Κρήτη: Στους 32.000 οι αλλοδαποί που μένουν στο νησί – Αλβανοί, Γεωργιανοί, Πακιστανοί οι πολυπληθέστερες ομάδες

Σε 32.535 ανέρχονται οι «νόμιμοι» αλλοδαποί τρίτων χωρών με άδεια διαμονής σε ισχύ σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίοι
βέβαια έχουν μπει στη χώρα παράνομα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 12418 άτομα (ποσοστό 38%) διαμένουν στο Ηράκλειο. Στα Χανιά διαμένουν 9652 (ποσοστό 30%), στο Ρέθυμνο 6225 (ποσοστό 19%) και στο Λασίθι 4240 (ποσοστό 13%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι αλλοδαποί που ζουν μόνιμα έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές τους εισφορές, για να μην… ανησυχούν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι.

“Πρωταθλητές” οι Αλβανοί

Οι υπήκοοι Αλβανίας είναι η μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα μεταναστών στην Κρήτη, των 600.000 ατόμων η οποία ανέρχεται σε 22.025 άτομα, σχεδόν το 68% των νομίμων αλλοδαπών στο νησί.

Αλλά η λίστα έχει συνέχεια: Και Ρώσους έχουμε και  Ουκρανούς,  και Ινδούς, φυσικά… Γεωργιανούς, Σύρους, Πακιστανούς, Μολδαβούς, κλπ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται πολλοί… αναρωτιούνται γιατί πως απ’ τους 1.181 Ινδούς με άδεια διαμονής, το 98% αυτών βρίσκονται στο Ρέθυμνο, με ελάχιστη παρουσία στις άλλες περιοχές και “αγωνιούν¨”: Τι συμβαίνει;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, υπάρχουν χώρες με παρουσία ενός μόνο ατόμου στην Κρήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουατεμάλα, το Λάος, η Μογγολία, η Μονζαβίκη, η Σιέρα Λεόνε, η Τζαμάικα και το Τουρκμενιστάν.

Τώρα αυτοί οι καταγεγραμμένοι: Όσο για τους παράνομους αλλοδαπούς εκεί στοιχεία δεν υπάρχουν και είναι αμφίβολο εάν κάνεις γνωρίζει.

loading...