Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 
ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Γράφει ο Στάθης
Η κυβέρνηση Τσίπρα δολοφονεί την Ιστορία.
Μετά από κάποιους δοκιμαστικούς φόνους, με την ελληνική κοινωνία μάλλον να αδιαφορεί, η Ιστορία δολοφονείται συστηματικώς.
● Δολοφονείται στα σχολεία. Κρίσιμες περίοδοι όπως τα Μηδικά κολοβώνονται, άλλες όπως εκείνη του Μεγαλέξανδρου συρρικνώνονται, τα ελληνιστικά χρόνια εξαφανίζονται, ενώ άλλες περίοδοι αλλοιώνονται, άλλες υποβαθμίζονται κι άλλες διαστρέφονται. Τώρα σειρά για το κρεματόριο έχει πάρει ο Μακεδονικός Αγώνας.
● Ταυτοχρόνως η Ιστορία δολοφονείται, όταν σπουδαία θέματα όπως αυτά που ηγέρθησαν εξ αφορμής της FYROM, «λύνονται» εκτός του ιστορικού τους πλαισίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αυτεπίστροφον έχει τη μορφή της Νεμέσεως.
Στην εποχή μας, με έναν λόγο, η Ιστορία ρευστοποιείται. Σε φραγκοδίφραγκα, δηλαδή δάνεια, Μνημόνια, τόκους, δόσεις, επιδόματα, χορηγίες, επιχορηγήσεις, αρπαχτές, υπεξαιρέσεις, μίζες κι άλλα παρόμοια.
Όμως η Ιστορία «πληρώνει πάντα τα χρέη της». Κι όταν την πουλάς, της χρωστάς πολλά. Και όταν έρχεται η λυπητερή περιέχει πάντα το Δίλημμα των Μηλίων…
Μήπως έχτισε και τη γέφυρα του Μπρούκλιν;
Άλλο αντιθέσεις, άλλο πόλωση
Οι αντιθέσεις πέθαναν, ζήτω η πόλωση.
Οι αντιθέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δεν υπάρχουν πια, εδώ και καιρό. Και για αυτό ακριβώς θεριεύει η πόλωση. Διότι πόλωση είναι οι τάχα θανάσιμες διαφορές του τίποτα απ’ το τίποτα.
Το νέο στρατήγημα του Τσίπρα είναι το Προοδευτικό Μέτωπο με το οποίο μάλιστα θα αντιμετωπίσουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη – πρόκειται δηλαδή και για ένα Αντιφασιστικό Μέτωπο.
Δεν υπάρχουν πια μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί, πίσω όλοι μαζί μέσα σε έναν προοδευτικό χυλό κι έναν χρήσιμο στον καπιταλισμό αντιφασισμό.
Ο καπιταλισμός γεννά τον φασισμό και οι δυνάμεις που υπηρετούν τον καπιταλισμό μάς καλούν σε αντιφασιστικό μέτωπο!!!
Η λογική πέθανε, ζήτω η προπαγάνδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...