Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία – Γιατί δε βρέθηκε ποτέ το σώμα Της

Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της; Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι.
Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ.

Όλη τους την ζωή πάλευαν να αποκτήσουν ένα παιδί όμως δεν είχαν σταθεί τυχεροί. Αντίθετα ζούσαν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, αφού οι άτεκνοι εκείνη της εποχή θεωρούνταν λίγο έως πολλοί καταραμένοι ή όχι ευλογημένοι από τον Θεό.

Κατά την παράδοση η Αγία Άννα προσευχήθηκε στον Θεό δηλώνοντας πως αν της χάριζε ένα παιδί θα το αφιέρωνε σε Εκείνον. Λίγες μέρες μετά, ο αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε το ζευγάρι και τους ενημέρωσε πως οι προσπάθειες τους θα έχουν αποτέλεσμα και το παιδί τους θα είναι φορέας μιας ξεχωριστής αποστολής.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ζευγαριού, τα λόγια του αγγέλου βγήκαν αληθινά και γέννησαν ένα όμορφο κορίτσι.

Της έδωσαν το όνομα Μαριάμ, το οποίο σημαίνει βασίλισσα, κυρία αλλά και ελπίδα.

Όταν η Μαριάμ έγινε τριών ετών, οι γονείς της, τήρησαν την υπόσχεση τους και την οδήγησαν το Ναό όπου την παρέλαβε ένας ιερέας ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Προφήτη Ζαχαρία, τον πατέρα του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Η Παναγία έζησε 12 χρόνια στο Ναό, στα Άγια των Αγίων. Κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας αυτός που της έφερνε καθημερινά τροφή ήταν ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.

Όταν ήρθε η ώρα να βγει από τον Ναό, οι ιερείς αποφάσισαν να την δώσουν σε κάποια οικογένεια, δεδομένου πως οι γονείς της είχαν ήδη φύγει από τη ζωή.

Τότε, γνωρίζοντες κατά την παράδοση, την ειδική αποστολή της Μαριάμ, βρήκαν έναν μεγάλο σε ηλικία άνδρα, τον Ιωσήφ, ο οποίος ήταν χήρος και πατέρας τριών παιδιών.





Τέσσερις μήνες έμεινε κοντά στον Ιωσήφ η Μαριάμ μέχρι να ξεκινήσει πλέον το θεϊκό σχέδιο.

Στη Ναζαρέτ όπου ζουσε την επισκέφθηκε ξανά ο Γαβριήλ όπου της είπε το ιστορικό: «Χαίρε κεχαριτωμένη• ο Κύριος μετά σου». Τότε έμαθε και η ίδια ποια ήταν η αποστολή της την οποία αποδέχτηκε με χαρά.

Λίγους μήνες αργότερα ο Ιησούς γεννήθηκε και η μητέρα του ήταν πάντοτε κοντά του, ακόμη και την στιγμή της Σταύρωσης.

Από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων γνωρίζουμε ότι η Παναγία παρέμεινε κοντά τους μέχρι την ημέρα της Πεντηκοστής.

Η τελευταία συνάντηση με τον αρχάγγελο που την συντρόφευε από τα τρια της χρόνια, έγινε τρεις μέρες πριν την κοίμησή Της.

Τότε ο Γαβριήλ την ενημέρωσε ότι πλέον ήρθε η ώρα, δίνοντας της μεγάλη χαρά αφού θα έβλεπε ξανά το παιδί Της. Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο.

Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση Της. Μαζί δε με τους Αποστόλους ήλθε και ο Διονύσιος Aρεοπαγίτης, ο Άγιος Ιερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Απόστολος Τιμόθεος, και άλλοι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της στη Γεσθημανή. Ο μοναδικός που δεν ήταν παρών στο γεγονός ήταν ο Απόστολος Θωμάς.

Λέει η παράδοση πως όταν η νεφέλη, το σύννεφο δηλαδή, μετέφερε τον Θωμά στη Γεσθημανή συνάντησε την Θεοτόκο την στιγμή της ανόδου Της στον ουρανό.

Εκείνη του χάρισε την ζώνη Της για να μπορεί να αποδείξει την συνάντησή τους.

Όταν ο Θωμάς πήγε και εξιστόρησε το γεγονός στους υπόλοιπους Αποστόλους, άνοιξαν τον τάφο και είδαν πως το σώμα έλειπε.

