Οι Σκοπιανοί κατακλύζουν τη Β.Ελλάδα – Φυλλάδια για «αυτόνομη Μακεδονία» σε Φλώρινα & Σέρρες

– Ζάεφ: «Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι είμαστε ένα!»

Σκοπιανοί εθνικιστές, υπό την καθοδήγηση ξένων κέντρων, έχουν κατακλύσει περιοχές της Βορείου Ελλάδας και εκτελούν σχέδιο προπαγάνδας για απόσχιση της Μακεδονίας από τη χώρα μας.

Παράλληλα, Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, κατά την ανακοίνωση του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές, προχώρησε σε μια εξαιρετικά ύποπτη δήλωση. Πέραν του ότι αναφέρθηκε σε σκέτο «Μακεδόνες», αγνοώντας για άλλη μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως οι ίδιοι, μαζί με Τούρκους και Αλβανούς, μεταξύ άλλων, είναι ενωμένοι.

Με ανθελληνικά μέτωπα κατά μήκος των συνόρων μας, μια τέτοια δήλωση από τον Σλάβο πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει τους φόβους για τα σχέδια κατά της Ελλάδας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο η Αθήνα έχει κάποια στρατηγική απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται το Έθνος μας.

Φυλλάδια που γράφουν «Αυτονομία της Μακεδονίας» μοίρασαν άγνωστοι σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στις Σέρρες και την Φλώρινα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα φυλλάδια που διακινούν «ύποπτοι κύκλοι» γράφουν και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Το «αυτονομία της Μακεδονίας» είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά. Σύμφωνα με το thestival, ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος Γκρουέφσκι.

«Eίναι αυτοί που δημιούργησαν στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανυπάρκτων “Μακεδονιών”, την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Να αυτονομηθούν , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα», δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας.

«Έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι. Μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο Στέβο Πενταρόβσκι θα είναι ο κοινός υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της «Μακεδονίας» (SDSM) και της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση (DUI) στον προεδρικό αγώνα που θα διεξαχθή στο προσεχές μέλλον.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό και τον ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση που είχε με τους εταίρους του συνασπισμού.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι, Μακεδόνες, Αλβανοί, Σέρβοι, Τούρκοι, Βλάχοι, Ρώμα, Βόσνιοι και όλοι οι άλλοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας έχουμε καταθέσει έναν κοινό υποψήφιο. Υποστηρίζουμε όλοι τον Στέβο Πενταρόβσκι, έναν υποψήφιο που στέκεται πάνω από όλα τα κόμματα και ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος του καθενός», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο κοινός υποψήφιος για την προεδρία θα υποστηριχθεί από 31 πολιτικά κόμματα. Μέρος του αγώνα είναι επίσης η Gordana Siljanovska-Davkova του VMRO-DPMNE και η Blerim Reka, η οποία υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση της Αλβανίας. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Πενταρόβσκι είναι «παιδί» των ΗΠΑ καθώς σε πλήθος περιπτώσεων έχει πάρει θέσεις υπέρ της Δύσης, ενώ αποτέλεσε και διπλωμάτη-«κλειδί» στην ενταξιακή πορεία του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγητής στο αμερικανικό κολλέγιο των Σκοπίων γεγονός που υποδεικνύει την αμερικανική επιρροή που υποθάλπτει η πολιτική του στρατηγική.

Όπως αποκαλύψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τοσχέδιο «Μακεδονία του Αιγαίου», ενορχηστρωμένο από τη Δύση. Ενώ τα φυλλάδια για αυτονομία της Μακεδονίας που μοιράστηκαν σε Φλώρινα και Σέρρες, συμπληρώνονται στο μπαράζ εθνικιστικών άρθρων των Σκοπιανών κατά τα οποία διεκδικούν πλήθος περιοχών της Βορείου Ελλάδος.

Ο σκοπιανός εθνικιστικός τύπος κατακλύζεται από άρθρα που αναφέρονται στην «Μακεδονία του Αιγαίου», ενώ ξένα ινστιτούτα μιλούν για DNA των «Μακεδόνων» , και καταπιεσμένη μειονότητα εντός Ελλάδος.

Σύμφωνα με άρθρο του Steve Pljakas, Καναδο-σκοπιανού προέδρου ένωσης Σκοπιανών του Καναδά το όνειρο της «Μακεδονίας του Αιγαίου» είναι πλέον ζωντανό.

Η εμφάνιση τέτοιων κατάπτυστων, ανιστόρητων και κυρίως προκλητικών άρθρων βοηθά στο κατανοήσουμε το μέγεθος του «προβλήματος» που επιχειρούν έντεχνα κάποιοι να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, πολλές φορές βοηθούμενοι από ξένα κέντρα εξουσίας.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων βοηθούν στην αφύπνιση των Ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από παντού στα Βόρεια για την χώρα μας, από ευφάνταστους Σκοπιανούς εθνικιστές.

Η προπαγάνδα αυτή των Σκοπιανών, ακόμα και εντός ελληνικού εδάφους, πρέπει να σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα για την εσωτερική μας ασφάλεια, τη γεωπολιτική μας θέση και ενέχει κινδύνους σοβαρής αποσταθεροποίησης.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

pentapostagma.gr
loading...

1 thought on “Οι Σκοπιανοί κατακλύζουν τη Β.Ελλάδα – Φυλλάδια για «αυτόνομη Μακεδονία» σε Φλώρινα & Σέρρες

  1. Μήπως η Αθήνα είναι μακριά από τα τεκταινόμενα και ζει τον ύπνο του δικαίου ;

Comments are closed.