Μετά τις «Πρέσπες», το Βερολίνο ανοίγει ζήτημα Θράκης: «Η Ελλάδα “ταλαιπωρεί” τoυς μουσουλμάνους»

– «Βρώμικο» deal Γερμανίας-Τουρκίας

Συνεχίζονται τα ύποπτα παιχνίδια από το Βερολίνο εις βάρος του Ελληνισμού. Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, η Γερμανία θέλει να ανοίξει από το πουθενά θέμα μεινότητας στη
Θράκη.

Δηλαδή οι… φίλοι μας οι Γερμανοί, είναι στην ίδια γραμμή με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, που χθες, χωρίς ιχνός αιδούς, μπροστά στα μάτια του Τσίπρα, μίλησε για εθνική μειονότητα στη Θράκη μας!

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και ειδικά της επικήρυξής τους από την τουρκική κυβέρνηση, λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σχολιάζει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung: «Ο Τσίπρας επικαλούνταν πάντα αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων, τα οποία απέκλειαν την έκδοσή τους στην Τουρκία. Ναι μεν ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να θίξει το θέμα κατά την επίσκεψη, αλλά όχι με τέτοιες τυμπανοκρουσίες. Στην Τουρκία οι μνήμες της απόπειρας πραξικοπήματος είναι ακόμη νωπές και στον προεκλογικό αγώνα, ενόψει των δημοτικών εκλογών, χρησιμεύουν για να ξυπνούν τα συναισθήματα των ψηφοφόρων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, « η επίσκεψη Τσίπρα είχε ανακοινωθεί ως “επίσκεψη εργασίας”, αλλά είναι γεμάτη συμβολισμούς. Την Τετάρτη, ο Τσίπρας θέλει να επισκεφθεί αρχικά την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη – κάποτε ο σημαντικότερος ιερός τόπος των Ορθόδοξων Χριστιανών, έπειτα τζαμί και σήμερα μουσείο. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστεί σε πλοίο για να περάσει σε ένα από τα πριγκηπονήσια του Μαρμαρά, στη Χάλκη.

“Οι Τούρκοι ονομάζουν το νησί Heybeliada. Εκεί βρίσκεται η κλειστή, από το 1971, Θεολογική Σχολή των Ορθοδόξων. Και στις δυο περιπτώσεις, ο Τσίπρας ενδιαφέρεται λιγότερο για τα θρησκευτικά συμφραζόμενα. Η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά σε κάθε προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί, όπως ζητούν κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές.

“Και η Αθήνα ζητά – με σύμφωνη σε αυτό την ΕΕ – την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ως σύμβολο της ανεξιθρησκίας. Πριν από σχεδόν 50 χρόνια, όταν η Άγκυρα επέβαλε το κλείσιμο της σχολής, οι εποχές ήταν ταραχώδεις ενώ είχε γίνει και πραξικόπημα.

Έκτοτε, οι τουρκικές κυβερνήσεις έβρισκαν συνεχώς κάποια πρόφαση για να αποτρέψουν την επαναλειτουργία της Σχολής. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, “ταλαιπωρούσε” για καιρό τη μουσουλμανική μειονότητα στην ανατολική Θράκη, κάτι το οποίο επίσης δεν βοηθούσε στην εξεύρεση λύσης».

Πρόκειται για ένα άθλιο σχόλιο της Γερμανικής εφημερίδας που απηχεί την φωνή του κατεστημένου που βρίσκεται στο Βερολίνο.

ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

Στη δυνατότητα επίλυσης διμερών διαφορών μέσω του διαλόγου εστιάζουν κάποια από τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, χωρίς να λείπουν και οι αναφορές σε θέματα που ενδιαφέρουν την Άγκυρα, όπως οι οκτώ αξιωματικοί, το ζήτημα των μουφτήδων έναντι της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης και το Κυπριακό.

Χαρακτηριστικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος και βασικό θέμα της Hurriyet: Μπορούμε να τα λύσουμε με διάλογο.

Ενώ η Cumhuriyet υποστηρίζει στο δικό της τίτλο: Η Θεολογική Σχολή (σ.σ. της Χάλκης) αντάλλαγμα για τους μουφτήδες.

Η δουλειά της πολιτικής είναι να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς, υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδό της η Aksam.

Ζήτησε (σ.σ. ο Ερντογάν) τους γκιουλενιστές από τον Τσίπρα, αναφέρει η Gunes.

Μη γίνετε καταφύγιο για τους τρομοκράτες, αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της Sabah.

Ταυτόσημος ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yeni Safak: Μη γίνετε λιμάνι για τους τρομοκράτες. Στους υπότιτλους του βασικού της θέματος, η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για έκκληση Τσίπρα για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πράγμα που ζήτησε και ο Ερντογάν. Αναφέρεται όμως και στην φράση του Έλληνα πρωθυπουργού, λύνουμε τα προβλήματα με επικοινωνία.

Από τους δύο προηγούμενους τίτλους, δεν απέχει εκείνος της εφημερίδας Star: Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο τρομοκρατών.

