Αυτοί είναι οι 3 σοβαροί λόγοι για να σταματήσετε να πίνετε απο το εμπόριο “φυσικούς” χυμούς

Πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι ένας χυμός φρούτων δεν είναι
υγιέστερος από ένα ποτήρι σόδα; Θα πιστεύατε ότι κάτι τέτοιο είναι τρελό, έτσι δεν είναι; Καλά, δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά πολλοί ειδικοί διαφόρων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διαιτολόγοι κλπ).

Σας φαίνεται απίστευτο, ε; Μην ανησυχείτε! Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς εννοούμε και θα ξέρετε ακριβώς τι κάνει τους εμπορικούς χυμούς φρούτων τόσο κακούς για την υγεία.
3 λόγοι για να σταματήσετε να αγοράζετε χυμό φρούτων
# 1 – Ζάχαρη

Η ειδική σε θέματα υγείας, Corrie Pikul, λέει ότι όταν οι εταιρείες αφαιρούν από ένα φρούτο τη φλούδα του, ο χυμός που προκύπτει δεν έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου. Με άλλα λόγια, θα χαθεί ένα πολύ υψηλό ποσό φυτικών ινών και θα παραμείνει η φρουκτόζη.

Τώρα, επειδή τα σάκχαρα είναι φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι και καλά.

“Η έρευνα δείχνει η φρουκτόζη είναι το πιο επικίνδυνο γλυκαντικό,” γράφει ο Δρ. Jonny Bowden. “Η φρουκτόζη δημιουργεί αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξάνει τα τριγλυκερίδια. Επίσης, αυξάνει το λίπος γύρω από τη μέση, που με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.”

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση φρούτων είναι, επίσης, επικίνδυνη; Όχι.

“Όταν τρώτε φρούτα, το ποσό της φρουκτόζης που καταναλώνετε είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι στα ζαχαρούχα ποτά”, λέει ο Δρ. Mark Hyman. “Οι μεταβολικές επιδράσεις της είναι διαφορετικές, διότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων, και αντιοξειδωτικών βοηθά στην σωστή απορρόφηση της και τη βελτίωση του μεταβολισμού.”

#2 – Ο χυμός φρούτων έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ξέρετε τι είναι αυτά τα λευκά κομμάτια που έχει ένα πορτοκάλι; Εκεί βρίσκονται οι φυτικές ίνες. Σύμφωνα με το “World’s Healthiest Foods” αυτά απομακρύνονται κατά τη διαδικασία παρασκευής χυμού φρούτων. Το ίδιο ισχύει και για το χυμό μήλου.

Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει χυμό φρούτων με πολτό, το ποσό των φυτικών ινών δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπήρχε πριν την παρασκευή του.
#3 – Ο χυμός φρούτων είναι πολύ όξινος

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν είναι το μόνο κοινό που μπορούμε να βρούμε μεταξύ των χυμών φρούτων και της σόδας. Υπάρχει επίσης η οξύτητα που πρέπει να εξετάσουμε. Τόσο η σόδα όσο και ο χυμός φρούτων φθείρουν το σμάλτο των δοντιών σας με την πάροδο του χρόνου, και συμβάλουν στην ανάπτυξη στοματικών προβλημάτων.

Φυσικά, αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία θα τροφοδοτήσει τα βακτήρια που με τη σειρά τους δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα στο στόμα σας.
Θα πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε χυμό φρούτων;

Σε καμία περίπτωση! Αυτό που θα πρέπει να σταματήσετε είναι αγορά συσκευασμένων χυμών φρούτων. Όσον αφορά τις φυτικές ίνες, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας χυμό στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα από φρούτα όπως το μήλο ή το αχλάδι.

Ίσως, επίσης, να θέλετε να δοκιμάσετε τους χυμούς λαχανικών. Θα σας προσφέρουν ένα εξίσου φρέσκο ρόφημα αλλά με πολύ λιγότερη ζάχαρη.

loading...