ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ





Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Εκφράζεται ευρέως η άποψη ότι το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για την ασφαλή, με κανόνες και νόμιμη (τακτική) μετανάστευση….

προετοιμάζει την ανθρωπότητα για την Παγκόσμια Δικτατορία. Όμως η Παγκόσμια Δικτατορία είναι ήδη εδώ! Και ήδη αγνοεί παντελώς την ανθρωπότητα και χαράσσει ερήμην της το μέλλον της.

Δημιουργεί (ακόμα στα χαρτιά η προσπάθεια) τον μετα-άνθρωπο, ένα κράμα ανθρώπου και ζώου, όπου οι ανθρώπινες λειτουργίες για τους “μη εκλεκτούς” περιορίζονται στα βασικά ένστικτα, έστω κι αν οι μετα-άνθρωποι επιστήμονες λειτουργούν σαν “καλοκουρδισμένα” κομπουτεράκια.  Ο μετα-άνθρωπος, αν το επιχειρούμενο σχέδιο πετύχει, θα έχει χάσει εντελώς ό,τι τον καθιστά άνθρωπο, δηλαδή την ψυχή του.
ΟΗΕ : Σκοποί και Αρχές.
Αναζήτησα τους σκοπούς του Οργανισμού Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ, όπως αυτοί εκφράστηκαν στο ιδρυτικό του σύμφωνο (Χάρτη). Οδηγήθηκα σε άρθρο της Καθημερινής της 19/06/2011 με τίτλο: “Η ίδρυση του ΟΗΕ το 1945”, που το υπέγραφε η κ. Εμμανουέλα Δούση.
Σε αυτό αναφέρονται οι σκοποί και οι αρχές του ΟΗΕ. Χάριν συντομίας έχω περικόψει το πρώτο άρθρο, που συνεχίζεται με αυτονόητα. Πιο ενδιαφέρον να σταθούμε στις αρχές. Τις ακολουθεί σύντομη κριτική αν εκπληρώνονται ή όχι. (Τα κεφαλαία -πλην ΟΗΕ- και τα έντονα έχουν τεθεί από τη γράφουσα το παρόν άρθρο).
Οι σκοποί του Οργανισμού Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ
Στο άρθρο 1 του Χάρτη του ΟΗΕ τονίζεται ότι τα Ηνωμένα ΕΘΝΗ έχουν σκοπό:
1. Να διατηρούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια …
2. Να αναπτύσσουν μεταξύ των ΕΘΝΩΝ φιλικές σχέσεις, που θα βασίζονται στον σεβασμό της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, και να υιοθετούν άλλα μέτρα κατάλληλα για την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης.
3. Να επιτυγχάνουν διεθνή συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής φύσεως, και για την ανάπτυξη και ενθάρρυνση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας.
4. Να αποτελούν ένα κέντρο που θα εναρμονίζει τις ενέργειες των ΕΘΝΩΝ για την επίτευξη αυτών των κοινών σκοπών.
Οι αρχές των Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ.
Στο προοίμιο του Χάρτη των Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ τονίζεται:
Εμείς οι λαοί των Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ, είμαστε αποφασισμένοι:
–Να σώσουμε τις επερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στα χρόνια μας έφερε στην ανθρωπότητα ανείπωτη/απερίγραπτη οδύνη.
Εκπληρώνει ο ΟΗΕ την αρχή αυτή; Έχει σώσει τις επερχόμενες γενεές από το 1945 και εντεύθεν από τη μάστιγα του πολέμου; Έχει εμποδίσει να εμφανιστεί η μάστιγα στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και όπου αλλού;
 Έχει κάνει το παραμικρό για να σταματήσει την παράνομη κατοχή της Κύπρου; Ή μήπως προσπαθεί και στην Κύπρο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των “μεγάλων αφεντικών” που τον ίδρυσαν, όπως το πράττει σε κάθε άλλη περίπτωση πολέμου ή κατοχής;







loading...