Θρίλερ με το συμβόλαιο θανάτου-μαμούθ για τον Πακιστανό – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι σήμερα το συμβόλαιο θανάτου που η μαφία των φυλακών είχε στα σκαριά με στόχο έναν Πακιστανό, ο οποίος, προς το παρόν, σημειώνεται ως ο άγνωστος Χ στο παζλ της υπόθεσης που θυμίζει θρίλερ.

Όπως προκύπτει, η μαφία που σφράγιζε κοντράτα θανάτου είχε ειδίκευση στα σχέδια εξόντωσης βασικών μαρτύρων και εμπλεκομένων σε μεγάλες υποθέσεις που πλέον βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, όπως για παράδειγμα αυτή της Energa.

Το πιο βασικό στοιχείο όμως, σύμφωνα με το bloko.gr, που αφενός… ξενίζει, αφετέρου προβληματίζει, είναι το ύψος του συμβολαίου. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά στη μορφή του ρητορικού ερωτήματος, 30.000 ευρώ για έναν Πακιστανό (;), χωρίς στο ερώτημα να εμπεριέχεται η οποιαδήποτε απαξία ή ρατσιστική διάθεση. Την έρευνα καθοδηγεί ο εμπειρισμός και η γνώση του εγκληματολογικού περιβάλλοντος, καθώς για τέτοιες «εξαφανίσεις» επιστρατεύονται «φαρμακοχέρηδες» με κατά πολύ χαμηλότερης αξίας αντικαταβολή, έως και μηδενική. Τέτοιο ποσό φημολογείται πως πληρώθηκε για έναν ολόκληρο Στεφανάκο, είναι ο εύλογος αντίλογος.

Με βάση το διαπιστωτικό πλαίσιο των εκτιμήσεων, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν -επίσης εύλογα- ότι ο άγνωστος Χ υπήκοος Πακιστάν, είναι το πιο πιθανό μάρτυρας ή εν δυνάμει μάρτυρας σε πολύ μεγάλη υπόθεση υπό διερεύνηση ή σε υπό ερευνητική προπαρασκευή υπόθεση, που εικάζεται επίσης ότι συνδέεται με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων, καυσίμων ή με πολύ μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

Στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης απόδρασης των δύο κρατουμένων του Κορυδαλλού έπειτα από σχέδιο της μαφίας των φυλακών, υπήρξαν ενδείξεις για αξιωματικούς της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, πως η αποστολή τους ήταν να ενταχθούν σε ζώσα τρομοκρατική οργάνωση και να εκτελέσουν το πιθανότερο αλά Γκαλιμάνη κορυφαίο στέλεχος του σωφρονιστικού συστήματος, άποψη που μάλλον εξέπεσε στο διάστημα που μεσολάβησε από την παρακολούθηση των δραπετών μέχρι και τη σύλληψή τους.

Θυμίζουμε ότι η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, τον Φεβρουάριο του 2015, και έκτοτε παραμένει ανεξιχνίαστη.

Πηγή: bloko.gr

loading...

1 thought on “Θρίλερ με το συμβόλαιο θανάτου-μαμούθ για τον Πακιστανό – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Comments are closed.