Ιερώνυμος προς κληρικούς: Τι έχω αποδείξει έως σήμερα;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συμφωνίας με την Πολιτεία.
Οι Ιερείς είχαν ζητήσει τη συνάντηση αυτή καθώς ήθελαν να εκφράσουν δια ζώσης τους προβληματισμούς τους στον Μακαριώτατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στους Ιερείς πως τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα. Παράλληλα, παρέδωσε και υπόμνημα όπου υπογραμμίζεται πως όλα αυτά θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Ο κ.Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε προς τους Ιερείς πως «50 χρόνια δίνω μάχη για τα δικαιώματα. Τι έχω να αποδείξω; Αυτά είναι πάντοτε προτεραιότητα».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η συμφωνία θα ξαναεξεταστεί, θα ξαναπάει Ιεραρχία και η Ιεραρχία θα το δει. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, μπορεί να διορθώσει, μπορεί να απορρίψει. Αν προχωρήσει, θα τα ξανασυζητήσουμε».

Για τους Ιερείς, είπε: «Ποτέ δεν είχαμε διάσταση με τους Ιερείς. Οι Ιερείς μας είναι τα μάτια μας και τα χέρια μας και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση την οποία πήρε η Ιεραρχία. Περιμένουμε την Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί και στην οποία όπως υποσχέθηκε ο Μακαριώτατος και αν βέβαια θελήσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα υπάρχει και ένα μέλος του ΙΣΚΕ και θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Επιτροπής, ώστε να αποφασίσει τελικά η Ιεραρχία για το τι πρόκειται να γίνει. Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο που μάς δέχθηκε, δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Λάθος εντύπωση έχει σχηματιστεί, αν έχει σχηματιστεί τέτοια εντύπωση».

Δείτε το υπόμνημα που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος…

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

loading...