“ΧΩΡΙΖΕΙ” ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ;

Το πολιτικό “διαζύγιο”, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Περιφέρεια Αττικής…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Έγραφα στην στήλη μου “Τσουκνίδα” την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στην Ελεύθερη Ώρα:

Τον τελευταίο καιρό η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, σύζυγος του Γιώργου Πατούλη. Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, αναστατώνει με τα καμώματά της τη ΝΔ! Την επίσημη κομματική στήριξη της ΝΔ, που απολαμβάνει ο σύζυγός της για τη διεκδίκηση της Περιφέρεις της Αττικής!

Την μια φορά εκδηλώνει την επιθυμία να διεκδικήσει το Δήμο του Αμαρουσίου, αφού προφανώς το θεωρεί το Μαρούσι οικογενειακό της δικαίωμα! Την άλλη, παίζει έντονα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του μεγάλου Δήμου των Βορείων Προαστίων, η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Βραχνού, σημερινού προέδρου Δ/Σ Αμαρουσίου! Εσχάτως, όπως δημοσιεύσαμε και διάψευση δεν πήραμε, της έγινε πρόταση από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ στη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, για συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καραμέρου! Του Αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου, ο συνδυασμός της οποίας “κατάκαψε” και “πλημύρισε” την Αττική! Φωτιές λοιπόν, πολλές φωτιές ανάβει, η κατά τα άλλα αξιόλογη κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη! Και στη ΝΔ, αλλά και στον σύζυγό της!

Η Μαρίνα Σταυράκη παίζει τον “παπά”…

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από το Μαρούσι, λέγουν ότι προ των μεγάλων πιέσεων, η κ. Μαρίνα Σταυράκη κάνει πίσω από όλες τις πολιτικές προκλήσεις, προς χάριν του πολιτικού μέλλοντος του συζύγου της! Όμως πρέπει η ίδια να ελέγξει το πολιτικό παιχνίδι του Αμαρουσίου, που στο βάθος κρύβει τη δική της φιλοδοξία; Και βέβαια λέμε εμείς! Αλλά, η επιλογή της δεν είναι στην πλευρά Θεόδωρου Αμπατζόγλου, που ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης του “παρέδωσε το δαχτυλίδι” της πόλεως και ο οποίος (Αμπατζόγλου) στηρίζεται ανεπίσημα από τη ΝΔ, αλλά η πλευρά Γιώργου Καραμέρου!

Γιατί άραγε; Λένε πολλοί στο Μαρούσι, πως υπάρχει στο συνδυασμό Καραμέρου ένα πρόσωπο που την επηρεάζει πολύ! Και φρόντισε εκείνη (η Μαρίνα) να στείλει στον Μαρουσιώτικο λαό το δικό της μήνυμα, εμπλουτίζοντας το συνδυασμό με δυο πολύ καλές της φίλες! Την κ. Γεωργία Δαμάσκου και την κ. Κυριακή Κανάρη – Ντάλλη!

Της οποίας ο σύζυγος (της κ. Κανάρη – Ντάλλη) έχει καφετέρια πλησίον του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (κεντρικότατο σημείο) και την οποία χρησιμοποιούσε προεκλογικά πάντα ο Γιώργος Πατούλης στη διεκδίκηση του Δήμου! Σήμερα η καφετέρια στεγάζει το εκλογικό κέντρο του κ. Γιώργου Καραμέρου (;;;)!

Η υποψηφιότητα της κ. Γεωργίας Δαμάσκου στο ψηφοδέλτιο Καραμέρου ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και στα τέλη Μαρτίου η κ. Δαμάσκου παραβρέθηκε σε εκδήλωση – φιλανθρωπική βραδιά της UNESCO Βορείων Προαστίων, της οποίας πρόεδρος είναι η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη!

Δεν άντεξε και κατεβαίνει υποψήφια…

Και πριν στεγνώσει το μελάνι των όσων αποκαλυπτικών έγγραφα, η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη μας επιβεβαίωσε πλήρως, αφού αποφάσισε να δυναμιτίσει το πολιτικό Σύστημα, βάζοντας φωτιά στην Πειραιώς και στο “σπιτικό” της, ανακοινώνοντας την Μεγάλη Τετάρτη την κάθοδό της ως υποψήφια με τον συνδυασμό «Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου» του Επαμεινώνδα Γαρδέλη!

