Το ξύλο και το παρασκήνιο στην Attica Bank Όταν ο πρόεδρος «ακινητοποίησε» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για δάνειο στον Καλογρίτσα

Kινήθηκε εναντίον μου απειλητικά. Με καθύβρισε. Τον ακινητοποίησα γιατί φοβήθηκα. Δεν τον χτύπησα. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε γραπτή
αναφορά του (και είναι πολλές οι σελίδες) προς την Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με τον ξυλοδαρμό του CEO της τράπεζας κ. Θόδωρο Πανταλάκη, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Διότι η ΤτΕ, ως επόπτης, διενεργεί… ΕΔΕ για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ήδη έχουν κληθεί στελέχη της Attica Bank και έχουν καταθέσει στο αρμόδιο όργανο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ερώτημα που τους τίθεται είναι κατά πόσο οι δύο άνδρες -Ρουμελιώτης και Πανταλάκης- μπορούν να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, αν υπάρχουν μεταξύ τους διενέξεις κατά τη διάρκεια των ΔΣ και κατά πόσον η μεταξύ τους κόντρα έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της τράπεζας.

Στο υπόμνημα του ο κ. Ρουμελιώτης, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr, σημειώνει μεταξύ των άλλων πως είχε κάνει συστάσεις στον CEO να απομακρύνει κάποια στελέχη από τη διοίκηση της τράπεζας.

Αναφέρεται σε θέματα χρηματοδοτήσεων και συγκεκριμένα κάνει εκτενή αναφορά σε δύο υποθέσεις. Στην χρηματοδότηση της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης, του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπως και στην υπόθεση της χρηματοδότησης ιδιοκτήτη «ροζ» ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης είχε ζητήσει να μην εγκριθεί χρηματοδότηση στην κατασκευαστική εταιρεία και μάλιστα όταν το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της τράπεζας, επέμεινε αυτή η αντίρρηση του να καταγραφεί στα πρακτικά.

Σημειώνουμε ότι για τις χρηματοδοτήσεις αυτές, τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι η κατασκευαστική πήρε δάνειο για να καλύψει επιταγές. Ενώ για το δάνειο προς τον (Χ.Α) ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου αναφέρουν ότι στο αίτημα που είχε σταλεί από υποκατάστημα της Attica στα κεντρικά για να εγκριθεί το δάνειο, δεν αναφερόταν ότι ο επιχειρηματίας ήταν «κόκκινος» στον Τειρεσία. Όμως ούτε η αρμόδια επιτροπή εγκρίσεων, αντιλήφθηκε ότι είχαν «κτυπήσει» προηγούμενα δάνεια.

Σε άλλο σημείο τώρα της πολυσέλιδης αναφοράς του ο κ. Ρουμελιώτης, σημειώνει πως είχε ενημερωθεί από εκδότη εβδομαδιαίας εφημερίδας και ιστοσελίδας, ότι υπήρχε μαγνητοφωνημένη συνομιλία του CEO, όπου τον καθύβριζε.

Και όταν φτάνει στο δια ταύτα, στον ξυλοδαρμό δηλαδή, ο πρόεδρος της Attica Bank, υποστηρίζει ότι: ο κ. Πανταλάκης όταν μπήκε στο γραφείο μου άρχισε να με βρίζει –εμένα και την οικογένεια μου- και απείλησε ότι θα με δείρει. Τότε επειδή κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά, τον ακινητοποίησα. Δεν τον χτύπησα.

Η… ΕΔΕ βρίσκεται ακόμα στην αρχή και αναμένεται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και ο κ. Πανταλάκης. Και είναι άγνωστο αν τελικά η υπόθεση θα κλείσει ομαλά ή αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις….

loading...