«Μουσείο»… ερωτικού προσανατολισμού θέλει να δημιουργήσει η Νοτοπούλου

Τη δημιουργία μουσείου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της η Κατερίνα Νοτοπούλου, επίσημη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου ανακοίνωσε τις διακηρύξεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα έχει τίτλο: «Ανοικτός διάλογος για τον Πολιτισμό».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα τεθούν σε διαβούλευση οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για τον Πολιτισμό.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ακόμα η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και οργανώσεων.

H κ. Νοτοπούλου προτείνει μεταξύ άλλων δημιουργία μουσείων και κέντρων διαλόγων, ανάδειξη μνημείων της πόλης, αναδιάρθρωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, μία σειρά από φεστιβάλ αλλά και αλλαγές στα Δημήτρια για την καλύτερη αξιοποίησης και λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου περιέχουν τη δημιουργία «Αρχείου Πολιτισμικής Ιστορίας» της πόλης, «Αρχείου Γυναικείων Κινημάτων», του προαναφερθέντος «Μουσείου – Κέντρου διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό», «Μουσείου – Κέντρου διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης, «Μουσείου Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης», αλλά και τη στήριξη του σχεδιαζόμενου «Μουσείου Ολοκαυτώματος».

Επιπλέον στόχος της κ. Νοτοπούλου είναι η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης με αποκατάσταση και επανάχρηση μνημείων, σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού, η βελτίωση και διεύρυνση του δημόσιου χώρου με την αξιοποίηση κτιρίων, αλλά και η ανάδειξη μνημείων όπως και η ενίσχυση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

loading...