Πιο επιθετικός ο τίτλος της Turkiye: Εκδώστε τους προδότες της FETO (σ.σ. η οργάνωση του Γκιουλέν).

Σε άλλο θέμα εστιάζει από την πλευρά της η Yenicag: Δήλωση-έκπληξη από τον Τσίπρα: Η Ομόσπονδη Κύπρος πρέπει να πάρει τη θέση της ως κανονικό κράτος της Ε.Ε.

Καταγραφικός ο τίτλος της Akit: Ο Ερντογάν δέχθηκε τον Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αισιόδοξος, τέλος, ο τίτλος της YenBirlik: Πιστεύω (σ.σ. ο Ερντογάν) ότι μπορούν να επιλυθούν τα ζητήματα μεταξύ μας.

loading...

2 thoughts on “Μετά τις «Πρέσπες», το Βερολίνο ανοίγει ζήτημα Θράκης: «Η Ελλάδα “ταλαιπωρεί” τoυς μουσουλμάνους»

  1. Μην φοβάστε, ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ που μας προσέχουν και αν λάχει μας προστατεύουν , δεν ξέρω αν το πιστεύετε ;

  2. Σύμφωνα με το βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας σε ένα του σημείο αναφέρει Οι Γερμανοί χρηματιστές, μετά την κυριαρχία των λοιπών κλάδων της προπαγάνδας, συσκέπτονται στο Βερολίνο σχετικά με το πώς είναι ασφαλέστερο να καταστρέψουν τους Έλληνες. Έτσι αποφασίζουν, χωρίς κανένα θόρυβο και τους δολοφονούν έναν-έναν, χωρίς καμία διαμαρτυρία. Ήταν δυνατόν, κατά τη αντίληψη των Γερμανών, να διαμαρτυρηθεί η Ελλάδα, αυτό το κρατίδιο, για τα διαδραματιζόμενα στην Ανατολή; Oι Γερμανοί, αδυνατώντας να χτυπήσουν φανερά τον Ελληνισμό της Τουρκίας, σκέφτηκαν να βυθίσουν το μαχαίρι στα στήθη του μέσω ενός τρυφερού εναγκαλισμού. Στο δρόμο τους ο Ελληνισμός ήταν πολύ μεγάλο, τεράστιο εμπόδιο, οπότε έπρεπε να εκριζωθεί είτε δια του Γερμανισμού, είτε δια του Τουρκισμού. Για να τα καταφέρουν, κατήλθε το 1904 στην Ελλάδα από τη Γερμανία ο τότε διευθυντής της «Εθνικής Τράπεζας για τη Γερμανία», πείθοντας το διευθυντή της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας» να ιδρύσουν την «Τράπεζα της Ανατολής». Ο ύπουλος, κρυφός στόχος του ήταν μέσω της ένωσης των γερμανικών και των ελληνικών κεφαλαίων να διεισδύσουν με ασφάλεια στην Ανατολή, έτσι ώστε να ενημερωθούν καλύτερα για το εμπόριο.
    Η «Εθνική Τράπεζας της Ελλάδας» δέχτηκε την ίδρυση της «Τράπεζας της Ανατολής» με τους Γερμανούς, υπό τον όρο όμως
    να έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο της…. Μέσα σε ένα χρόνο η «Τράπεζας της Ανατολής», με κεφάλαιο 10 εκ. φράγκα, μέσω αποκλειστικά και μόνο του ελληνικού εμπορίου, αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, οπότε χρειάστηκε η αύξηση των κεφαλαίων της.
    Κακόπιστα όμως οι Γερμανοί, αφού είχαν μάθει πλέον όλα τα μυστικά και τις λεπτομέρειες του Ανατολικού εμπορίου, συμφώνησαν υπό τον όρο να έχουν αυτοί τη πλειοψηφία του
    συμβουλίου. Οι Έλληνες αρνήθηκαν, ακολούθησε η ρήξη και ιδρύθηκε η «Ανατολική Τράπεζα της Ελλάδας», καθώς επίσης η «Γερμανική Τράπεζα της Ανατολής», στη θέση της αρχικής «Τράπεζας της Ανατολής»…..
    Σε τελική ανάλυση κυριάρχησαν οι Γερμανοί στην Τουρκία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μικρασιατική καταστροφή».
    Ολοκληρώνοντας,χωρίς να αναφερθούμε στα υπόλοιπα σημεία του βιβλίου που είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικά, εύκολα συμπεραίνει κανείς πώς σκέφτονται οι Γερμανοί για τους Έλληνες και ποιός παραμένει να είναι ο στόχος τους: η πλήρης εξαφάνιση του Ελληνισμού, όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου.
    Μέχρι στιγμής πάντως δεν τα έχουν καταφέρει, ενώ πιστεύουμε πως δεν θα τα καταφέρουν ποτέ – επειδή μπορεί μεν να αργούν οι Έλληνες να αντιδράσουν και να υπομένουν πάρα πολλά, χάνοντας αρκετές μάχες, αλλά όταν το αποφασίσουν δύσκολα χάνουν τον πόλεμο.

Comments are closed.