Χάρτης Πόνου Κοιλιάς–Στομάχου: Εντοπίστε τον πόνο σας στο χάρτη και μάθετε αμέσως τι τον προκαλεί!

Η κοιλιά είναι μια μεγάλη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια και το στήθος. Κάθε πόνος αισθητός σε αυτή την περιοχή μπορεί να προκαλείται από διάφορους λόγους, που
σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι καλοήθεις, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να απειλήσουν την υγεία σας.

Για να πάρετε μια καλύτερη εικόνα για τις πιθανές συνέπειες από τους πόνους που βιώνετε σε αυτή την περιοχή, θα πρέπει να εντοπίσετε την ακριβή θέση από όπου αυτοί προέρχονται.

Ο κοιλιακός πόνος είναι ένα από τα πιο κοινά αισθήματα που περιστασιακά επηρεάζει σχεδόν το 90% των ανθρώπων. Μερικές φορές, φοβόμαστε από την έντασή του, αλλά η ένταση του πόνου και μόνο δεν σημαίνει ότι η αιτία του είναι σοβαρή και το αντίστροφο: Ήπιος, αλλά μακροπρόθεσμος πόνος μπορεί να υποδεικνύει μια χρόνια ασθένεια, η οποία πρέπει να θεραπευτεί.

Αν έχετε πόνο στην κοιλιακή χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος της κοιλιάς σας, ο οποίος διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως, έτσι ώστε να μπορεί να εξαλείψετε την πιθανότητα μιας πιο σοβαρής διάγνωσης. Ένας λόγος για να επισκεφτείτε άμεσα στο γιατρό είναι το μόνιμο φούσκωμα, ο επίμονος εμετός, ή η παρουσία αίματος στα κόπρανα σας.

Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη περιοχή του σώματος που καταλαμβάνει το στομάχι, είναι σημαντικό να εντοπίσετε ακριβώς το μέρος όπου νιώθετε πόνο, έτσι ώστε ο λόγος για την εμφάνιση του να μπορεί να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ευκολία. Εντοπίστε το οδυνηρό σημείο στον κοιλιακό χάρτη και προσδιορίστε τη σημασία του:

Χάρτης:

1. πέτρες στα νεφρά, φλεγμονή της ουρήθρας, δυσκοιλιότητα, οσφυϊκή κήλη (κήλη ή ρήξη δίσκου στη σπονδυλική στήλη).

2. Παγκρεατίτιδα, πρώιμο στάδιο της σκωληκοειδίτιδας (φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης), έλκος στομαχου, μεγάλη φλεγμονή του εντέρου, μικρή φλεγμονή του εντέρου, Η νόσος του Crohn (τοπική εντερίτιδα), ομφαλοκήλη.

3. πέτρες στα νεφρά, εκκολπωμάτωση, δυσκοιλιότητα, μεγάλη φλεγμονή του εντέρου.

4. σκωληκοειδίτιδα, δυσκοιλιότητα, πυελικό άλγος – γυναικολογικές παθήσεις (ενδομητρίωση και άλλοι), πόνος στη βουβωνική χώρα – βουβωνοκήλη.

5. Φλεγμονή της ουρήθρας, σκωληκοειδίτιδα, μεγάλη φλεγμονή του εντέρου, πυελικό άλγος – γυναικολογικές παθήσεις, εκκολπωμάτωση.

6. Eκκολπωμάτωση, πυελικό άλγος – γυναικολογικές παθήσεις, πόνος στη βουβωνική χώρα – βουβωνοκήλη.

7. Λιγότερο σοβαρές διαταραχές

Σημασίες:

Α. χολόλιθοι, έλκος στομάχου, φλεγμονή του παγκρέατος (παγκρεατίτιδα).

Β. έλκος στομάχου, γαστρικό οξύ, κακή πέψη, παγκρεατίτιδα, πέτρες στη χολή, επιγάστρια κήλη (κήλη πάνω από τον ομφαλό).

Γ. έλκος στομάχου, έλκος δωδεκαδάκτυλου, απόφραξη χοληδόχου πόρου, παγκρεατίτιδα.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες του κοιλιακού πόνου και οι λιγότερο σοβαρές είναι οι ακόλουθες: δυσκοιλιότητα, ως αποτέλεσμα κακής διατροφή και κακής σωματική δραστηριότητας, δυσανεξία σε ορισμένα είδη τροφίμων, γαστρίτιδα, ως αποτέλεσμα της πλεονάζουσας παραγωγής γαστρικού οξέος, τροφική δηλητηρίαση, ή ίωση στομάχου / εντέρου.

loading...