Γιώργος Λάνθιμος: 7 βραβεία BAFTA το “The Favourite”!

«Τίναξε» την μπάνκα στα φετινά βρετανικά Όσκαρ (BAFTA) ο Γιώργος Λάνθιμος και βάζει πλώρη για τα Οσκαρ!

Με την ταινία του “The Favourite”, ο Έλληνας σκηνοθέτης συγκέντρωσε συνολικά 7 βραβεία! Το επόμενο και ιστορικής σημασίας ραντεβού είναι σε δύο Κυριακές (24.2.2019) στα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ!

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Έλληνα σκηνοθέτη ήταν υποψήφια, συνολικά, για 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας, που, όμως, κατέκτησε ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία Roma, μια παραγωγή του Netflix.

Αναλυτικά τα βραβεία: Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Καλύτερων Κοστουμιών, Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Βραβείο Μακιγιάζ και Κομμώσεων.
Η Ολίβια Κόλμαν, το φαβορί των προγνωστικών για την ερμηνεία της στην ταινία “The Favourite”,  κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Αλλά και η Ρέιτσελ Βάις (φωτό κάτω), μία από τις τρεις πρωταγωνίστριες του Γ. Λάνθιμου, ξεχώρισε, κερδίζοντας  το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου. Υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της, Έμα Στόουν.

Η ασπρόμαυρη, αυτοβιογραφική ταινία του Κουαρόν απέσπασε, επίσης, τα βραβεία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης φωτογραφίας.

Ο Ράμι Μάλεκ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Bohemian Rhapsody, κέρδισε για την ερμηνεία του το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Μαχέρσαλα Άλι κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Το Πράσινο Βιβλίο”.

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήγε στο BlacKkKlansman του Σπάικ Λι, ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ κέρδισε το βραβείο μουσικής για την ταινία “Ένα Αστέρι Γεννιέται”.

Ωστόσο, με τις αποψινές διακρίσεις του, ο Γ. Λάνθιμος ήταν, αναμφισβήτητα, το πρόσωπο της βραδιάς στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA

loading...