Έτσι διαβάζουμε στην διαδικτυακή πλατφόρμα “Μαρούσι24”:

«Επειδή μπορούμε πολλά περισσότερα για το Μαρούσι, ενώνω τις δυνάμεις μου με την παράταξη «Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου» και τον Επαμεινώνδα Γαρδέλη. Τρία πράγματα είχα ως αρχές στη ζωή μου και προσπάθησα να τα υπηρετήσω με κάθε τρόπο και κάθε κόστος: να είμαι ξεκάθαρη απέναντι στον εαυτό μου, να είμαι ξεκάθαρη απέναντι στους άλλους και να μην εγκαταλείπω ποτέ έναν αγώνα. Έναν τέτοιον αγώνα ξεκίνησα να δίνω το 2014 στον αυτοδιοικητικό στίβο. Κέρδισα και έχασα μάχες, κάποιες φορές αισθάνθηκα τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς και κάποιες άλλες απογοητεύθηκα από τις μικροπρέπειες και τα πισώπλατα χτυπήματα. Ωστόσο, ουδέποτε σκέφθηκα να εγκαταλείψω. Το να είσαι χρήσιμη στους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά στην εργασία σου, στη γειτονιά σου, στις υπηρεσίες, στον δρόμο, στους χώρους ψυχαγωγίας, είναι κάτι το ανεκτίμητο. Το τελευταίο διάστημα συνειδητά απείχα από το επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών. Ως σύζυγος του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, του Γιώργου Πατούλη, όφειλα να σεβαστώ τη δική του πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή και να κάνω πολιτικά ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορούσε τη δική μου επιθυμία να ηγηθώ ενός αυτοδιοικητικού σχήματος. Όμως, η αγάπη μου για την Αυτοδιοίκηση δεν έπαψε να υπάρχει, όπως δεν έπαψε να υπάρχει η ισχυρή βούλησή μου να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου, με όποιον τρόπο μπορώ.

Αυτή η βούληση με ωθεί να δηλώσω παρούσα και στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, επιλέγοντας να συμπορευθώ με έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι πραγματικά ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, χωρίς “αστερίσκους”, να διαθέτει αποδεδειγμένη αυτοδιοικητική εμπειρία και κυρίως, να έχει αποδείξει την αγάπη του για την Πόλη μας, το Μαρούσι. Όλα αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει μόνο ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης και γι’ αυτό αποφάσισα να ενώσω όλες τις δυνάμεις μου μαζί του και με τον συνδυασμό “Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου”. Μαζί θα κινηθούμε πάνω σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο αρχίζει και τελειώνει στην κοινή αντίληψη που έχουμε για την Πόλη που θέλουμε να ζούμε, να εργαζόμαστε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Χωρίς καμία διάθεση ανούσιας αντιπαράθεσης, μακριά από μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης προς όσους αγαπούν και εργάζονται για το καλό της Πόλης μας, θα δώσουμε από κοινού τον αγώνα για να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της η διοίκηση του Γ. Πατούλη.

Το Μαρούσι μας έχει ανάγκη από τον καθένα και την καθεμία που θέλει και μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ως άνθρωπος, έμαθα να ζω και να πορεύομαι μέσα από την προσφορά στον διπλανό μου. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από το “προσκλητήριο” που έχει σημάνει η παράταξη “Μαρούσι Μπορείς, Το Μέλλον στα χέρια σου” και ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης, για να πάμε την πόλη μας ακόμη ψηλότερα»!

Σχέδια επί χάρτου για αρπαγή των ψήφων της Δούρου…

Από του σημείου αυτού αρχίζουν τα μυστήρια, τα οποία και θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε!

Ο Γιώργος Πατούλης είναι δεδομένο ότι θα οδηγηθεί σε δεύτερο εκλογικό γύρο, παρ΄ ότι όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Αττικής, πολλοί ήσαν εκείνοι που θεωρούσαν ότι θα την πάρει από τον πρώτο γύρο!

Όμως καθημερινά φθίνουν τα ποσοστά του κι όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές η “ψαλίδα” με τον δεύτερο μικραίνει! Και το ζήτημα είναι ποιος θα είναι ο δεύτερος πού θα διεκδικήσει με τον Γιώργο Πατούλη την Περιφέρεια, την δεύτερη εκλογική Κυριακή; Η Ρένα Δούρου ή ο Γιάννης Σγουρός;

Οι πληροφορίες μας λέγουν ότι θα είναι ο Γιάννης Σγουρός! Γιατί ο λαός της Αττικής δεν ξεχνά ούτε τη Μάνδρα, ούτε το Μάτι! Οι αδικοχαμένες ψυχές ζητούν την ελάχιστη δικαίωση! Να πληρώσουν, έστω εκλογικά, εκείνοι που πραγματικά ευθύνονται για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, που απώλεσαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο! Όμως το ίδιο πιστεύουν και στο επιτελείο του Γιώργου Πατούλη! Ότι δηλαδή, απέναντι του δικού τους συνδυασμού θα είναι αυτός του Γιάννη Σγουρού!

