Ερντογάν: «Έχουμε το Αιγαίο μας και την Μεσόγειό μας»! – Όπου υπάρχουν κοιτάσματα…

Mε μια δήλωση που αποκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας επιβεβαίωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι θεωρεί Αιγαίο και Α.Μεσόγειο ως υπό τουρκική κατοχή!

«Έχουμε τη Μεσόγειό μας, έχουμε τη κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας» δηλαδή όπου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα.

Το φιλο-κουρδικό κόμμα HDP έχει βάλει στο στόχο του ο Τούρκος πρόεδρος στις τελευταίες προεκλογικές του ομιλίες ενόψει των εκλογών της 31ης Μαρτίου, καθώς οι ψηφοφόροι του ενδέχεται να αποτελέσουν για άλλη μια φορά το ρυθμιστή του αποτελέσματος, όπως αναφέρει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Κούρδοι δεν θα προτιμήσουν το κυβερνών κόμμα σε αυτές τις εκλογές και ότι προσανατολίζονται προς τη συμμαχία της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Για το λόγο αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναπτύξει τελευταία μία αντι-κουρδική ρητορική κατηγορώντας αντιπολίτευση και Κούρδους πολιτικούς ότι χρησιμοποιούν μία λέξη-ταμπού στην Τουρκία, τη λέξη ‘Κουρδιστάν’, για να προσδιορίσουν τις κουρδικές περιοχές στα ΝΑ της χώρας.

«Τi λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν; Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται ‘Κουρδιστάν’; Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε. Έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειό μας, έχουμε τη κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει ‘Κουρδιστάν’. Άντε στο καλό, πήγαινε εκεί να ζήσεις», συμβούλεψε τους Κούρδους ο Τούρκος πρόεδρος.

loading...