την άφιξή τους, καθώς έχουμε και την σοβαρή  ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας,  που συμβουλεύουν  τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο» , δήλωσε ένας πολίτης.

Πρόκειται για αντίποινα των ΗΠΑ στην Σερβία για τις σχέσεις της με την Ρωσία και την βάση στο Νι , ξεκάθαρα η παρουσία Αλβανών αφορά όμως και σχέδιο πρόκλησης γεγονότων .

Πάντως οι Ρώσοι έχουν πολύ κόσμο εντός του Βόρειου Κοσόβου όπως και οι Σέρβοι και όλα τα σενάρια θα είναι ανοικτά μετά το alert από Λονδίνο και Βερολίνο που γνωρίζουν τι ακριβώς έρχεται.

Ο Αλβανικός τύπος εν τω μεταξύ όλως τυχαίως έβγαλε στην δημοσιότητα βίντεο με την είσοδο των Γερμανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο  και την σύλληψη Σέρβων πολιτών το 1999. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.

loading...