Συνέδριο ΚΙΝΑΛ – Οι βασικοί στόχοι της Φώφης Γεννηματά για τον σχηματισμό και οι αναφορές στο ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα επιστροφής στην ομαλότητα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά περίοδο και έπειτα από έναν χρόνο «αναταράξεων» στο εσωτερικό του, θα επιχειρήσει να εκπέμψει το ΚΙΝΑΛ στο έκτακτο
συνέδριο που αρχίζει το πρωί στο ΣΕΦ και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Οι εργασίες εκκινούν στις 10.30 με ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις αρκετών στελεχών, καθώς από το βήμα θα τοποθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα ακολουθήσει, αύριο το πρωί, η ανάδειξη των νέων εκτελεστικών οργάνων του κόμματος (Κεντρική Επιτροπή και Εκτελεστική Γραμματεία), ενώ η αυλαία θα πέσει με εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13.30. Εκτός της κ. Γεννηματά, στην αυριανή εκδήλωση θα τοποθετηθεί και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) για την προεδρία της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Η παρουσία του τελευταίου θεωρείται και συμβολική, μιας και ταυτίζεται με το αφήγημα περί «αυθεντικής έκφρασης» της προοδευτικής παράταξης μέσω του ΚΙΝΑΛ, σε μια περίοδο όπου ο «μεσαίος» χώρος διεκδικείται δυναμικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, ταυτόχρονα, οι συζητήσεις για τη μετεκλογική στάση του ΚΙΝΑΛ παραμένουν σταθερά στο προσκήνιο.

Αυτό, όπως τονίζει η Καθημερινή, παρότι η Χαρ. Τρικούπη έχει υπογραμμίσει ουκ ολίγες φορές ότι τηρεί σαφείς αποστάσεις από το ενδεχόμενο συνεργασιών, τόσο με το κυβερνών κόμμα όσο και με τη ΝΔ. Άλλωστε, δείγμα της «μονομαχίας» με την Κουμουνδούρου για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά αποτελεί και το γεγονός ότι το επόμενο Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση για τη συγκρότηση της «προοδευτικής συμμαχίας», παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου με το αφιέρωμα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επίσης θα μπορούσε να θεωρηθεί κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί, όπως έχει φανεί και από τοποθετήσεις όλων των πλευρών του ΚΙΝΑΛ, παρότι δεν τίθεται, όπως διαμηνύεται, θέμα «επιστροφής στο παρελθόν», το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο βασικός πυλώνας του.

Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

loading...

1 thought on “Συνέδριο ΚΙΝΑΛ – Οι βασικοί στόχοι της Φώφης Γεννηματά για τον σχηματισμό και οι αναφορές στο ΠΑΣΟΚ

  1. Ε,ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΕΛΕΟΣ.ΟΧΙ………………

Comments are closed.