Ένωση Εισαγγελέων για Εξάρχεια: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών

Οι εισαγγελείς ζητούν εφαρμογή του νόμου για τα Εξάρχεια μετά την επίθεση 50 κουκουλοφόρων κατά 8 λιμενικών και ενός συναδέλφου τους σε επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών

Την αποτελεσματική «κατά νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών», ζητεί επιτακτικά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την ένοπλη επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Κατά την εν λόγω επίθεση τραυματίστηκαν δύο Λιμενικοί ενώ ο εισαγγελέας χρειάστηκε να φυγαδευτεί.

Ακόμη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητεί τη λήψη εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας.

Το ιστορικό της επίθεσης

Η πρωτοφανής επίθεση έγινε το βράδυ της Πέμπτης με με ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται σε ομάδα λιμενικών, να τους απειλεί, κατά πληροφορίες, με καλάσνικοφ, και τελικά να μαχαιρώνει δύο εξ αυτών αρπάζοντάς τους τα τσαντάκια μέσα στα οποία είχαν τα όπλα τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού όταν η ομάδα των οχτώ λιμενικών έβγαινε από κτήριο στο οποίο είχε πραγματοποιήσει έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών μετά από πλήροφορία που είχε δώσει ένας Σύρος που είχε συλληφθεί νωρίτερα με ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Όταν οι αστυνομικοί βγήκαν από το κτήριο έχοντας μαζί τους τα ναρκωτικά που είχαν βρει στο κτήριο και δύο γυναίκες που εντόπισαν μέσα στο οίκημα, μια Ελληνοαυστραλέζα και μια Μαροκινή, δέχθηκαν την επίθεση από περίπου 50 άτομα που φορούσαν κουκούλες.

Το υπ. Ναυτιλίας λέει «μπράβο» στους Λιμενικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε καλάσνικοφ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποίησε. Κατά τη συμπλοκή, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να πάρουν από τα χέρια των Λιμενικών την Ελληνοαυστραλέζα ενώ δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο με την γυναίκα από το Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι άγνωστοι ακινητοποίησαν δύο εκ των λιμενικών τραυματίζοντας τον έναν στο μηρό με μαχαίρι και τον άλλο στο πρόσωπο με γροθιές. Οι αντεξουσιαστές κατάφεραν, μάλιστα, να πάρουν και τα τσαντάκια των δύο λιμενικών μέσα στα οποία είχαν τα όπλα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση δέχτηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος φυγαδεύτηκε και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Πειραιά, όντας ταραγμένος από τα γεγονότα.

Ο λιμενικός που δέχθηκε τις μαχαιριές στο πόδι μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Αμέσως μετά, η ομάδα των αντιεξουσιαστών διέφυγε στα γύρω στενά. Η Αστυνομία και το Λιμενικό διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την περιγραφή των γεγονότων, επιλέγει να τονίσει ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

loading...

1 thought on “Ένωση Εισαγγελέων για Εξάρχεια: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών

  1. Αυτή τη δημοκρατία φέρατε καί εγκαταστήσατε στην Χώρα μας Σοσιαλμαρξιστοφιλελεύθερα καθάρματα!…… Καί ύστερα θέλετε να μην ψηφίσουμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!….. Τανκς!… πολλά Ελληνικά Τάνκς!…. καί μόνο Τάνκς θα ψηφίσουμε!………. …Λ.

Comments are closed.