ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΡΕΝΑ” ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Σφαγή” στην Περιφέρεια Αττικής

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται. Σε όλες όμως καταγράφεται νίκη της ΝΔ με σημαντική διαφορά από το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η κάθε δημοσκοπική εταιρεία συνεργάζεται και με κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, γνωρίζοντας που ανήκει κομματικά ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης αυτού του Μέσου! Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία η προ ημερών δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV επιχειρηματικών συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη!

Σε αυτήν τη δημοσκόπηση που παρουσίασε η δημοσιογράφος του σταθμού Έλλη Στάη, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξεως των 6,9 ποσοστιαίων μονάδων! Για τη ΝΔ καταγράφεται ποσοστό 23,6% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 17,5%. Για την ιστορία να αναφέρω, ότι η “Χρυσή Αυγή” βρίσκεται στο 6,2%, το ΚΙΝΑΛ στο 5% και το ΚΚΕ στο 4,7%. Όλα τα άλλα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα μένουν εκτός Βουλής, αφού δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο ποσοστό του 3%!

Κατακρημνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ…

Όμως κόλαφος της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το στοιχείο που καταγράφει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όπου παρουσιάζει πως το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς ανάπτυξης και μόλις το 23% έχει αντίθετη άποψη. Αντίστοιχα το 2014 σε δημοσκόπηση με το ίδιο ερώτημα, τα αποτελέσματα ήταν τελείως ανάποδα, αφού το 37% πίστευε ότι η χώρα βρίσκεται εκτός τροχιάς ανάπτυξης και το 41% πίστευε ότι η χώρα είχε μπει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Το τότε 22% που απαντούσε “δεν ξέρω, δεν απαντώ”, στην πρόσφατη δημοσκόπηση είναι μόλις το 6% των ερωτηθέντων!

Αυτή η καρπαζιά προς το κυβερνών κόμμα, της απαισιοδοξίας του λαού μας για την μη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος, έρχεται να προστεθεί στο μείζον ζήτημα της γενικής κατακραυγής του ελληνικού λαού για την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Εξ ου κι όπως παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος, στη Μακεδονία και τη Θράκη η διάφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνεται κατά 4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο!

Έτσι, μπροστά σε αυτήν τη δημοσκόπηση, από το “δικό” τους κανάλι (του ΣΥΡΙΖΑ), έχει πιάσει τεταρταίος πυρετός τα σκληρά στελέχη του ΣΥΡΖΑ, που πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές! Ελπίζοντας ότι, θα περιορίσουν την συντριπτική ήττα που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη από όσα έδειξε η δημοσκόπηση στο “δικό” τους κανάλι! Όμως προς το παρόν, “στου κωφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”, αφού ο Αλέξης Τσίπρας ανεβασμένος στο συννεφάκι ονείρου της Εξουσίας δεν θέλει να χάσει ούτε μια μέρα από αυτήν κι αρνείται πεισματικά τις πρόωρες εθνικές εκλογές!

Τι συμβαίνει στη “Χρυσή Αυγή”;

Πριν ασχοληθώ με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Νέας Δημοκρατίας, που μετατρέπεται στο χειρότερο παράδειγμα αυτοχείρων, θα ασχοληθώ με το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” που παραμένει παγιωμένη σε πολύ χαμηλές πτήσεις, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει την Ελλάδα τεμαχίζοντάς την κατ΄ εντολή του διεθνή παράγοντα και η ΝΔ, ως η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος (η άλλη όψη ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν αντιδρά σε αυτές τις αντεθνικές αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος των Μπολσεβίκων!

Και το ερώτημα που γεννάται σε νοήμονες ψηφοφόρους κι όχι σε φανατισμένους κομματικούς, είναι ένα και μοναδικό! Τι ακριβώς φταίει και η “Χρυσή Αυγή”, μη υπάρχοντος άλλου ανταγωνιστικού πατριωτικού κόμματος στο πολιτικό στερέωμα (αν λογίζουμε ως τέτοιο τη “Χρυσή Αυγή”) και δεν εισπράττει μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά; Φταίει η καταγραφή της ως ναζιστικό μόρφωμα, με βάσει δικαιώματα που έχει δώσει η ίδια η ηγεσία της κατά το παρελθόν και δεν μπόρεσε να πείσει ποτέ περί του αντιθέτου; Φταίει η μανία εσωστρέφειας του Γραμματέα της, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος αρνείται πεισματικά το “άνοιγμα” του κόμματος και τον εμπλουτισμό του με άξια, σοβαρά και αναγνωρισμένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας; “Χρωστάει” κάτι κάπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος και “κρατάει τα γκέμια του αλόγου και δεν το αφήνει τα καλπάσει”; Όταν μάλιστα, όπως γνωρίζουμε, αυτή είναι η συνεχής κόντρα του με τον αδελφό του, έγκριτο δικηγόρο Παναγιώτη Μιχαλόλια; Φταίει το τελευταίο “άθλημα” στο οποίο επιδίδεται και είναι η καρατόμηση άξιων στελεχών του στην Περιφέρεια, που του προσέδιδαν ψήφους και πολιτικό κύρος, όπως αναφέρθηκα στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Τρίτης στην Ελεύθερη Ώρα; Όπου έγραφα, πως:

«σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, όλα αυτά γίνονται προκειμένου να καθιερωθεί στις Πελοποννησιακές περιοχές ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος (με καταγωγή από την Πύλο)! Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρουσόπουλος είναι ο συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη της “Χρυσής Αυγής” του Βουλευτή της Γιάννη Λαγού! Τα νήματα της καρατόμησης των στελεχών της “Χρυσής Αυγής” κινεί ο επονομαζόμενος “Χάρος”, που όπως μας είπαν είναι αποσπασμένος αστυνομικός στην φύλαξη του Γιάννη Λαγού, αλλά διαβιεί μονίμως στην Καλαμάτα! Και το εξωφρενικό που μας αποκάλυψε η πηγή μας, είναι ότι ο “Χάρος” είναι επισήμως μέλος της Ν.Ε. της ΝΔ Μεσσηνίας! Δεν το πιστεύω…

Οι παραπάνω πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αν λάβω υπόψη μου το κύρος και τη γνώση της πηγής μου, δεν είναι τίποτε μπροστά στην εκτίμηση που μου έκανε η πηγή μου και με άφησε με ανοικτό το στόμα:

“Οι ευρωβουλευτές του κόμματος Γεώργιος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης (σ.σ. πατέρας του δολοφονηθέντος Γιώργου την 1η Νοεμβρίου 2013 μπροστά στα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής), δεν θα είναι στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου! Αντίθετα σε αυτό θα είναι ο Γιάννης Λαγός”»!

Παρέχει η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” πολιτική ασυλία στον Γιάννη Λαγό;

Που τελευταίες πληροφορίες μου λέγουν, πως υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της “Χρυσής Αυγής” στην “συνταξιοδότηση” από την ευρωβουλή των Επιτήδειου και Φουντούλη, όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα της ηγεσίας με τους δυο ευρωβουλευτές, αλλά γιατί πρέπει να εκλεγεί στην ευρωβουλή στις ευρωεκλογές του Μαΐου, στα σίγουρα, ο Γιάννης Λαγός! Και οι δυο προαναφερθέντες ευρωβουλευτές της “Χρυσής Αυγής” απολαμβάνουν μεγάλης αποδοχής στους ψηφοφόρους του κόμματος! Στην περίπτωση λοιπόν, που θα συμπεριλαμβάνονταν και αυτοί στο ευρωψηφοδέλτιο της “Χρυσής Αυγής”, θα υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μην εκλεγεί ο Γιάννης Λαγός! Χωρίς τους Επιτήδειο και Φουντούλη στο ευρωψηφοδέλτιο, η εκλογή του Γιάννη Λαγού είναι σίγουρη! Αλλά, γιατί τέτοια πρεμούρα από την ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” στο πρόσωπο του Γιάννη Λαγού; Υπάρχει προσπάθεια πολιτικής ασυλίας στην ευρωβουλή; Τι γνωρίζει η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” που δεν γνωρίζουν οι χιλιάδες αγνοί ψηφοφόροι της;

Ο Κυριάκος και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι…

Επιστρέφοντας στη Νέα Δημοκρατία, θεωρώ χρήσιμο να σας αναφέρω απόσπασμα από το άρθρο μου της περασμένης Κυριακής στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Μαζέψτε τον ισλαμολάγνο Μητσοτάκη”:

