Ποιος ντρέπεται για τον Τζουμάκα

Από το «ΠΑΣΟΚ του μνήματος» ο Στέφανος Τζουμάκας, ανεπιθύμητη πλέον αντίκα στη Χαριλάου Τρικούπη, πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ανανέωσης που πραγματοποιεί ενόψει εκλογών.

Αυτή η είδηση θα μπορούσε να βγάζει γέλιο. Μα, τον Τζουμάκα; Θα είχε πλάκα ο Τσίπρας να φωνάξει και τον Κίμωνα Κουλούρη, είπαν πολλοί. Δεν είναι όμως ώρα για γέλια. Υπάρχουν -ευτυχώς- και αυτοί που ντρέπονται με όσα ακούνε, θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και το πολιτικό προσωπικό να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, μετά από μια καραμπινάτη χρεοκοπία.

Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν τον Τζουμάκα, δεν άφησε κάποιο έργο στην πολιτική του διαδρομή, παρότι ήταν στο ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια. Οι παλιοί θυμούνται μια και μοναδική -αληθινή;- ιστορία από την εποχή που ήταν υπουργός Γεωργίας: επειδή δεν ήξερε λέξη αγγλικά, αποκοιμήθηκε σε Σύνοδο Κορυφής, πάνω στην καρέκλα, μετά από ξενύχτι στα μπουζούκια. Ηρωικές εποχές ΠΑΣΟΚάρα!

Ο Τζουμάκας εκφράζει πραγματικά την επική Ελλάδα του ’80 και ’90. Μπουζουκλερί, μπλα μπλα στο Φίλιον, δανεικά από τους «ξένους» και -κατά τα λοιπά- εχθροί του φιλελευθερισμού! Εχοντας αφήσει ασύδοτη την οικονομία και την κοινωνία, οι άνθρωποι έβγαζαν λογύδρια κατά της Θάτσερ στα καφενεία. Πολιτικοί χωρίς ένα ένσημο στο όνομά τους, υμνούσαν μια αεριτζίδικη Ελλάδα στο όνομα του λαϊκού συμφέροντος.

Πολέμησαν κάθε έννοια μεταρρύθμισης, υπονόμευσαν τον εκσυγχρονισμό της παράταξής τους και όταν η χώρα πτώχευσε και οι ίδιοι έμειναν στα αζήτητα, πήγαν στο απέναντι μαγαζί.

Αυτά βέβαια θυμίζουν επικίνδυνα τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ…

Προφανώς ο Τζουμάκας δεν πήγε μόνος του, να μην τον αδικήσω. Την παράγκα ΠΑΣΟΚ εντός του ΣΥΡΙΖΑ τη χτίζουν τα παιδιά του Άκη και οι ευεργετηθέντες του Σημίτη, χρόνια τώρα. Τον δυστυχή Τζουμάκα τον φώναξαν στα τελειώματα του πάρτι, λίγο πριν από την ήττα…

Μάλιστα, κάποιοι σαν τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, που δεν τον ήθελαν, είχαν γράψει γι’ αυτόν: «Στέφανε, 20 χρόνια σαχλαμάρας δεν διαγράφονται έτσι»…

Σοφία Γιαννακά

https://www.iefimerida.gr

loading...

1 thought on “Ποιος ντρέπεται για τον Τζουμάκα

  1. !!Η επιτομη των ψυχωτικων εμμονων.Ιδεοληπτικη λογοδιαροια ανευ ουσιας.Ποσοι αραγε ειναι ετσι??Δυστυχως απειραριθμοι!!Δεν επικοινωνουν με την πραγματικοτητα.Ειναι μονιμως συνδεδεμενοι με ενα φοβικο αυτισμο που δημιουργηθηκε ισως νηπιοθεν και εκτοτε αναπαραγεται ΠΑΝΤΑ με τον ιδιο τροπο.Αυριο να πεφτουν μετεωριτες στην γη για τον εν λογω ειμαι σιγουρος οτι θα φταιει η συντηρηση η δεξια και η υφεση των προοδευτικων δυναμεων.Αντε να συνεννοηθεις!!

Comments are closed.