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η Παναγία όταν μπήκε στο Ναό ήταν τριών ετών. Έμεινε στο ιερό δώδεκα χρόνια. Τρείς μήνες αφού βγήκε από το ιερό μέχρι τον Ευαγγελισμό και εννέα μήνες κυοφορία, δεκαέξι ετών γεννά τον Χριστό. Έζησε με τον Χριστό τριάντα δύο χρόνους, άρα 48 ετών ζει την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του. Έζησε μετά απ’ την Πεντηκοστή άλλα έντεκα χρόνια και εκοιμήθη στη Γεσθημανή.

Ήταν 59 ετών.

loading...

20 thoughts on “Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία – Γιατί δε βρέθηκε ποτέ το σώμα Της

  1. σε αυτα εχει ειδικοτητα να απαντησει
    ο νεκροθαφτης ζαγκλαρας ο κατα κοσμον
    σκυλος

  2. Και μετα θελεις να ….ξυπνηση ο κοσμος….

  3. (Ένα ζήτημα που θέτουν εδώ και κάμποσα χρόνια ορισμένοι ερευνητές, ζητώντας απάντηση από τους χριστιανούς, είναι η ιστορικότητα της Ναζαρέτ, της πόλης στην οποία, σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά, συνέβη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και όπου, ως γνωστόν, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ανατράφηκε ο Ιησούς Χριστός. Η Ναζαρέτ αναφέρεται μόνο στην Καινή Διαθήκη. Τα εβραϊκά κείμενα, καθώς και ο Ιώσηπος, την αγνοούν. Ο Ευσέβιος κάνει αναφορά τον 3ο αιώνα σε μια πόλη Ναζάρα -επίσης ανύπαρκτη. Οι πρώτες αναφορές σε πόλη Ναζαρέτ γίνονται τον 4ο και 5ο αιώνα. )

    Οι μαρτυρίες που αφορούν τα γεγονότα κατά την σύλληψη είναι πολύ ανακριβείς. Το γεγονός είναι ότι η Μαρία συμφώνως προς το Πρωτευαγγέλιον του Ιακώβου αρνήθηκε απολύτως ότι είχε γεννητική επαφή με κάποιον. Το κατακράτησε ως μυστικό. Ακόμα και από τον Ιησού.

    https://www.pare-dose.net/6448

    Η Μαρία, συλλαμβάνει «δια Πνεύματος αγίου», τον Ιησού και από απλή γυναίκα δοξάζεται, σε «μετά Θεόν, η θεός».

    Μια ημέρα βρέθηκε να είναι έγκυος, όπως το ίδιο και η συγγενής της ( εξαδέλφη;) Ελισάβετ. Η τελευταία έπρεπε να ομολογήσει στον Ζαχαρία ότι το παιδί δεν ήταν δικό του. Στην γειτονιά και την οικογένεια δεν μπορούσαν φυσικά να παραδεχθούν κανένα σκάνδαλο. Για να κάνουν την γέννηση του παιδιού νόμιμη όφειλαν να κατασκευάσουν ένα σενάριο. Ο Ζαχαρίας θα είχε ένα όραμα ενός αγγέλου και να μείνει άφωνος. Θα επανακτούσε την φωνή του όταν το παιδί γεννιόταν. Η Μαρία εντωμεταξύ γνώριζε ότι ήταν έγκυος και επίσης όφειλε να καταστήσει πιστευτό το γεγονός ότι δεν εγνώριζε τίνος ήταν το παιδί (Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου 13. 3). Αφού το παραμύθι της Ελισάβετ λειτούργησε τόσο καλά, θα εφεύρισκε μια παρόμοια ιστοριούλα και να την πει στον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος δεν πείστηκε πραγματικά. ( Ἰωσὴφ δὲ ὁ ἀνὴρ αὐτῆς δίκαιος ὢν καὶ μὴ θέλων αὐτὴν παραδειγματίσαι, ἐβουλήθη λάθρᾳ ἀπολῦσαι αὐτήν) αλλά τελικά την αποδέχτηκε μαζί με το παιδί της.

    Φυσικά τα περί σύλληψης του Χριστού με την όσφρηση του κρίνου, από την Μαρία, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα σενάριο χριστιανικής φαντασίας, το οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό μόνο από μικρά παιδιά.