«Αλλά δεν φτάνει η δουλικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, είναι απόλυτα δουλικός κι απέναντι στην Φώφη Γεννηματά! Με την οποία τα έχει βρει απόλυτα ώστε μετά τις εκλογές κι εφ΄ όσον δεν έχει λάβει αυτοδυναμία από το εκλογικό Σώμα, να συγκυβερνήσουν! Αποδεχόμενος την απαίτησή της περί καρατόμησης (μη υπουργοποίησης) Βουλευτών της ΝΔ που βρίσκονται στις παρυφές της ακροδεξιάς (σ.σ. σύμφωνα με τις απόψεις πάντα της Φώφης)! Κατονομάζοντας στον Κυριάκο τον Άδωνη Γεωργιάδη και φωτογραφίζοντας τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ σε όλους εμάς! Άλλωστε, Κυριάκος και Φώφη ρίχνουν την τελευταία τους πολιτική ζαριά, προκειμένου να αρπάξουν την Εξουσία! Αφού, αν ο Κυριάκος δεν εξαφανίσει μέσω του εκλογικού αποτελέσματος το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι μια κυβέρνηση μικρής – σύντομης πνοής και θα αμφισβητηθεί εντονότατα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους! Στους οποίους δεν εντάσσονται μόνο οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γιώργος Πατούλης! Τα δυο βαρβάτα άλογα που περιμένουν στην αφετηρία εκκίνησης της κούρσας, αναμένοντας την εξαγγελία της διαδοχής! Που πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα που θα φέρουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Όσον αφορά τη Φώφη, το τελευταίο διάστημα έχει πολύ ταραγμένο ύπνο!

Ο ένας της Εφιάλτης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που αλληθωρίζει προς το ΣΥΡΙΖΑ κι ο άλλος είναι ο Νίκος Παπανδρέου, που έχει λάβει εντολή από τον διεθνή παράγοντα για την επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ!

Στο πλαίσιο αυτό τάσσεται και η θέση του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών! Γι΄ αυτό μιλάει με “αγάπη” και “νοσταλγία” για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου»!

Πατούλης – Μπακογιάννης, δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα…

Ωστόσο θα σταθώ ιδιαίτερα στα δυο βαρβάτα άλογα, όπως αναφέρω, τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Πατούλη! Ο ένας (Κώστας Μπακογιάννης) θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας και ο δεύτερος (Γιώργος Πατούλης) θα διεκδικήσει την Περιφέρεια της Αττικής! Όμως και οι δυο στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την μελλοντική αρχηγία της ΝΔ και έτσι προσπαθούν να θέσουν τις ισχυρές βάσεις στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας! Ο πρώτος, γόνος της “Ιεράς Οικογενείας των Μητσοτάκηδων”! Πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου και νυν Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος! Απόλυτα επιτυχημένος, οδηγείται στο τελευταίο εμπόδιο πριν τη διεκδίκηση της αρχηγίας! Ο δεύτερος, “αιώνιος” Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)! Και οι δυο έχουν πάρει το χρίσμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Και στο σημείο αυτό αρχίζει ο διαχωρισμός της ΝΔ σε δυο στρατόπεδα! Του Κώστα Μπακογιάννη και του Γιώργου Πατούλη! Που αν βγει πρώτος ο Γιώργος Πατούλης και σε δεύτερο γύρο εκλεγεί Περιφερειάρχης (φανταστείτε να βγει από την πρώτη Κυριακή), θα αποκτήσει πλεονέκτημα στην κούρσα διαδοχής της αρχηγίας του κόμματος από τον Κώστα Μπακογιάννη! Αφού θα είναι ένας μικρός Πρωθυπουργός (Αττική είναι η μισή Ελλάδα)! Όταν μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης είναι σίγουρο ότι θα πάει στη δεύτερη Κυριακή για να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά ουδείς γνωρίζει τους κομματικούς συσχετισμούς που θα παίξουν ρόλο τη δεύτερη Κυριακή! Κι αν χάσει και δεν εκλεγεί Δήμαρχος, θα είναι η απόλυτη Μητσοτακική καταστροφή!

Μητσοτακικοί και Πατουλικοί, όπως Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες…

Στο σημείο αυτό δημιουργούνται τα δυο στρατόπεδα στη ΝΔ. Το ένα ακούει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που υπό την αφόρητη πίεση της Ντόρας Μπακογιάννη, υποσκάπτει την υποψηφιότητα Πατούλη στην Περιφέρεια της Αττικής! Όπου υπάρχει μεγάλη προσπάθεια αφ΄ ενός να πλαισιωθεί το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας από Μητσοτακικούς και όχι από πρόσωπα προσκείμενα στον Γιώργο Πατούλη και αφ΄ ετέρου από στελέχη της ΝΔ, ακόμη και πρώην υπουργούς, οι οποίοι μη κρατώντας τα προσχήματα, διαλαλούν δεξιά κι αριστερά την προτίμησή τους στον Γιάννη Σγουρό!

