Σοκάρει η κατάθεση της μητέρας του βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτονται για την τραγωδία στη Βάρκιζα όπου ένα 13 μηνών βρέφος απανθρακώθηκε μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του.

Για έξι ολόκληρες ώρες είχε μείνει μόνο του στο διαμέρισμα της μητέρας του στη Βάρκιζα το 13 μηνών βρέφος, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό από την Πυροσβεστική, ύστερα από τη φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα.

Η 30χρονη μητέρα του έδωσε για ώρες κατάθεση στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, αναφέροντας ότι «το άφησα σπίτι αλλά δεν πήγα μακριά. Εδώ γύρω στην περιοχή ήμουν. Τι θα πάθω εγώ τώρα;».

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν ακατάλληλο για τη διαβίωση του μωρού, καθώς ήταν βρώμικο και υπερβολικά ακατάστατο. Η 30χρονη συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεσή του σε κίνδυνο, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής, ξέσπασε δύο φορές σε κλάματα φωνάζοντας: «Δεν φταίω εγώ για ό,τι έγινε».

Η ταυτότητα του πατέρα του παιδιού δεν ήταν μέχρι χθες βέβαιη για τις Αρχές, καθώς επίσημα το βρέφος δεν είχε αναγνωριστεί. Σύμφωνα με τους γείτονες της 30χρονης, είναι να πρόκειται για τον οδηγό ταξί ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης στο φλεγόμενο διαμέρισμα και προσπάθησε μάταια να σώσει το παιδί. Η 30χρονη είχε άλλα δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα ζει με τον πατέρα του και το άλλο είχε πεθάνει στο ίδιο διαμέρισμα, καθώς έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

loading...