    Ό Ιησούς Χριστός είπε και δίδαξε «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» !!!

    Για την Κοίμηση της "Θεοτόκου" δεν υπάρχουν πληροφορίες από την Καινή Διαθήκη.

  4. Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος α’.
    Ἐν τὴ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τὴ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε, Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταὶς πρεσβείαις ταὶς σαὶς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

    Κοντάκιον
    Ἦχος πλ. β’.
    Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.

    Προστρέχω σε Σένα, Παρθένε των Παρθένων Μητέρα μου. Θυμήσου, Κεχαριτωμένη Παρθένε Μαρία, ότι ποτέ δεν έμεινε αβοήθητος, όποιος προσέτρεξε στη δική Σου προστασία, ικέτεψε τη δική Σου βοήθεια, ή αναζήτησε τη δική Σου μεσιτεία.

    Δέξου τη δοξολογία μου ως τιμιώτερη από τα Χερουβείμ και ενδοξότερη ασύγκριτα από τα Σεραφείμ, ως ανώτερη από τους αγγέλους και αρχαγγέλους, ως Βασίλισσα του Ουρανού και Δέσποινα – Κυρία του κόσμου, ως η μόνη Θεο-τόκος και Μητέρα του Φωτός.

    Δέξου την ευχαριστία μου για τη στοργική αθόρυβη παρουσία σου στη ζωή μου, για τις μεσιτείες σου στον Κύριο, ώστε μέσω των Μητρικών σου παρακλήσεων να αξιωθώ του ελέους Του «εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι».

    Δέξου και τη δέησή μου ως αναξίου και αμαρτωλού που ζητά συμπαράσταση και συμπόρευση. Ξέρεις ότι η Χάρις του Θεού έρχεται, εάν ταπεινώσω τον εαυτό μου. Κι η ταπείνωση γεννάται από τη συντριβή της καρδιάς, αλλά και την εμπειρία της αγάπης του μεγάλου Θεού μου. Μάθε μου την ταπείνωση, εσύ που είσαι η ενσάρκωσή της. Μάθε μου τη Θεική αγάπη, εσύ που τη γεύτηκες πάνω απ’ όλους πιο πολύ.

    Ακόμα, σε παρακαλώ «Αγνή Παρθένε Μαριάμ, των θλιβομένων η χαρά», χάρισέ μου την πίστη που υπομένει, την υπομονή που ελπίζει, την ελπίδα που χαροποιεί και τη χαρά που γίνεται εμπειρία παρουσίας Χριστού. Μα πάνω απ’ όλα κάνε με να αγαπώ όλο τον κόσμο, αφήνοντας τον εαυτό μου στα χέρια σου και νικώντας τη φιλαυτία, τη ρίζα όλων των παθών.

    Γίνε το Φως της ζωής μου, η ζωή της καρδιάς μου, η καρδιά της χαράς μου. Εις αιώνας!

    Του βασιλέως θρόνος πέλεις πάγχρυσος ευανθής μυροβλητών παράδεισος, τον γαρ Θεόν εν Ση γαστρί βαστάσασα μυρίζεις πάσι χάριτας, Παντάνασσα.

    Την κιβωτόν την θείαν την χωρήσασαν αυτόν τον νομοδότην τον αχώρητον, τον διανοία πάση απερίληπτον, Μαρία την Παρθένον μακαρίσωμεν.

    Τον σαρκωθέντα Λόγον η κυήσασα αυτόν δισώπει, Κόρη, εκλυτρώσασθαι ημάς των σαρκικών παθών και μολυσμών και πάντων των δεινών του βίου ρύσασθαι.

    Ως μόνη ούσα των αγγέλων χαρμονή χαράς μου την καρδίαν πλήρωσον, σεμνή, και αύγασον τον νουν μου σκυθρωπάζοντα εξ αμελείας, Κόρη, και στυγνάζοντα.

    Η καλλονή του Ιακώβ με φαίδρυνον ταις των καλών ιδέαις, ικετεύω Σε, και πόθων ιερών με καταπλούτισον και καλλονής της πρώτης με αξίωσον.

