Δεκαετές ομόλογο: Δανειστήκαμε το κάθε ευρώ 15 φόρες πιο ακριβά από την Γερμανία

Τον “κούκο αηδόνι” θα πληρώσει ο ελληνικός λαός την “έξοδο” της χώρας για να δανειστεί ευρώ από τις  αγορές με δεκαετές ομόλογο.

Να σημειωθεί ότι καμιά χώρα  τις ευρωζωνης δεν τυπώνει ευρώ άλλα όλες το δανείζονται από τις αγορές με επιτοκια που διαμορφώνονται από τις αγορές ανά χώρα.  Με αυτό τον ΕΥΡΩ-παραλογισμό  ο  πρώτος τυχαίος κερδοσκόπος ειναι ο βασικός δανειστής κάθε  χώρας  της ευρωζώνης.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα ειναι η ανισότητα που δημιουργείται  μεταξύ των κρατών που δανείζονται για να χρησιμοποιούν το ευρώ.

Σήμερα πρακτικά, η  Γερμάνια δανείζεται με δεκαετή ομόλογα με επιτοκιο 0.25, η Πορτογαλία και Κύπρος δίνουν για  το δεκαετές τους με 1,45% και 1,87 αντίστοιχα, ενώ η Ελλαδα  για να βρει το ευρώ   το δανείζεται και πληρώνει 3,9%

Δηλαδή η Ελλάδα πληρώνει τους κερδοσκόπους για να της δίνουν το ευρώ, 15 φόρες πιο ακριβά από  ότι πληρώνει η Γερμανία.

Όσο παράλογο κι θεωρειται το γεγονός ότι δυο χώρες της ευρωζώνης δανείζονται το  νόμισμα τους με διαφορετικά επιτοκια και όχι ένα κοινό, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έτσι ήταν από πάντα.  Η Ελλάδα στην ευρωζώνη ειχε πάντα το ακριβότερο επιτοκιο δανεισμου

Μάλιστα  αυτή ειναι η βασική αιτία που το Ελληνικό χρεος αυξήθηκε στο ευρώ  και  ξέφυγε τόσο πολύ, που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία  και τα Μνημόνια.

Το κοστος που πληρώνει η χώρα μας για την προμήθεια του ευρώ από τις αγορές μεταβιβάζεται σε κάθε  οικονομική δραστηριότητα εντός της χώρας και την μαραζώνει.  Διότι είναι φανερό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Ελληνική αγορά με  το ακριβότερο νόμισμα στο κόσμο όπως ειναι σήμερα το ευρώ.

Για αυτό τον λόγο έφυγαν όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις  και πήγαν σε χώρες στα βόρεια σύνορα μας που ειναι χώρες εκτός ευρώ

Το επιτοκιο 3,9% καθιστά το ευρώ που έχουμε στα χέρια μας  δεκαπέντε φορές πιο ακριβό από αυτό που χρησιμοποιούν στην Γερμανία. Με την σειρά του το δεδομένο οδηγεί σε αλυσιδωτές αυξήσεις παντού. Έτσι έχουμε γενικά μιλώντας:

δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένους  φόρους επιχειρήσεων και ιδιωτών,
δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένες τιμές στα προϊόντα και άρα 15 φορές πιο μεγάλη απόδοση σε ΦΠΑ και αντίστοιχους φόρους κατανάλωσης,
δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένες εισφορές,
δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένα επιτόκια  χορηγήσεων δανείων σε επιχειρήσεις  και ιδιώτες,
δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένες δόσεις στεγαστικών, καρτών και κάθε λογής δανείων
δεκαπέντε  φορές περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσει μια νέα επιχείρηση που πήρε δανειο  και να καταλήξει βουτηγμένη στα χρεη,
δεκαπέντε  φορές πιο αυξημένες τιμές σε ΔΕΚΟ κλπ.
Όλα αυτά τελικά δημιουργούν γενικευμένη ακρίβεια και για αυτό τον λόγο τα περισσότερα εισαγόμενα ειναι πιο φθηνά από τα ελληνικά.

Όλα αυτά τελικά δημιουργούν το υπερ πλεόνασμα το οποίο καταληγει στην αποπληρωμή του ακριβού ευρώ  που δανειστήκαμε και  ως χρεος  πρέπει να αποπληρώσουμε. Είμαστε συνεχώς υποχρεωμένοι να  δανειζόμαστε ευρώ για να μένουμε στο ευρώ.

Και τελικά  δανεισμός  αυτός οδηγεί στη  καταλήστευση του τόπου και του ελληνικού λαού, στην μνημονιακή κηδεμονία, σε μνημονιακά προγράμματα και οι μνημονιακές δεσμεύσεις σε επιτήρηση χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η χώρα αναγκάζεται να χρεώνεται συνεχώς  προκειμένου να πληρώνει τόκους και χρεολύσια ενός μη βιώσιμου και επαχθούς χρέους.

Το τραγικό στην περίπτωση μας είναι ότι η κυβέρνηση και ευρωπαιστες παριστάνουν ότι όλα πάνε καλά. Πιθανόν οι δεύτεροι έχουν βγάλει τα λεφτά τους εκτός Ελλάδας και αφήνουν το «χρεος  της παραμονής στο ευρώ» θα το πληρώσει ο Έλληνας πολίτης , -η εργαζόμενη μεσαία τάξη-, μέσα από την άγρια φορολογία και την ακρίβεια και την μεθοδική απώλεια της περιουσίας  της μέσα από μαζικές προσωπικές και οικογενειακές χρεοκοπίες.

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, οι ανάδοχοι της έκδοσης  θα καρπωθούν πανύψηλες αμοιβές, Αυτοί ειναι είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC, ενώ το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξει 12 Μαρτίου 2029 και  θα πληρώσουμε για αυτό 1 δις επιπλέον από όσο δανειστήκαμε.  Από τη χθεσινή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ και θα πληρώσουμε 3,5 δις

Τέλος να σημειωθεί ,  ότι η έκδοσή του, πέρα από το ληστρικό επιτόκιο, έγινε και με αποικιακούς όρους που αντιπροσωπεύει το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο παρακάμπτει το εθνικό και δανείζονται μόνο χώρες-προτεκτοράτα.

https://papaioannou-j.gr/

loading...