Οι φαρμακοτρίφτες της δεξιάς…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στήνονται διάφορα πολιτικά μαγαζιά που στοχεύουν στην είσοδό τους στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές! Όμως, αυτή η προσπάθεια δεν αρκεί γιατί στους περισσότερους εξ αυτών υπάρχει βεβαρυμμένο πολιτικό παρελθόν! Έτσι σκέφτονται τις συνεργασίες των κομμάτων τους, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες εισόδου τους στη Βουλή, που ωστόσο αυτή η προσπάθεια δεν καρποφορεί! Και όχι μόνο αυτό! Παρ΄ ότι τρώνε και πίνουν και αρχικά ανακοινώνουν ότι τα βρήκαν, στην συνέχεια “σφάζονται” και εξαπολύουν “ρουκέτες” ο ένας εναντίον του άλλου!

Περίτρανο παράδειγμα ο Κυριάκος Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” και ο Φαήλος Κρανιδιώτης της “Νέας Δεξιάς”! Οι οποίοι αφού συναντήθηκαν και ήπιαν καφέ, συνέφαγαν και ξεκίνησαν διαβουλεύσεις για να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας και ενώ όλα βρίσκονταν σε καλό δρόμο – όπως οι ίδιοι έλεγαν – ξαφνικά τους χώρισε το χάος πριν από την τελική συμφωνία! Και να ήταν μόνο αυτό;

Όπως είχε αναφέρει ο Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ζήτησα βέτο διότι μου διαβιβάζονταν πληροφορίες, πως ο Βελόπουλος έχει ήδη κάνει κρυφή συμφωνία με τον Μητσοτάκη κι είναι “λαγός”. Την Παρασκευή δώσαμε οριστικά τα χέρια. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα υπογράφαμε. Αντ’ αυτού, ο Βελόπουλος προχθές υπαναχώρησε, ζήτησε διάλυση της “Νέας Δεξιάς” και ένταξή της στο κόμμα του. Δεν γνωρίζω εάν την υπαναχώρηση την υπαγόρευσαν οι χρηματοδότες του ή κάποιος με τον οποίο έχει υπόγειες συμφωνίες»!

Μπα; “Λαγός” του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος; Μπα; Έχει χρηματοδότες ο Βελόπουλος; Μπα; Κάνει υπόγειες συμφωνίες ο Βελόπουλος;

Δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά! Αφού ο λαός προσπερνάει όλες αυτές τις κατηγορίες και δίνει στις δημοσκοπήσεις είσοδο του Βελόπουλου στη Βουλή!

Θα μου πείτε, αν πιστεύω σε αυτές τις δημοσκοπήσεις! Θα σας απαντήσω πως όχι! Αλλ΄ όμως παρουσιάζουν την τάση, για το ποιος είναι αρεστός του Συστήματος! Των δανειστών! Των τοκογλύφων εταίρων μας!

Και εσύ ελληνικέ λαέ τσιμπάς! Και δυναμώνεις τους εμπόρους της γνώσης! Τους τηλεβιβλιοπώλες! Που εσχάτως έγιναν και γιατροί, που πωλούν φάρμακα για πάσα ασθένεια και πάσα νόσο!

Αχ βρε ψηφοφόρε, πότε θα βάλεις μυαλό και πριν πας στην κάλπη, θα μάθεις πως πρέπει να μετράς και να ζυγίζεις αυτόν που ψηφίζεις;;
Μπαλτάκος, ο πρωταθλητής αλμάτων…

Στις αρχές του χρόνου από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ανακοινώθηκε μια συνεργασία για συγκρότηση ενός πατριωτικού μετώπου, με τον Δημήτρη Καμμένο και τον Τάκη Μπαλτάκο! Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι οι τρεις πολιτικοί άνδρες συμπορεύονται, έσκασε προχτές η βόμβα! Ο Τάκης Μπαλτάκος θα είχε ραντεβού στη Βουλή με τον Πάνο Καμμένο (7/3/2019)! Τι να γύρευε λοιπόν “η αλεπού στο παζάρι”;

Η αγωνία δεν κράτησε για πολύ! Ο συνιδρυτής του κόμματος “Δύναμη Ελληνισμού”, Τάκης Μπαλτάκος, με γέλια και χαρές ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”!

Έτσι απλά, ο Τάκης Μπαλτάκος – μαέστρος στις πιρουέτες - διέλυσε μια πολιτική συνεργασία και έφτιαξε μια καινούργια! Δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε!

Από την άλλη μεριά, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη “έστειλε σπίτι του” τον Δημήτρη Καμμένο, διαλύοντας τον αρραβώνα, εξ αιτίας διαφόρων δικαστικών υποθέσεων του πρώην Βουλευτή των ΑΝΕΛ και πολιτικού ανδρός που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν θα θέλαμε να είμαστε ποτέ στην θέση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος την ίδια ημέρα έφαγε δυο δυνατά χτυπήματα, τα οποία τον έχουν θέσει νοκ άουτ από την πολιτική αρένα!

