Kόρη πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ δηλώνει: «Σιχάθηκα την πολιτική λόγω του πατέρα μου» (φώτο)


Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People μίλησε για τη ζωή στο Λονδίνο και πώς αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα της perfomer.
H Ειρήνη Σκυλακάκη ζει στο Λονδίνο και είναι τραγουδίστρια. Πρόκειται για την κόρη του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρου Σκυλακάκη.


Το 2013 έδωσε συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από χίλια άτομα. «Μου έκανε εντύπωση. Αναρωτιόμουν “Τώρα, για μένα ήρθαν; Με γνωρίζουν;”». Έχει τύχει βέβαια να κάνει live με μόλις πέντε άτομα από κάτω. Είναι και τα live που αγαπά λίγο παραπάνω. «Ξέρεις τι υπέροχο πράγμα είναι αυτό; Τι υπέροχη επικοινωνία μπορείς να έχεις με αυτούς τους λίγους ανθρώπους;». Μια φορά πολύ γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός τη σταμάτησε στο δρόμο και της είπε: «Η μητέρα της κόρης μου, ακούγοντας μέσα στο αυτοκίνητο το τραγούδι σου “In the light”, έβαλε τα κλάματα», κι αυτό είναι ό,τι ομορφότερο έχει ακούσει για την τέχνη της μέχρι σήμερα η Ειρήνη. Είναι δε τόσο σεμνό κορίτσι που προτίμησε να μου αναφέρει off the record το όνομά του, για να μη φανεί ότι τον χρησιμοποιεί.
Μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια, φοίτησε σε ιδιωτικά κολέγια, μάθαινε γαλλικά και πιάνο. «Και μένα και την αδελφή μου μας μεγάλωσαν με αξίες. Οι γονείς μας ήταν συνεχώς δίπλα μας βάζοντας πάνω απ’ όλα την πνευματική μας καλλιέργεια».

«Από το σχολείο ακόμη, ένιωθα άβολα όταν με ρωτούσαν “Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου;”. Κάποιες φορές απαντούσα οικονομολόγος κι άλλες πολιτικός. Είναι περίεργο να λες “ο μπαμπάς μου είναι πολιτικός”. Ευτυχώς τώρα μεγαλώσαμε και σπάνια τυχαίνει να μου κάνουν τέτοια ερώτηση. Με τους δικούς μου μιλάμε καθημερινά. Επειδή πρόσφατα γέννησε η αδελφή μου και έχουμε ένα νέο, καταπληκτικό μέλος στην οικογένειά μας, τη Σοφούλα, με έχουν αφήσει λίγο στην ησυχία μου, αλλά και πάλι δεν θα περάσει μέρα χωρίς να τηλεφωνηθούμε. Την πολιτική την έζησα μέσα στο σπίτι μου από παιδί. Γι’ αυτό και πριν από κάποια χρόνια έφτασα στο σημείο να τη σιχαθώ. Δεν είναι ένας χώρος από αυτούς που ένα παιδί ονειρεύεται να βρίσκει κάθε μέρα στο σπίτι του. Ωστόσο και η αδελφή μου και εγώ είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένες σε σχέση με τα κοινά. Αλλά, ναι, έχω μια περίεργη σχέση με την πολιτική. Από τη μια με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλω να ξέρω τι γίνεται, από την άλλη κρατάω κάποιες αποστάσεις. Έχω δει εξάλλου αρκετές φορές τον πατέρα μου στενοχωρημένο εξαιτίας της. Από αυτή την άποψη δεν μου αρέσει. Εσείς τον γνωρίζετε από τη δημόσια εικόνα του, εμένα όμως είναι ο πατέρας μου. Είναι ο τέλειος μπαμπάς, ο μπαμπάς που βλέπουμε μαζί το The Lords of the Rings και συγκινείται με τις μάχες και τα πιο απρόσμενα πράγματα. Aκόμη και τώρα, που δεν είμαι πια μικρό παιδί, είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε όλα μου τα βήματα. Και, ναι, είμαι το κορίτσι του μπαμπά».

2 σχόλια :