Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις;

Οταν βουλευτής της αντιπολίτευσης παρουσίασε στοιχεία ότι η μείωση των συντάξεων συνεχίζεται, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας απάντησε κυνικά: «Θα είχε λίγο χρόνο ασφάλισης… Να δεις τι θα γίνει αν έρθει η ΝΔ»

Κι όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε κύριες συντάξεις και ομολόγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ρυθμό απονομής νέων συντάξεων.

Η κρίση ειλικρίνειας του κ. Πετρόπουλου έγινε στην επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος όπου παρουσίασε την πορεία του συστήματος.

«Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε κάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις;» αντέδρασε στα σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης που προκάλεσε η παραδοχή των μειώσεων για να συνεχίσει: «Υπάρχει αύξηση στις περισσότερες συντάξεις, υπάρχουν όμως και μειώσεις εκεί που έχουμε λιγότερους χρόνους ασφάλισης. Κοντά στις 620 χιλιάδες έχουν αύξηση».

Κυνικός Πετρόπουλος: Μειώθηκε η σύνταξη γιατί είχε λίγο χρόνο ασφάλισης…

Όταν δε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ανέφερε πως «οικοδόμος μου είπε ότι λάμβανε σύνταξη 676 ευρώ και σήμερα 650 ευρώ. Εχασε 26 ευρώ. Γιατί;» ο κ. Πετρόπουλος απάντησε κυνικά: «Θα είχε λίγο χρόνο ασφάλισης. Να δεις τι θα γίνει με το νόμο Μηταράκη αν έρθει η ΝΔ».

«Πράγματι στους χαμηλούς χρόνους, όταν κάποιος έχει μειωμένα χρόνια ασφάλισης έχουμε πολύ μικρές συντάξεις. Γενικά είναι μικρές οι συντάξεις στην χώρα μας αλλά οι νέες που παράγονται είναι θεαματικά μεγαλύτερες από παλαιότερα.  Κριτήριο είναι ο χρόνος ασφάλισης και το ύψος εισφορών».

Αναφορικά με την απόδοση συντάξεων είπε ότι υπάρχουν περίπου 15.000 εκκρεμή αιτήματα εκ των οποίων στις περίπου 12.500 περιπτώσεις καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη. «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα κρύψω τα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν εμείς παραλάβαμε το ΓΛΚ είχε μόλις 50 άτομα ενώ παλαιότερα 200. Δεν μας ικανοποιεί η κατάσταση και είναι προτεραιότητα για εμάς η επ΄θιλυση των προβλημάτων. Δικαίως ο κόσμος αγανακτεί. Καλά κάνει και ενοχλείται και αυτό αποτελεί για εμένα αιτία για να βρω λύσεις» είπε ο κ. Πετρόπουλος. Πάντως ο αν υπουργός υποστήριξε ότι το νέο σύστημα μηχανογράφησης εγκαθίσταται και λαμβάνει «εντυπωσιακά σχόλια από διεθνείς εμπειρογνώμονες» ενώ επανερχόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για περι ασφαλισμένων που του ζητούν να τους αυξήσει τις εισφορές προκειμένου να λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη είπε «Αυτό που είπα προφορικώς τότε για τις εισφορές ήταν αλήθεια και αυτό επιβεβαιώνεται εγγράφως από τους συλλόγους εμπόρων κ.α. που μου ζήτησαν να πληρώνουν παραπάνω». Ο ίδιος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του για έλληνες που έτρωγαν από τα σκουπίδια και τους έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «εσείς βγάζατε σποτ με τα «γιατί κύριε» και κατηγορείτε εμένα που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια;».

loading...

3 thoughts on “Ο Πετρόπουλος παραδέχεται: Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε μειώσει τις συντάξεις;

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωποι είναι αυτοί που πάνω από όλα και όλους βάζουν την υπουργική καρέκλα , δεν ξέρω, θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο έξυπνους ηλίθιους και όλοι οι άλλοι είναι οι άβουλοι οι ανόητοι που δεν έχουν κρίση και λογική και απλά χαύτουν αυτά που τους σερβίρουν, αυτού του είδους πολιτικά ραμολιμέντα

  2. Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στους σταλινοφασιστες!

  3. Μακάρι ο Θεός να τους κόβει χρόνια για να μας δίνει μέρες …

Comments are closed.