Βαρθολομαίος: Το Ουκρανικό δεν αποτελεί πρότυπο για το ζήτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων

Για άλλη μία φορά ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων. Όπως τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, το ζήτημα αυτό αφορά και τη Σερβία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έσπευσε να επισημάνει ότι το ζήτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με το Ουκρανικό.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε χθες ο πρέσβης του Κράτους της Βορείου Μακεδονίας στην Άγκυρα, κ. Zvonko Mucunski.

O κ.Mucunski, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κ.Tatyana, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα για αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος επανέλαβε όσα έχει δηλώσει και σε συνέντευξη του σε σερβική εφημερίδα ότι το ζήτημα της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με το Ουκρανικό και ότι για το αν θα αναγνωριστεί ή όχι έχει λόγο και το Πατριαρχείο της Σερβίας καθώς πριν αποσχιστεί ήταν επαρχία του.   

loading...