Γεροβασίλη για συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Θα τους σαπίζαμε στο ξύλο αλλά ρίξαμε μόνο δακρυγόνα


Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπάνιζε ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα χημικά στις διαδηλώσεις. Σήμερα, όμως, στη Βουλή το αφήγημα άλλαξε. Η
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση του Στάθη Παναγούλη σχετικά με τα χημικά που έπεσαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 21 Ιανουαρίου τα δικαιολόγησε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εν λόγω μέθοδο ως την… ηπιότερη!

«Η αστυνομία χρησιμοποίησε αναλογικά το μέσο που θεώρησε ηπιότερο», τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ισχυριζόμενη ουσιαστικά ότι επειδή όσα προχώρησαν σε επεισόδια ήταν περί τους 100 δεν υπήρχε άλλη λύση, εκτός από την χειροδικία, αλλά εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο Σύνταγμα παιδιά και οικογένειας, γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης.

Την ίδια ώρα, η κυρία Γεροβασίλη επανέφερε το αφήγημα περί ακροδεξιών ομάδων που ήθελαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο και μετά να ρίξουν την ευθύνη στην Αστυνομία. «Μιλήσαμε για ομάδες ακροδεξιών τάγματα εφόδου που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο.

Ήταν τάγματα εφόδου που προσπάθησαν να εισβάλλουν και η ΕΛ.ΑΣ προς τιμήν της προστάτευσε με αυτοθυσία την προσπάθεια εισβολής», είπε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επιτέθηκε στη ΝΔ διότι δεν καταδίκασε τις εν λόγω συμπεριφορές. «Όταν προσπαθούμε να συγκαλύψουμε τότε είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι. Το δημοκρατικό τόξο δεν βρήκε μια λέξη να καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές και δεν αναφέρομαι στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, αλλά στη ΝΔ», υπογράμμισε.

1 σχόλιο :