Έτσι σκέφτονται, πως θα μπορέσουν να παραβιάσουν τη λογική εξέλιξη των πραγμάτων κατά την δεύτερη Κυριακή! Που θα ήταν – αν ο Γιάννης Σγουρός ήταν διεκδικητής της Περιφέρειας – η Ρένα Δούρου να “οδηγούσε” τις ψήφους του δικού της συνδυασμού στον Γιάννη Σγουρό!

Γι΄ αυτό θεωρώντας σίγουρο, ότι ο Γιώργος Πατούλης θα είναι στη δεύτερη Κυριακή, συσκέπτονται για το πώς θα αναστρέψουν την ροή του “ποταμιού”! Να ψηφίσει δηλαδή, η Ρένα Δούρου, Γιώργο Πατούλη κι όχι Γιάννη Σγουρό!

Ο Μακιαβέλι είναι εδώ, πανούργος και δυνατός…

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται στο παιχνίδι ο Δήμος Αμαρουσίου! Στον οποίο υποψήφιος για το Δήμο και βασικός διεκδικητής – αφού υπόγεια έχει λάβει το χρίσμα της ΝΔ – είναι ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου! Ο οποίος πήρε, όπως άλλωστε έχω γράψει, επίσημα το “δαχτυλίδι” από τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη!

Όμως ο Γιώργος Πατούλης – λένε οι πληροφορίες μου – στην πραγματικότητα στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμέρου, αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου, ο οποίος έχει λάβει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι, ο ίδιος ο Γιώργος Καραμέρος και το επιτελείο του, προετοιμάζουν τη σύμπραξη Πατούλη – Δούρου! Γι΄ αυτό, φρόντισε η Μαρίνα Πατούλη να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο Καραμέρου με δικά της φιλικά πρόσωπα;

Μήπως δηλαδή επί της ουσίας, το ζεύγος Πατούλη δεν “χωρίζει” αλλά εξελίσσουν από κοινού ένα μακιαβελικό σχέδιο αλληλοϋποστηρίξεως;

Άλλωστε, δεν μένουν μόνο σε αυτά!

Η τάχατες εκδηλωμένη επιθυμία της Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Βραχνού (προέδρου Δ/Σ Αμαρουσίου επί ημερών Πατούλη), μήπως σηματοδοτεί τη στήριξη του Γιώργου Καραμέρου στον δεύτερο γύρο, από τον Παναγιώτη Βραχνό;

Μήπως η άρον – άρον συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του πρώην αντιδημάρχου του Γιώργου Πατούλη, Επαμεινώνδα Γαρδέλη έχει τον ίδιο ακριβώς σκοπό;

Να στηριχτεί δηλαδή στον δεύτερο γύρο, από όλους τους δεξιούς ο Γιώργος Καραμέρος εις βάρος του Θεόδωρου Αμπατζόγλου;

Κι αν αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με το ζεύγος Πατούλη, θα σας απαντήσω πως ασχολούμαι με την Περιφέρεια της Αττικής, που εκπροσωπεί τον μισό ελληνικό πληθυσμό κι ο Περιφερειάρχης της αποκαλείται και θεωρείται ως μικρός Πρωθυπουργός!

Αθήνα και πάλι Αθήνα…

Αλλά επειδή πάντα υπάρχει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, θα σας αποκαλύψω αυτό που έγκυρη πηγή μου, μου εκμυστηρεύτηκε:

Η Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη (σ.σ. κατά τα άλλα επαναλαμβάνω μια πολύ αξιόλογη γυναίκα και επιστήμων) εργάζεται ως καθηγήτρια φιλόλογος της Δημόσιας εκπαίδευσης! Είναι ταυτόχρονα δημοτική σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ανεξάρτητη)! Όπου βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιο Μαυρίδη, με το συνδυασμό του οποίου εκλέχτηκε και διατέλεσε και αντιδήμαρχος!

Η απόσπασή της λοιπόν σε Δημόσιο σχολείο της Πεύκης γίνεται γιατί είναι δημοτική σύμβουλος! Αν αύριο – μεθαύριο δεν είναι, η απόσπασή της τελειώνει και θα πάρει μετάθεση για την Κεφαλονιά! Κάτι που βεβαίως και δεν θέλει!

Αληθεύουν τα παραπάνω;

Καλή Ανάσταση Συνέλληνες…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on ““ΧΩΡΙΖΕΙ” ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ;

  1. ΣΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑΙΡΙΑΞΑΤΕ

Comments are closed.