ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Μετά την νέα εποχή στο Ναυπηγείο Σύρου με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου της 15ης Σεπτεμβρίου 2018 και την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της ΟΝΕΧ S.A. και τα πολύπαθα Ναυπηγεία Ελευσίνας εισέρχονται σε μία ελπιδόφορα εποχή μετά την κατάθεση μη δεσμευτικής
προσφοράς από την κοινοπραξία Inter-M Traders και Sogem Holdings. Τη μη δεσμευτική προσφορά θα ακολουθήσει και η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς και να ξεκινήσει η διαδικασία εισαγωγής της επιχείρησης στον πτωχευτικό κώδικα.

Οι οφειλές εργαζομένων σύμφωνα με το πληροφορίες υπολογίζονται περίπου στα 15.000.000 ευρώ και, όπως τονίζεται από ανθρώπους του χώρου, θα είναι μία μεγάλη δικαίωση η επαναλειτουργία του Ναυπηγείου και η αποπληρωμή των οφειλομένων για το προσωπικό που διαβιεί σε σκληρές συνθήκες. Πολύ δε περισσότερο μία ισχυρή τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η Ελλάδα με την ισχυρή παγκόσμια παρουσία στη ναυτιλία και τις μεγάλες αμυντικές δαπάνες στις περασμένες δεκαετίες οφείλει να έχει ισχυρή βιομηχανία Ναυπηγείων, με την υποστήριξη της Πολιτείας προς όφελος των επενδυτών, της ελληνική οικονομίας, του Δημοσίου, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Δυστυχώς, τα περασμένα χρόνια η κατάληξη και των τριών μεγάλων Νυαπηγείων της χώρας Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρείου Σύρου ήταν απογοητευτική.

Λ.ΚΑΛ.


https://thedayaftergr.blogspot.com

loading...