Πατέρας και γιος σκοτώνουν αρκούδα και τα αρκουδάκια της σε χειμερία νάρκη (VIDEO)

Ένα σκληρό βίντεο, από τη στιγμή που δύο κυνηγοί σκοτώνουν μια αρκούδα που ήταν σε χειμερία νάρκη στην Αλάσκα μαζί με τα μικρά της, πιστεύοντας ότι δεν θα τους ανακαλύψουν ποτέ, είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Άντριου Ρένερ, 41 ετών, και ο 18χρονος γιος του Όουεν πλησιάζουν με τα σκι τους στη φωλιά της αρκούδας στο Esther Island και πυροβολούν την ανυπεράσπιστη αρκούδα και τα μικρά αρκουδάκια.

Οι θρασύτατοι κυνηγοί, μάλιστα, αμέσως μετά πανηγυρίζουν για το «κατόρθωμά» τους και δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Ένας από αυτούς ακούγεται να λέει ότι «δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας συνδέσουν με αυτό».

Στη συνέχεια, τραβάνε την άψυχη αρκούδα έξω από την κρυψώνα της και βγάζουν περήφανοι φωτογραφίες με το κουφάρι της, ενώ μετά από λίγες μέρες, επιστρέφουν και πάλι στο σημείο, όπου επιχειρούν να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι δύο κυνηγοί καταγράφηκαν από κάμερα που είχε τοποθετηθεί προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν τις τρεις αρκούδες στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας.

Η σφαγή, όπως γράφει ο Guardian, σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο ενώ οι αρχές στην Αλάσκα έδωσαν μόλις πρόσφατα το βίντεο στη δημοσιότητα.

Ο Άντριου Ρένερ καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση και 20.000 δολάρια πρόστιμο, ενώ ο γιος του υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία. Και για τους δύο ανακλήθηκε η άδεια του κυνηγού.

Πηγή: cnn.gr

loading...