Το άλλο στρατόπεδο ακούει στον Γιώργο Πατούλη, η υπερδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, που όμως δεν είναι τόσο ισχυρή στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Από τη στιγμή κιόλας, που ο Γιώργος Πατούλης είναι υπό την απόλυτη κηδεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω και του χαρακτήρα του! Άλλωστε, εάν έπρεπε να ορθώσει ανάστημα, θα το είχε κάνει τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ξεπέταξε στην Περιφέρεια, φέρνοντας στην Αθήνα τον ανιψιό του! Πηγαίνοντας στράφι ο αγώνας του Πατούλη στην Αθήνα, όπου είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει το Δήμο και γι΄ αυτό επί περίπου δυο χρόνια είχε ιδρύσει κίνημα ενεργών πολιτών της Αθήνας, με τον τίτλο “Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά”!

Μας χωρίζει η Μαρίνα;

Να ληφθεί υπ΄ όψη και να καταγραφεί, ότι ακόμη και στο Μαρούσι υπάρχει πρόβλημα για τον Γιώργο Πατούλη! Όχι μόνο από το συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, που ανήγγειλε ο ίδιος ότι στηρίζει, αλλά και από τον έτερο υποψήφιο στο Μαρούσι, τον Γιώργο Καραμέρο τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ! Που λέγεται, ότι θα ανάψει μεγάλες φωτιές, αν αληθεύει η πληροφορία που έφτασε στ΄ αυτιά μας, περί προτάσεως του κ. Καραμέρου στη σύζυγο του Γιώργου Πατούλη, Μαρίνα Σταυράκη, για να πλαισιώσει το συνδυασμό “Ενωμένο Μαρούσι”!

Άλλωστε, δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που πέρασε, όπου η Μαρίνα Σταυράκη έκανε άνω – κάτω τη ΝΔ! Όταν, μετά την αναγγελία της ΝΔ για διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής από τον σύζυγό της Γιώργο Πατούλη, εκείνη εξέφρασε την επιθυμία να διεκδικήσει το Δήμο Αμαρουσίου. Ούτε διαψεύστηκε στη συνέχεια η πιθανή εμπλοκή της στο ψηφοδέλτιο του γιατρού Παναγιώτη Βραχνού (Προέδρου του ΔΣ Αμαρουσίου)!

Άρα τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι παράλογο! Ο χρόνος θα το δείξει!

Δούρου φεύγει, Σγουρός έρχεται…

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου, γνωρίζουμε ότι της ασκήθηκε μεγάλη πίεση από τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, για να είναι πάλι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρειας Αττικής! Αφού η ίδια δεν ήθελε να συμμετάσχει εκ νέου! Ωστόσο, η πίεση και η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε κι έτσι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας …θα έχει τελειώσει οριστικά από τη Ρένα Δούρου…

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, θα ήθελα να σημειώσω απλά, πως για τους άλλους τα δύσκολα έπονται (όπως λέγει ο λαός μας: “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”)…

Αυτά προς το παρόν και σύντομα επανέρχομαι…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΡΕΝΑ” ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

  1. Ο κόσμος στενάζει από την φτώχεια την εξαθλίωση και τους φόρους,και εσείς μάχεστε για τις καρέκλες.
    Είστε ξεφτηλισμένοι όλοι σας ρε προδότες,και οι σημερινοί και οι χθεσινοί. Τους Ελληνες τους έχετε γραμμένους εκεί που δεν πιανει μελάνι.
    Με επιδόματα και εκλογικά δωράκια ο ένας,με υποσχέσεις αν θα γίνει κυβέρνηση ο άλλος… Φτάνει πια. Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Το είδαμε και επί ΠΑΣΟΚ -ΝΔ,το ζήσαμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Η ανέχεια έχει εξαθλιώσει τον κόσμο ο ποίος στερείται βασικά αγαθά επιβίωσης,όπως είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,η θέρμανση,βασικά τρόφιμα καύσιμα και άλλα πολλά που αν τα γράψω θα χρειαστεί μία σελίδα.
    Σ αυτή τη χώρα,πάλι οι μπαταχτσίδες θα επιβιώσουν,με διαγραφές και ρυθμίσεις,ενώ εμείς οι υπόλοιποι μισθωτοί και συνταξιουχοι ακόμη και μέχρι 20000€ ετησίως,τραβάμε το μεγάλο λουκι της φορολογίας. Ανθρωποι συστηματικοί κακοπληρωτές(βλ ελεύθεροι επαγγελματίες,οι περισσότεροι,γιατροί δικηγόροι εργολάβοι,απολαμβάνουν διαγραφές δόσεις και άλλες ευκολίες,ενώ εμείς που στερουμαστε τα πάντα για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας,είναι σαν να μήν υπάρχουμε. Καμία ανταμοιβή και ας χάσαμε το 1?3 των εισοδημάτων μας.

Comments are closed.