Φοιτητικές εκλογές: Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΔΑΠ στα ΑΕΙ -Ούτε 1% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 33η χρονιά, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις φοιτητικές εκλογές, από τις οποίες δεν έλειψαν ούτε φέτος τα «παρατράγουδα».


Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις 23:30 «όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο παγιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καταγράφοντας την 33η συνεχόμενη νίκη της».
Η ΔΑΠ στο 49% στα ΑΕΙ, 55% στα ΤΕΙ

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 42% των συλλόγων στα Πανεπιστήμια και το 50% των συλλόγων στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυμαίνεται στο 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και ξεπερνά το 55% στα ΤΕΙ, έχοντας βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή διπλή αυτοδυναμία.

Στα Πανεπιστήμια η ΠΚΣ παγιώνεται ως δεύτερη δύναμη με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η ΕΑΑΚ βρίσκεται στο 9%, η ΠΑΣΠ στο 8%, ενώ περίπου 13% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι πάλι η ΠΚΣ με παρόμοιο ποσοστό, η ΠΑΣΠ κινείται στο 9% και 10% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.
«Ούτε 1% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Για άλλη μια χρονιά, το BLOCO, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Τα αποτελέσματα που δίνει η ΠΣΚ

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε νωρίτερα η Πανσπουδαστική, σε 107 από τα 198 ΑΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 36,08% και σε 20 από τα 49 ΤΕΙ συγκεντρώνει το 47,44%.Τα αποτελέσματα που έδωσε η ΠΣΚ στα ΑΕΙ

Τα αποτελέσματα της ΠΣΚ για τα ΤΕΙ
Παρατράγουδα σε Πάντειο και ΑΣΟΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι στο Πάντειο, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών, οι οποίοι κρατούσαν καδρόνια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Στο μεταξύ, διπλές κάλπες είχαν στηθεί για τις φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μία στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο. Επιπλέον, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στις υπόλοιπες σχολές η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές κρινόταν ικανοποιητική και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η προσέλευση των φοιτητών ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.
Γραμματέας ΚΝΕ: Είμαστε δεύτερη δύναμη και ενισχυμένοι

Ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, δήλωσε ότι «με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολλούς ακόμα αγωνιστές φοιτητές, καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αναδεικνύεται και φέτος σε 2η δύναμη πανελλαδικά, κατακτώντας μάλιστα νέες πρωτιές σε μεγάλα ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατιέλο «οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :