Πιέστε αυτό το σημείο στο πόδι σας λίγο πριν κοιμηθείτε – Θα αυτό που θα συμβεί στο σώμα μας θα σας ξετρελάνει

Στη σημερινή εποχή, τα προβλήματα με τον ύπνο είναι πολύ συνηθισμένα…
Πολλοί παραπονιούνται πως δεν
κοιμούνται καλά και πως υποφέρουν από αϋπνία. Εάν δεν το έχετε βιώσει ποτέ, είστε πολύ τυχεροί. Το να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα.

Το ίδιο ισχύει και για όσους ξυπνάνε μέσα στη μέση της νύχτας και δεν μπορούν να κοιμηθούν ξανά. Όποιος έχει τέτοιο πρόβλημα, θα δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να κοιμηθεί πιο γρήγορα. Κάποιοι αλλάζουν τη διατροφή τους, άλλοι παίρνουν χάπια μελατονίνης ή άλλα παρόμοια φάρμακα και κάποιοι κάνουν μασάζ στα πόδια τους. Ακριβώς, με ένα απλό μασάζ στα πόδια πριν πάτε στο κρεβάτι θα χαλαρώσετε πολύ πιο εύκολα και θα κοιμηθείτε.

Μία από τις πιο αποδοτικές μεθόδους προέρχεται από την Κινέζικη εναλλακτική πιεσοθεραπεία. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ασκήσετε πίεση σε διάφορα μέρη του σώματος για να ανακουφιστείτε από πόνους, εντάσεις και άγχος. Η πιεσοθεραπεία λειτουργεί διεγείροντας χιλιάδες νεύρα στα πόδια και στα χέρια, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Ένα ανθρώπινο πόδι έχει περίπου 15,000 νεύρα που αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας ένα δίκτυο που φτάνει σε όλα τα μέρη του σώματος, όπως τα όργανα και τους αδένες. Έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις πως με απλές τεχνικές πίεσης στο σπίτι σας θα μπορούσατε να βελτιώσετε δραματικά την ποιότητα του ύπνου σας και να ανακουφιστείτε από πόνους και δυσφορία. Απλά πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα σημεία που συνδέονται με την περιοχή που έχετε πρόβλημα!

Ένα τέτοιο σημείο είναι πολύ γνωστό πως βοηθάει συνολικά όλο το σώμα. Για να το βρείτε, πηγαίνετε στο πόδι σας, στο σημείο ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και το 2ο. Πηγαίνετε δύο δάχτυλα πιο χαμηλά και το βρήκατε! Εάν βρείτε κόκαλο, συνεχίστε να ψάχνετε γιατί είναι μαλακό το σημείο. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πώς να το βρείτε. Αφού το βρείτε, πιέστε για 4-5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Θα βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα σας. Κάντε το για περίπου 2 λεπτά τη φορά, αρκετές φορές τη μέρα και το σημαντικότερο είναι ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο.

Το σημείο αυτό βοηθάει για να μειώσετε το άγχος και τη θλίψη, τα οποία ευθύνονται κυρίως για την αϋπνία. Επίσης βοηθάει και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, όπως ναυτία, εμετό, δυσφορία στο στομάχι, δυσπεψία, πόνο στην κοιλιά, στην πλάτη, κράμπες, πονοκεφάλους και πολλά ακόμα. Είναι απλό, εύκολο και δεν κοστίζει τίποτα. Αμέσως θα νιώσετε πιο χαλαροί και μπορεί να φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα μας. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

loading...

2 thoughts on “Πιέστε αυτό το σημείο στο πόδι σας λίγο πριν κοιμηθείτε – Θα αυτό που θα συμβεί στο σώμα μας θα σας ξετρελάνει

  1. εγω το εκανα και με επιασε τσιπρολουμπαγκο

  2. Μετα το τριψιμο του υπερτατου σημειου γλυψτε το δεικτη του δεξιου χεριου και απαλα απαλα καντε μασαζ αναμεσα στα δακτυλα των κατω ακρων μεχρι να βγει ολο το σπανακι αναμεσα απο τα δακτυλα και να αναδυθουν οι υπεροχες μυρωδιες που θα σας κοιμισουν αναλαφρα!

Comments are closed.