Δικηγόρος στο Sputnik για πολιτική ενσωμάτωσης μεταναστών: Θα έχουμε πληθυσμιακή αλλοίωση

Το δημογραφικό θα αντιμετωπιστεί με πολιτικές ένταξης και ενσωμάτωσης μεταναστών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πως σχολιάζει ο δικηγόρος Γιάννης Ζωγράφος.

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού, είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για το δημογραφικό.

Σημείωσε πως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με πολιτικές λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών.

«Απόλυτα επικίνδυνη η πρωθυπουργική εξαγγελία γιατί καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν εκφράζει αυτό το οποίο ειπώθηκε από το βήμα της Βουλής. Δεν υπάρχει χώρα που να σέβεται το έθνος και το κράτος της και να εφαρμόζει κάτι τέτοιο», επισημαίνει ο δικηγόρος Γιάννης Ζωγράφος, ειδικός σε θέματα προσφυγικού και μεταναστευτικού χαρακτήρα.

«Ως συνέπεια της ενσωμάτωσης καθορίζεται η πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας σε βάθος χρόνου. Ήδη από τις μελέτες προκύπτει ότι το 2050 ο αμιγής ελληνικός πληθυσμός θα είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια. Άρα θα υπάρχει μια συρρίκνωση του πληθυσμού δεδομένου ότι εδώ και δύο χρόνια οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις και είμαστε κάτω από το μέσο όρο» εκτιμά ο δικηγόρος.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck, σύμφωνα με τα οποία οι χώρες με πολιτικές ένταξης και πολιτογράφησης των μεταναστών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία και το Βέλγιο αναμένεται να δουν αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ χώρες που όπως είπε πρωτοστατούν στην σταυροφορία κατά των προσφυγών εκτιμάται ότι θα έχουν μείωση πληθυσμού.

«Επομένως, αυτοί που καλλιεργούν το ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δε σκορπούν μονάχα το μίσος και το διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας. Την ακρωτηριάζουν», είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ζωγράφος τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «είναι συνεπής με την αριστερή του ιδεολογία, που γενικότερα είναι σύμφυτη με τον διεθνισμό και την παγκοσμιοποίηση. Εφόσον κάποιος δεν πιστεύει στα έθνη κράτη, είναι λογικό να πιστεύει ότι το δημογραφικό λύνεται με ενσωμάτωση λαθρομεταναστών».

«Θα έπρεπε να υπάρχει σωστή οικονομική πολιτική, που θα βοηθάει τους Έλληνες να δημιουργούν οικογένειες», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Ζωγράφος, δίνει την εξήγηση του για τον όρο «μετανάστης»: «Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι επινοημένες: δεν υπάρχουν μετανάστες» αναφέρει. «Οι μετανάστες υφίστανται μόνο όταν υπάρχει άδεια για τη μετανάστευση, όταν δηλαδή κάποιος εισέρχεται νόμιμα στη χώρα», προσθέτει.

«Ουδείς από αυτούς είναι νόμιμος με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, πλην κάποιων προσφύγων, ελαχίστων Συρίων προσφύγων, στην προκειμένη περίπτωση και κάποιων Αφγανών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες. Είναι οικονομικοί μετανάστες που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα. Είναι μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιηθεί και σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν νομιμοποιηθούν έχουν παραβιάσει το νόμο περί μετανάστευσης», επισημαίνει.

https://sputniknews.gr

loading...

1 thought on “Δικηγόρος στο Sputnik για πολιτική ενσωμάτωσης μεταναστών: Θα έχουμε πληθυσμιακή αλλοίωση

  1. Πληθυσμιακή αντικατάσταση των μέσων μεσογειακών φυλετικών πληθυσμιακών φαινοτύπων που υπάρχουν στη Ελλάδα και πολλαπλή πολιτιστική γλωσσική και αντισυνταγματική εκλογική αλλοίωση κάνουνε με παράνομες αρθρόες ελληνοποιήσεις χρησιμοποιώντας αλλοδαπούς πληθυσμούς, που φυσικά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση καμία λύση του δημογραφικού. Το κυβερνητικό έγκλημα κατά των αυτόχθονων συνεχίζεται.

    Η Ελλάδα επίσης ποτέ δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη να έχει κάποιες σχετικές 'υποχρεώσεις' ενσωμάτωσης πληθυσμών από χώρες της Αφρικής ή της Ασίας όπως άλλες χώρες.

Comments are closed.