Οργή της ΝΔ για την «μακεδονική μειονότητα» και το δημοσίευμα του BBC!

«Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Μακεδόνες Σλάβοι». Αυτός είναι ο τίτλος του εκτενέστατου δημοσιεύματος του βρετανικού BBC, το οποίο αναφέρεται στην Συμφωνία των
Πρεσπών και την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με την ΝΔ να αντιδρά άμεσα και όλα να δείχνουν πως μια νέα… φωτιά ανάβει στο πολιτικό σκηνικό.

Το BBC τονίζει πως με την Συμφωνία των Πρεσπών «η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Και παρόλα αυτά, αρνήθηκε την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας για δεκαετίες» μεταφέροντας δηλώσεις ανθρώπων και θέτοντας το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι τώρα«;

Η αντίδραση της ΝΔ

Όπως ήταν λογικό, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, με ανακοίνωση στην οποία καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα».

Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”.

loading...