    Μαρία, καθαρόν Χριστού παλάτιον, Παρθενομήτορ, των αγίων άγιον, συν Αποστόλοις τον Θεόν ικέτευε υπέρ των Σε τιμώντων, Θεονύμφευτε.

    Των Αποστόλων γέγονας η καλλονή και των αγίων αθλοφόρων χαρμονή. Τον Κύριο ημών ικέτευε υπέρ ημών του δούναι ημίν άφεσιν αμαρτιών.

    Η περικαλλής και φωταυγής Παρθένος ταις ιδέαις Συ κάλλυνον, φαίδρυνόν με, όπως κράζωσι, Παρθένε Παναγία, μακαρία ει υπερδεδοξασμένη.

    Πύλη φωτός, της μετανοίας πύλην φωταυγή μοι Συ υπάνοιξον, Παρθένε, και δεικνύουσα οδόν δικαιοσύνης φέρουσαν, Αγνή, εις τέλος σωτηρίας.

    Αμήν, Παναγία μου.

    Αμήν!

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ΙΕΡΕΥΣ

  5. Ο τάφος της μαρίκας δεν ευρέθη διότι δεν ετάφη,
    δεν ετάφη γιατί δεν έζησε, δεν έζησε διότι δεν εγεννήθη!
    Δεν υπάρχει ούτε κολυμπηθρόξυλο από αυτήν ή τον γιο της!
    Δεν θα το κάνω λιανά γιατί δεν θα εγκριθεί! Κλαψ κλαψ!

  6. Την Παναγία Το Ιερότερο και Αγνότερο Πλάσμα Του Θεού Τη Μητέρα Του Θεανθρώπου,συνεχώς και ακαταπάυστως απο τον περασμένο δεκαπεντάυγουστο με συνεχείς αναρτήσεις σας, γίνεται βορά του κάθε τυχάρπαστου για να λέει τη γνώμη του, περιπαίζοντας ποιοί; Οι γελοίοι …. ΤΗΝ ΑΣΠΥΛΟΝ ΑΜΟΛΥΝΤΟΝ ΤΗΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΕΡΑ ΘΕΟΤΟΚΟ …ουαί γραμματείς και φαρισαίοι
    δεν έχετε ιδέα πόσο κακό κάνετε στούς εαυτούς σας αποβράσματα υποκείμενα ζαγκλάρες
    είσαστε σε θέση εσείς να πιάνετε στα βρωμιάρικα στοματά σας ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ… ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ
    ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΝΕΝΟΥ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟΥ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ
    (ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ)

  7. "Των αγίων ενδόξων προπατόρων υμών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ" τας ευλογίας πατέρα Αθανάσιε.

  8. Πάλι ύβρεις, πάλι νευρα και προβοκάτσιες, πάλι σε ενοχλεί
    ο Ζαγκλάρας που τολμά να λέει την γνώμη του με επιχειρήματα?

    Η παναγία, ο χριστός και το υπόλοιπο εβραϊκό σκυλολόι,
    υπάρχει μόνο στην άρρωστη φαντασία σου, για μας τους
    ανθρώπους με τα δύο πόδια στην γη, υπάρχουν άλλες
    αρχές και αρετές που εσύ αγνοείς και δεν θα τις
    μάθεις ποτέ σου γιατί υμνείς τον σατανά!
    Βρωμερε θρησκόπληκτε.

  9. Ποιος σε έδωσε το δικαίωμα ρε πυροβολημένη κεφτέ
    να κάνεις κριτική στο σάιτ τι θα ανεβάσει και τι όχι?

    Εσύ ρε κουραμπιέ κάθε μέρα γράφεις ντεμέκ προσευχές
    στον γιαχβέ και το σκυλολόι του, σε πείραξε γιατί
    μπήκε άρθρο για την μαρίκα και το κριτικάρουμε?

    Πρέπει να μάθεις πως ΔΕΝ είναι μεσαίωνας όπου σφάζατε τους
    ανθρώπους γιατί τολμούσαν να ψελίσουν κάτι αντίθετο, έχουμε
    δημοκρατία ρε κεφτέ και κάνουμε κριτική, εσύ μόνο βρίζεις,
    θρησκόπληκτη μπέμπα.

  10. ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΗΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΔΙΟΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΣ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΔΟΞΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΑΜΗΝ

  11. Κύριοι διαχειριστές,
    Κατανοώ τον αγώνα σας να σουλουπώσετε τον ιστοχώρο σας
    κάτω από αρχές αμειβαιου αλληλοσεβασμού χωρίς ύβρεις.

    Όπως σας έχω επισημάνει πολλάκις, έτσι και εδώ έχουμε τον μόνο υβριστή
    και προβοκατορα πίσω από όλες τις κόντρες, τον κοκορίκο, με βρίζει
    και εσείς εγκρίνετε το υβριστικό προς εμένα σχόλιο του!
    Αυτό είναι οξύμωρο και μη αποδεκτό!

    Αν επιτρέπεται να βρίζει αυτό το απόβλητο, τότες
    να με επιτραπεί και εμένα να του απαντώ στα ίδια κύματα!
    Παρακαλώ μεριμνήστε και μάθετε τρόπους καλής συμπεριφοράς
    σε αυτό το εβραιοπροσκυνημένο κοπρανο.

    Ευχαριστώ.

  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  13. Αν κάποιος βγάζει συμπέρασμα απο την ακατάσχετη φλυαρία του μοναδικού κλόουν-υβριστή
    Ζαγκλάρα, mad dog και πολλών άλλων ψεύτικων ονομάτων, ο οποίος χρήζει άμεσα ψυχιατρικής υποστήριξης αλλά και γραμματικών γνώσεων, ας μας το κάνει
    γνωστό,διότι έχει βρεί νέα μέθοδο
    αποπροσανατολισμού των σχολιαστών,
    παριστάνει την αθώα περιστερά και
    επικαλείται τον διαχειριστή του ξυπνήστε ρε, οτι ενοχλήτε απο τα σχόλια μου, χα χα χα ποιός ο Ζαγκλάρας, που τον έχουν διώξει κακήν κακώς απο όλους τους ιστιότοπους λόγω ανάρμοστης και λίαν προσβλητικής συμπεριφοράς. Τουλάχιστον, πες τις κουταμάρες σου σε κάποιον άλλο και όχι στο διαχειριστή που γνωρίζει τις
    βλασφημίες σου προς τα όσια και ιερά των Ελλήνων, καθώς και τις υβρεολογίες σου προς τις οικογένειες των σχολιαστών.Όλες η σελίδες του ξυπνήστε ρε είναι γεμάτες, απο το βόθρο που αναδύουν τα σχολία σου.
    Όσον αφορά εμένα, κουμάντο δεν κάνω σε κανένα αν σε κρατήσει να βρωμίζεις το
    Blog του. Ίσως να του αρέσει η οσμή
    των λυμάτων που εκπέμπεις.
    Και όσο συνεχίζεις να βρίζεις αυτό που πιστεύει το 97% των Ελλήνων και το ενα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού τη Χριστιανοσύνη θα τα ακούς απο μένα .
    Εγω γράφω εδώ απο το 2010 και γνωρίζω απ'έξω και ανακατωτά ποιοί αγαπάνε το ξυπνήστε ρε και ποιοι όχι, ποιοί θέλουν να κλείσει,γι'αυτό τα παιχνίδια σου μακρύα απο εμένα και τα πιστεύω μου,αχρείε.

