Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε “πακέτο” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας – ΒΙΝΤΕΟ

«Εάν ο ελληνικός λαός είχε την δυνατότητα να δει το πρωί την συζήτηση στην Βουλή επί της ένστασης μας για αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διαπιστώνατε ότι υπάρχει
κοινή θέση της Κυβέρνησης και της ΝΔ για παράδοση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «η επίσημη θέση της ΝΔ είναι για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με erga omnes», λέγοντας ότι δεν συνηγόρησε προ μηνών στην πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, διότι αυτή ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων».

«Ο μόνος λόγος για να μην προχωρήσει η Συμφωνία είναι να κριθεί αντισυνταγματική, όπως και είναι», επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος, στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ, η οποία όπως είπε δεν στήριξε την σχετική πρόταση του κόμματος του, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα σταματούσε η διαδικασία στην Βουλή, καθώς υπήρχε πλειοψηφία επί των παρόντων, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, υπέρ της αντισυνταγματικότητας της Συμφωνίας.

Αναφερόμενος στην πρόταση του για πρόταση μομφής από πλευράς της ΝΔ, την οποία θα στήριζαν και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, μέμφθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε πίσω, διότι όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ουσιαστικά να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, «όπως παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειας του και την Μακεδονία, έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Αγκ. Μέρκελ για να καταλήξει σε αυτήν την Συμφωνία», συμπληρώνοντας «κι εγώ δέχθηκα πιέσεις, αλλά δεν υποχώρησα ούτε πρόκειται να υποχωρήσω».

loading...