Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των λαθρέμπορων χρυσού: Ιδού πως oι Τούρκοι «άρπαξαν» τον πλούτο της Ελλάδας

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού και κλεπταποδόχων που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Στα αποκλειστικά πλάνα που παρουσίασε η ΕΡΤ φαίνεται Κινέζος επιχειρηματίας να μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ στον Τούρκο λαθρέμπορο στο στρατηγείο του, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αριστείδου!

Η εν λόγω συναλλαγή αυτή ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν Κινέζοι επιχειρηματίες με το κύκλωμα για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Στο άλλο βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού, όπου γίνεται η παράδοση του χρυσού σε Τούρκο υπήκοο, ο οποίος μετέφερε τις πλάκες χρυσού με τουριστικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επίσης, ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις συναλλαγές του γνωστού με το ψευδώνυμο «καμπούρη» παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Είναι ένα από πρόσωπα που έκαναν τις παραδόσεις των λαθραίων ποσοτήτων χρυσού και συνελήφθη στους Κήπους Εβρου, πριν περάσει στην Τουρκία έχοντας κρύψει σε ειδικό γιλέκο με γάντζους ράβδους χρυσού βάρους 17 κιλών.

Το ψευδώνυμο «καμπούρης» του το προσέδωσε η ΕΛΑΣ καθώς από το βάρος των πλακών χρυσού που κουβαλούσε έγερνε ελαφρώς μπροστά.

Μάλιστα ο «καμπούρης» έπαιρνε ως αμοιβή 120 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού που μετέφερε στην Τουρκία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το τέχνασμα

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, τα μέλη του κυκλώματος εφάρμοζαν ένα, μοναδικής σύλληψης, τέχνασμα για να αποκομίζουν κέρδη από το λαθρεμπόριο χρυσού, χρησιμοποιώντας καταστήματα κινέζικων ρούχων.

Οι πλάκες χρυσού πωλούνταν στην Κωνσταντινούπολη. Τα κέρδη μετατρέπονταν σε κινέζικο νόμισμα (γουάν). Συνεργάτης του κυκλώματος έκανε παραγγελία ρούχων από την Αθήνα. Τα ρούχα πληρώνονταν με τα γουάν. Όταν τα ρούχα πωλούνταν στην Αθήνα τα χρήματα εισπράττονταν από το κύκλωμα. Οι εισπράκτορες πήγαιναν από κατάστημα σε κατάστημα για την είσπραξη. Μάλιστα, προτιμούσαν να πληρώνονται σε χαρτονομίσματα των 10 ή των 20 ευρώ.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος, συριακής καταγωγής εμφανιζόταν ως αυθεντία σε θέματα χρυσού, με διεθνείς διασυνδέσεις.

Μέσω «τρίτων» προσώπων φέρεται να είχε οικονομικές δοσοληψίες ακόμα και με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Γεια σου, είσαι ο Ι…;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Ναι, ποιος είσαι;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Σε παίρνω εκ μέρους του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Τον γνωρίζεις;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Ναι, τον γνωρίζω.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Έχει δώσει σε εμένα 130.000 που ήταν στην Ελβετία για να του τα παραδώσω. Ξέρεις τίποτα;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Έχω μία πληροφορία. Πού είσαι τώρα;

Την ίδια ώρα, συνομιλίες που είναι καταγεγραμμένες στη δικογραφία αποτυπώνουν και την προσπάθεια βασικού κατηγορούμενου να προβεί την αγορά μεγάλου ακινήτου.

Κατηγορούμενος: «…Αν σου τύχει κανένα καλό ακίνητο, ό,τι σου είπα»

Άγνωστη γυναίκα: «Ναι καλό ακίνητο πες μου…»

Κατηγορούμενος: «Ναι, σας είχα πει για κανένα ξενοδοχείο»

Άγνωστη γυναίκα: «Ξενοδοχείο μέσα στο κέντρο είπατε;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, ναι στο κέντρο….»

Ντελιβεράδες

Αυτοί που έπαιρναν με τις μηχανές τις πλάκες χρυσού από τα γραφεία της εταιρείας και τα πήγαιναν στο ταξιδιωτικό γραφείο.

Κινέζος

Αυτός που έπαιρνε τα χρήματα και τα μοίραζε στα αρχηγικά μέλη. Είναι κινεζικής καταγωγής.

loading...