  14. το πολλακισ σε μαρανε στουρναρι ευταξια

  15. Hρεμησε Αδελφε Στεργιο ηρεμησε. Ο Θεος μαζι σου…Ως πατηρ Αγαθαγγελος προσευχηθηκα για σενα τις ημερες που ευρισκομην στο Αγιον Ορος το ιδιο εκαναν και ολοι οι πατερες για την σωτηρια της ψυχης σου και για την ψυζικην σου υγεια. Ο Θεος εινα παντα μαζι σου ολοι προσπαθουμε να κατορθωσεις και να ξετιναξεις τον σατανα τον εξωαποδω που σε εχει κατακυριευσει. Εκει που πας να γαμηνεψεις και να ελθεις στα συγκαλα σου το κακο χτικιο που βρισκεται μεσα σου αναπηδα και σε κανει να βγαινεις εκτος εαυτου. Παρατηρησες ποσο ηρεμεις και τι γλυκια θαπλωρη νοιωθεις οταν κατω απο το σεπτον πετραχηριον μου προσευχομαι για σενα και τι μαχη δινεις με το κακο που βραζει μεσα σου που σε εχει κατακυριευσει και σε οδηγει στον αργο θανατο? Πρεπει να προσυχηθεις να δωσεις τον εαυτον σου στο Κυριο μονο τοτε θα σωθεις και θα γαμηνεψει η ψυχη σου. Αυριο που θα ελθεις θα σου δωσω να πιεις λιγο Αγιασμα ειναι απο την Μονη Εσφιγμενου και εκει οι πατερες προσευχονται για την σωτηρια σου. Να μετανοησεις και να προσπαθησεις να ξετιναξεις το κακο χτικιο απο μεσα σου που σε κατατρωγει και σε οδηγει στην απωλεια. Ιησους Χριστος Νικα και ολα τα κακα σκορπα…Αααμηννν…Σε περιμενω αυριο στις 0900 να προσευχηθουμε και ο Θεος ειναι μεγαλος ειμαι σιγουρος με την βοηθεια του Κυριου μας οτι θα τα καταφερεις!!
    Ελησμονησα οτι οπως μου ειπαν απο το Ορος εισαι ευπροσδεκτος εκει να πας οποτε και για οσο διαστημα θελεις να ηρεμησεις και να προσευχηθεις μαζι με τους Αγιους πατερες…Παντα υπαρχει μια σκητη δι'εσε…Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..

  16. Πάλι ύβρεις, πάλι νευρακια, πάλι σκατουλάκια στον ανεμιστήρα!
    Κάτι που όλοι παρεξήγησαν στον Ζαγκλαρα με τα φτωχά Ελληνικά του,
    αλλά όλοι άρχισαν και την ψιλιάζοντε εκτός από σένα την
    προσκυνημένη κοπριά, είναι ότι ο Ζαγκλαρας είναι ανίκητος
    γιατί έχει αρχές κάτι που εσύ ποτέ σου δεν λογίστηκες!

    Εσύ βρίζεις, εμένα κατηγοράς, εσύ αλλάζει ονόματα συνέχεια,
    εμένα λες ότι αλλάζω πράγμα που ποτέ δεν κάνω γιατί ακόμη
    και όταν βρίζω, βρίζω επώνυμα και είμαι περήφανος για τα
    γαλικα μου που είναι πάντα απάντηση στις χυδαιότητες σας.

    Τα άρρωστα ιουδαϊκά πστευω σου, ΔΕΝ είναι τα πιστευω
    των Ελλήνων αλλά των ηλιθίων ιουδαιοχριστιανών.

  17. Μια από τις χιλιάδες αποδείξεις για τους που έχουν μάτια
    και νου, για σένα δεν υπάρχει γιατρικό, ζήσε στο σκοτάδι
    και στην κόλαση του ιουδαιοχριστιανισμού.
    ——————————————
    Το 1798 το Πατριαρχείο εκδίδει την «Πατρική Διδασκαλία»:
    «Ο Θεός ύψωσε την βασιλείαν αυτήν των Οθωμανών περισσότερον από
    κάθε άλλην, διά να αποδείξη αναμφιβόλως ότι θείω εγένετω βουλίματι…
    εμεθοδεύθη εις τον τρέχοντα αιώνα μιαν άλλην πονηρίαν και απάτην
    ξεχωριστήν, δηλαδή τον νυν θρυλούμενον σ΄συτημα της ελευθερίας…
    δέλεαρ του διαβόλου και φαρμάκι ολέθριον διά να κατακρημνίση
    τους λαούς εις την απώλειαν και ακαταστασίαν…

    Αδελφοί μη πλανηθήτε… κλείσατε τα αυτιά σας και μη δώσετε καμίαν
    ακρόασιν εις ταύτας τας νεοφανείς ελπίδας της ελευθερίας…
    φυλάξατε στερεάν την πίστιν και ως οπαδοί του Ιησού Χριστού
    απαρασάλευτον την υποταγήν εις την πολιτικήν διοίκησην…»,
    ———————————–
    Eγραφε μεταξύ άλλων!!!
    Τη άλλο θέλεις ρε Έλληνα να καταλάβεις την προδοσία
    του ιερατίου κατά της Ελλάδας και υπέρ της τουρκοκρατίας?

  18. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ
    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ χα χα χα

  19. ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?

  20. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΜΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΑΙΤ?

Comments are closed.