ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ

2.000 ευρώ για κάθε παιδί είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σοβαρή πρόταση αναφώνησε ο Πρωθυπουργός τςη Ελλάδας κ.Αλέξη Τσίπρας. Ούτε να
βρισκόμασταν στον Ιανουάριο του 2020 και να ψάχναμε για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συναινετικό Πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο υπέρ της επίλυσης του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος, πρέπει να επικροτείται και να ενισχύεται.

Φυσικά δεν περιμένει κανείς από τους πλούσια αμειβόμενους πολιτικούς τα 2.000 ή 3.000 ευρώ να αποτελέσουν κίνητρο τεκνοποιίας ενός νέου ζευγαριού Ελλήνων. Αυτό που ψάχνει κάθε νέος και νέα είναι ένα σταθερό και αισιοδόξο περιβάλλον που τόσο λείπει εσκεμμένα από την Ελλάδα. Μία αξιοπρεπή και μακροπρόθεσμα σταθερή εργασία ανάλογης αμοιβής με το Βέλγιο για να εγγυάται τη δημιουργία και ανάπτυξη μίας οικογενείας. Το ίδιο φυσικά και για τη μέριμνα τις κρατικές παροχές απασχόλησης των παιδιών ώστε οι γονείς να μπορούν να εργάζονται και να παράγουν πλούτο. Τολμηρά μέτρα που για όλα σχεδόν τα κράτη είναι αυτονόητα όπως η εξίσωση της μητρικής άδειας σε ιδωτικό και δημόσιο τομέα. Για αυτά δυστυχώς δεν ακούσαμε ούτε τον κ.Μητστοτάκη να τα αναφέρει ούτε τον κ.Τσίπρα να τα επικροτεί.

Με την Ελλάδα στον πάτο των χωρών της Ευρώπης στο βιοτικό επίπεδο και την ανεργία των νέων στο 40% για ποια οικογένια και παιδιά μιλάμε. Σε λίγο που η τρίτη ηλικία με τις κάποιες συντάξεις θα μας αφήνει στη μάταιη αυτή Ελλάδα ποια οικογένεια περιμένει να αναπτυχθεί. Μόνο ξενιτιά μόνος ή παρέα  για την αναζήτηση συντρόφου και συντρόφισσας για μία καλύτερη οικογένεια. Τίποτα άλλο αφού δεν αλλάζουμε μυαλά ή απλά φοβόμαστε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Αν πραγματικά αγαπά την Ελλάδα και την οικογένεια κάθε ευπατρίδης πρέπει να αγωνιστεί για να ανέβει η Ελλάδα στη λίστα του βιοτικού επιπέδου το 2019 και να πιάσει τη Ρουμανία επιτέλους. Να γίνουν οι περιφέρειες μας πλούσιες ξανά και να μη φιγουράρουν στον πάτο της κατάταξης της Ευρώπης. Για αυτό όμως δεν μιλάει κανείς και μας θλίβει. Το 2019 που θα είναι έτος διακυβέρνησης και από τον κ.Τσίπρα και από τον κ.Μητστοτάκη έστω για 1-2 μήνες και πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα μετρήσιμο και όχι ευχολόγια και αερολόγιες. Θα το δούμε του χρόνου αυτό αν και πολύ φοβάμαι ότι θα μας ξεπεράσει και η Αλβανία στο βιοτικό επίπεδο.

Για τα 2.000 ευρώ εμείς απλά προτείνουμε 3.000 ευρώ. Αν έχει αντίρρηση κανείς τώρα πόσα παιδιά θα γεννηθούν  με την εξαγγελία Αντιπολίτευσης και Κυβέρνησης των 2.000 ή 3.000 ευρώ δεν μένει να δούμε στο τέλος τους έτους που θα μετρηθούμε…

Λ.ΚΑΛ.

loading...

1 thought on “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ

  1. Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Μας δίνουν λύσεις για το δημογραφικό αυτοί που δεν έχουν κάνει κανένα παιδί και δεν έχουν κάνει γάμο . Το ότι οι "επιδοτήσεις¨των παιδιών που υπόσχονται θα καταλήξουν στις τσέπες των μεταναστών και με τον τρόπο αυτό θα τους δίνουν κίνητρο να κάνουν περισσότερα παιδιά, δεν το εξήγησε κανένας. Με άλλα λόγια με τις επιδοτήσεις αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι μουσουλμάνοι και λαθρομετανάστες μια και στις επικείμενες εκλογές θα αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου. Με τους ρυθμούς που γεννοβολάνε οι μετανάστες και οι μουσουλμάνες σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία. Αν βεβαίως συνεχιστεί η ίδια πολιτική και τα επόμενα χρόνια όπως αυτή που εφαρμόζει ο κολωτσίπρας (να υπερασπίζει τους μετανάστες και να διώκονται οι Έλληνες) τότε το αποτέλεσμα είναι από τώρα προδιαγεγραμμένο.

Comments are closed.