Μητσοτάκης: Εμείς δεν μιλάμε για επιδόματα, αλλά για ευκαιρίες

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βόλο έκανε άνοιγμα σε όλους του πολίτες, όπου και αν ανήκουν πολιτικά ενώ δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι
έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του τόπου και να οδηγήσει επιτέλους τη χώρα έξω από την κρίση γιατί «η χώρα μας τραυματίστηκε και πόνεσε πολύ, ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

«Από τον κύριο Τσίπρα θα θυμόμαστε 4 πράγματα» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνοντας: «Το πρώτο που θα θυμόμαστε είναι ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία. Τους είπε κατάμουτρα ψέματα και συνέχισε να λέει αφότου κέρδισε τις εκλογές.

Το δεύτερο που θα θυμόμαστε, είναι ότι μας/σας έπνιξε στους φόρους για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα δικά του πελατειακά ρουσφέτια. Για να μπορούν να διορίζονται οι κολλητοί και οι φίλοι στο κράτος φορολόγησε και διέλυσε όλη τη μεσαία τάξη.

Το τρίτο που θα θυμόμαστε δυστυχώς είναι για την βαθιά προβληματική Συμφωνία των Πρεσπών. Ας πάει στη Μακεδονία ο κύριος Τσίπρας να περιοδεύσει χωρίς συνοδεία από κλούβες των ΜΑΤ και να εξηγήσει γιατί αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή για εκείνους.

Ο κύριος Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είπαν όχι. Και δυστυχώς η πληγή αυτή που άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κλείσει σύντομα.

Το τέταρτο είναι για τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Για αυτή την κατάντια του κοινοβουλίου. Εμείς είμαστε παλαιότεροι βουλευτές και θυμόμαστε πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στη Βουλή. Με προέδρους Βουλής και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που σεβόντουσαν τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Πίσω από όλα υπάρχει μία καρέκλα. Όλα για την καρέκλα γίνονται».

Απαντώντας στα όσα νωρίτερα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Άκουσα λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλά στην Κεντρική του Επιτροπή και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο. Ότι είμαστε ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Όρμπαν. Κάποιος θα πρέπει να πει στο λογογράφο του κ. Τσίπρα να ακούει πιο προσεκτικά αυτά που έχω πει δημόσια. Πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι αυτές τις πρακτικές δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε».

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα θύμισε πως «ζήτησα από το 2016 να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα. Γιατί μικρότερα πλεονάσματα σημαίνει μικρότερη φορολογία για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Μικρότερα πλεονάσματα σημαίνει χαμηλότερες εισφορές για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Σημαίνουν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό κοινωνικό κράτος. Σημαίνει στοχεύμενες προσλήψεις εκεί που τις έχουμε ανάγκη, στην Παιδεία μας, στα νοσοκομεία μας».

Υποσχέθηκε κοινωνικές παροχές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ύψους 1 δισ. ευρώ για 800.000 πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια χωρίς να αποσαφηνίσει αν αυτό θα είναι σε ετήσια βάση ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για στήριξη με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

Αναφερόμενος εκ νέου στην ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, διερωτήθηκε αν «είναι πρόοδος να υπερφορολογείς τη μεσαία τάξη για να έρχεσαι μετά, στο τέλος κάθε έτους και να μοιράζεις επιδόματα που μπορεί εκείνη τη στιγμή να είναι χρήσιμα σε κάποιον, αλλά τελικά δημιουργούν άλλες σχέσεις εξάρτησης με το κράτος. Δεν πιστεύω, φίλες και φίλοι, ότι υπάρχει κάποιος νέος άνθρωπος σήμερα, 30 – 40 χρονών, ο οποίος θέλει να ζει τη ζωή του περιμένοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο από το κράτος. Δεν είναι προοδευτικό αυτό. Είναι συντηρητικό. Για αυτό και επιμένω ότι εμείς δεν μιλάμε τόσο για επιδόματα, αλλά μιλάμε για ευκαιρίες».

Για τις ευρωκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η πρώτη κάλπη η οποία θα στηθεί σε εθνικό επίπεδο, η κάλπη των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους πολίτες μετά από 4 χρόνια να στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα μήνυμα: Αρκετά πια, ως εδώ. Θέλουμε πολιτική αλλαγή. Θέλουμε μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα».

loading...