Όμως το συμπέρασμα είναι: Πώς περιμένετε κύριοι να σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, όταν στο μυαλό σας έχετε μόνο το “εγώ” σας και τίποτε άλλο;;
Φαύλοι πολιτικοί και πολιτικά κόμματα…

Αυτά βεβαίως συμβαίνουν, τη στιγμή που όπως λέγει ο Επαμεινώνδας Πανάς:

«Η λαίλαπα των μνημονίων ανέδειξε ότι τα πολιτικά κόμματα δεν προσφέρουν κάτι το μετασχηματιστικό για την κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βαρέθηκε τα μεγάλα λόγια. Έχει χορτάσει από αυτά ο πολίτης. Έχει εθιστεί στα μνημόνια ο Ελληνικός Λαός.

Ο εθνομηδενισμός που καλλιέργησε η Αριστερά δημιούργησε μια πρωτοφανή αντίθεση στους Έλληνες. Η αντίθεση αυτή είναι η κατάρα για τη λύση των Ελλήνων στις μέρες μας. Γιατί απορούμε που οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και οι Αλβανοί διεκδικούν κάτι από την Ελλάδα; Δεν χρειάζεται γνωμάτευση: ο Έλληνας εθισμένος στα μνημόνια και στον εθνομηδενισμό κοιμάται και ζει μέσα στη νιρβάνα του.

Τί συμβαίνει; Απλούστατα η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Τί είναι αυτή η Ελληνική κοινωνία; Γιατί νοσεί; Πόσο θα διαρκέσει η κρίση; Πώς μπορεί να βγει από την κρίση; Οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις πώς μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα;

Η καταγεγραμμένη συνεχής απώλεια της εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη προς το πολιτικό σύστημα - Βουλή, Πολιτικά Κόμματα - του έχει δημιουργήσει μια απογοήτευση. Ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι ζει μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχούς ρευστότητας. Τα πάντα γύρω του διαρκώς αλλάζουν.

Μνημόνια, φτώχεια, κόκκινα δάνεια, εθνικές παραδόσεις, εθνική ταυτότητα, μη νόμιμη μετανάστευση, μετανάστευση νέων Ελλήνων επιστημόνων, ανασφάλεια, πικρία, φόβος…»!

Ψέματα;;Η Νίνα Αλέξη παρουσιάζει…Αύριο 13 Μαρτίου 2019 στις 7 η ώρα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων εκδόσεων Αλεξάνδρεια (Κωλέττη 31 – 3ος όροφος) στην Αθήνα, η συγγραφέας κ. Νίνα Αλέξη θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Άνω θρώσκω”!

Η κ. Νίνα Αλέξη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς µε ποντιακές ρίζες. Σπούδασε στο Λονδίνο παραστατικές τέχνες, θέατρο, χορό και δημιουργική γραφή µε υποτροφία της αγγλικής κυβέρνησης στο Middlessex Polytechnic (B.A. Performance Arts, Major Drama), στο WAC Interchange, Associated Guild of Dance and Drama και στην Chantraine School of Dance (1981-1990). Εργάστηκε στο θέατρο στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Αρχισυντάκτρια στα Νέα του Λονδίνου (1988-1992) και ανταποκρίτρια για τα Νέα του Λονδίνου στην Αθήνα (1992-1995). Επί µακρόν καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στη Λακωνική Σχολή, υπεύθυνη διδασκαλίας στα παιδιά των Ροµά, καθώς και σε προγράμµατα καταπολέμησης κοινωνικού αποκλεισμού (ΚΕΚ Ιάσων). Έδωσε διαλέξεις και συμμετείχε σε συνέδρια όπως στο Environmental Forum στο Λονδίνο (1985-1995) για το θέατρο και την ελληνική ποίηση, στην Οµηρική Ακαδημία (Χίος 2000), στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ και αλλού. Έργα της είναι: Περιπέτεια στο δάσος (2002), Ανάσταση αγάπης (2004), Γυναίκες σε κόκκινο φόντο (2005) [και σε γαλλική μετάφραση Des Femmes sur un fond rouge (2012)], Ανίν Ιξελά (2017), Ο Διονύσιος Ταβουλάρης (1840-1928) και η συµβολή του στην “Αιγύπτιαν Σκηνήν” (1864-1913), Graeco-Arabica XII (2018), Ελληνικές θεατρικές παραστάσεις στην Αίγυπτο (1864- 1903). Ιδεολογικές τάσεις και αισθητική αντίληψη (υπό έκδοση). Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα: Οικουμενικός ελληνισµός, Δευκαλίων ο Θεσσαλός, Μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της νεοελληνικής λογοτεχνίας Χάρη Πάτση, τοµ. 29 (2017)· στα συλλογικά έργα: Τα ποιήματα του 2017 (επιµ. Κ. Μπούρα και Ηλ. Κεφάλα, 2018), Συνομιλώντας µε τον Νίκο Καζαντζάκη (επιµ. Καίτη Κουµανίδου, 2018)· και στα ηλεκτρονικά περιοδικά: Ποιείν, Fractal, Books & Style, Bibliotèque, Pontos News, Homo Universalis κ.α


7 σχόλια :