ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο


Το υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, o ίδιος δεν «βλέπει» πρόωρες εθνικές εκλογές την Άνοιξη

Εκλογές τον Οκτώβριο βλέπει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ωστόσο, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, το υπουργείο προετοιμάζεται και για πενταπλές εκλογές, στις 26 Μαΐου, με σιέλ ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Πουλάκης, παράλληλα, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000.

«Είμαστε πρετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μπάμπη Κούτρα και του Νίκου Φελέκη, «Μαζί δεν κάνουμε».

«Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαϊου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο» συμπλήρωσε ο Κώστας Πουλάκης.

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι.Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Πολιτικά μιλώντας, όσον αφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Κώστας Πολάκης απαξίωσε τις δημοσκοπήσεις, λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης από το 2012, και είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα έρθει αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς θα πληγεί περισσότερο. Τέλος, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο ότι στις Ευρωεκλογές συνήθως ενισχύονται τα μικρά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :