Π.Σγουρίδης: «Δεν ξέρω αν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή – Μπορεί να γίνει θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

«Μπορεί να συμβούν γεγονότα τι θα μπορούσε να συμβεί; Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης αφήνοντας
ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή

Την δήλωση την έκανε στο ΘΕΜΑ 104,6 και δημιούργησε απορίες για το εάν γνωρίζει, ή έχει πληροφορίες για κάποια τουρκική επιθετική ενέργεια στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Άλλωστε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Πρόσθεσε άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο. Το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία»

loading...

1 thought on “Π.Σγουρίδης: «Δεν ξέρω αν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή – Μπορεί να γίνει θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

  1. Πιωμένος ήσουν, τι είναι αυτά, η Τουρκία έχει ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ότι η Τουρκία θα βάλει προσκόμματα με τουρκική επιθετικότητα, αυτά ούτε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν το σκέφτηκε. Η Τουρκία που προχθές ήταν με τους Ρώσους του ΠΟΥΤΙΝ που σημειωτέον αναγνωρίζουν τα ΣΚΟΠΙΑ ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και τώρα είναι με ΤΡΑΜΠ που σημειωτέον αναγνωρίζει τα ΣΚΟΠΙΑ ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΒΟΡΕΙΑ" ΚΥΡΙΕ ΣΓΟΥΡΙΔΗ; ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ-ΤΡΑΜΠ, ΟΥΤΕ Ο ΡΩΣΟΣ-ΠΟΥΤΙΝ. ΜΟΝΕΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ Η ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΩΡΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΡΩΣΟΙ, ΚΛΠ. Ή ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Comments are closed.