Αναλαμβάνουμε την ταφή της Συμφωνίας των Πρεσπών .


Εκατό φορές μεγαλύτερες ήταν οι συγκεντρώσεις (μόνο στη Θεσσαλονίκη ) για τη Μακεδονία από την ( αστυνομοκρατούμενη ) συγκέντρωση στην ομιλία του Πρωθυπουργού για
το ίδιο θέμα η οποία θα μπορούσε να γίνει σε εξωτερικό χώρο. ( Ήταν αστυνομοκρατούμενη με σκοπό να δειχθεί ότι υπήρχε κίνδυνος και έτσι να δικαιολογηθεί η ανάγκη να γίνει σε κλειστό χώρο ώστε να μην φανεί η μικρή υποστήριξη στις θέσεις της Κυβέρνησης ).

 Αυτό σημαίνει ότι  το 72% (μέσο όρο σύμφωνα με τις  δημοσκοπήσεις) των Ελλήνων που επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια , είναι μικρό.

Ακόμα και η συγκέντρωση και η πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποίησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την  εκεί παρουσία του πρωθυπουργού για το θέμα , ήταν πολλαπλάσια μεγαλύτερη από αυτήν που «στήριξε » τον πρωθυπουργό

Ποιοι και γιατί οδηγούν την Ελλάδα σε εμφύλιο αιματοκύλισμα ;  Το θέμα είναι ασύλληπτα σοβαρό.

Ακόμα και  αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία και έχουν ίχνη ελληνικής συνείδησης  ( τα λεφτά είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα,  βλέπε Σκόπια ) παραδέχονται  ότι η συμφωνία των Πρεσπών ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ .

To γεγονός πάντως  ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ( λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για το θέμα )  με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της ,τις προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία», γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας , δεν έχει απολύτως καμία σημασία αφού η εν λόγω Συμφωνία δεν επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή.

Προτείνουμε σε αυτούς τους συλλόγους  να επανέλθουν ΣΥΝΤΟΜΑ  στο πλαίσιο του άρθρου 41 παρ.2 του Συντάγματος  σύμφωνα με το οποίο « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα » και στην βάση των παρακάτω επισημάνσεων:

Α- Με την συνθήκη των Πρεσπών είναι πλέον δυνατή, η αλλοίωση ιστορικών στοιχείων που προστατεύοντα από το Σύνταγμα

Β-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από το Σύνταγμα να διαλύσει τη Βουλή, εφόσον η κυβέρνηση το προτείνει σύμφωνα με το 41 παρ. 2( τούτο πρέπει όλοι να το φωνάξουμε )

Γ- Ναι μεν η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να ζητήσει τη διάλυση , πλην όμως εφεξής μια τέτοια παράκαμψη αυτής της τόσο σημαντικής Συνταγματικής διάταξης υπό τις παρούσες συνθήκες ,  δεδομένου του ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί στη Βουλή ( 5/7/2018 ) ότι το Σκοπιανό είναι θέμα εξαιρετικής εθνικής σημασίας , και ότι η παρούσα συγκυβέρνηση δεν είχε στις προεκλογικές της εξαγγελίες αναφορές για τη λύση του Σκοπιανού , ΘΑ προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος ( που θα αντιδράσει )  και ΘΑ υποβαθμίζει επικίνδυνα την Δημοκρατία

Δ-  Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κυρίαρχα ηθικό είναι  , η Βουλή που θα αποφασίσει να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα τέτοιο θέμα εξαιρετικής σημασίας όπως είναι οι συνέπειες από τη συνθήκη των Πρεσπών , θα πρέπει να έχει προκύψει από εκλογές , όπου οι πολίτες θα είχαν υπόψη τους την πρόθεση κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων ( ως προεκλογική εξαγγελία ) για το πως θα χειριστεί το θέμα αυτό , όταν και εάν . Τούτο εν μέρει αντικαθιστά το δημοψήφισμα που δεν έγινε .

Υγ. Έχουμε πλέον αποδείξει  ότι όταν εξαγγέλλοντας μια δέσμευσή μας , ξεκινούμε με τη φράση «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ»  το αποτέλεσμα είναι δεδομένο .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωπολιτικής Στρατηγικής ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :