Βενιζέλος για Πολάκη: «Ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος»

Ως «εργαστηριακό παράδειγμα παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας» χαρακτήρισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλο,  τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση
νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που μεταξύ άλλων ενισχύει τις διατάξεις του τεκμηρίου αθωότητας στον Ποινικό Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ.  Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης με την σημερινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την συμπεριφορά του στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει τα πρακτικά στην δικαιοσύνη.

«Όταν είδα τον κ. Πολάκη παρόντα και αγορεύοντα από τα υπουργικά έδρανα υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας. Επειδή τώρα πια εισάγεται η διεκδίκηση αποζημίωσης έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων» και πρόσθεσε «Επιπλέον όμως οι ενέργειές του και συμπεριφορές του όταν δολοφονεί χαρακτήρες, όταν στοχοποιεί πρόσωπα και παραδέχεται ότι γνωρίζει προστατευόμενους μάρτυρες ή προαναγγέλλει διώξεις παραβιάζει άρθρο του ΠΚ και οδηγεί σε ακυρότητα κάθε διαδικασία. Σας λεω κ. υπουργέ ότι ενώ τον φέρατε με καλό σκοπό προχώρησε σε ομολογίες πέραν των υπουργικών του καθηκόντων που αφορούν παραβίαση άρθρων του ΠΚ σε βαθμό κακουργήματος που επισείει και αυτόφωρο σε σχέση με την χθεσινή συμπεριφορά του και επιπλέον έχουμε και τα πρακτικά της βουλής και παρακαλώ τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσουν τα πρακτικά γιατί ο Πολάκης δεν έκανε χρήση της σιωπής και των άλλων προνομίων των κατηγορούμενων. Δεν έχει γνώση αυτών των νομικών πολιτιστικών κατακτήσεων για την προστασία κάποιου που κατηγορείται».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι παρά τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου «Δεν θα λειτουργήσει το τεκμήριο αθωότητας όταν το παραβιάζει ο πρωθυπουργός έχοντας πλήρη συνείδηση του τι κάνει εντός του κοινοβουλίου, όταν μια κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών και θεωρεί ότι συνιστά εργαλείο της η δικαιοσύνη , όταν υπάρχουν υπουργοί που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να τραμπουκίζουν εις βάρος της δικαιοσύνης».

loading...

6 thoughts on “Βενιζέλος για Πολάκη: «Ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος»

  1. Γιατί ρε τούρκογλου κάθεσαι και αμολάς παπαριές, αντί να πας να ντερλικώσεις κανένα ταψί μπαμπάδες στου "Χατζή"; Γιατί φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν ρε κακομαθημένε φλύαρε;

  2. κι εσύ έλεγες ότι είναι τηλεφωνικοί αριθμοί οί λογαριασμοί τού Άκη,
    αλλά εσύ είσαι στήν απ' όξω όμω…..ή κάνω λάθος;

  3. Ρε τον κακούργο… Ωστε έκανε τέτοιο έγκλημα ο πολάκης; Για φαντάσου, κατέγραψε τις παπαριές του στουρν-άρα παπ-άρα. Για πες μας τώρα εσύ τούρκογλου, εσύ τι έγκλημα έκανες αλήθεια με τον νόμο σου περί (μη) ευθύνης υπουργών, υπουργίσκων και υφυπουργίσκων;

  4. Αυτος ο τραμπουκοκρητικαρος τελικα θα την πατησει απο την πολλη μαγκια.Κλανια ,μαγκια κι εξατμιση.Αισχος.Αυτα ειναι τα νεα ηθη.

  5. ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΚΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΟΠΩΣ.Η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΡΕ ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΦΤΩΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ?

  6. Μια εξίσωση, για να μαθαίνουμε πως είναι οι …υπέυθυνοι πολίτες!

    Η συμβία του προέδρου των σοσιαλιστών στην Σουηδία, έλαβε βοήθημα
    ενικίου 200 ευρώ που δεν δικαιούταν, γίνετε μέγα σκάνδαλο, χάνουν
    τις εκλογές οι σοσιαλιστές ενώ ήταν σίγουρο ότι θα κέρδιζαν
    και παραιτείτε ο πρόεδρος τους.

Comments are closed.