Εισαγγελέας Εφετών του ΣτΕ: Να μην παγώσει η έρευνα για τη Novartis

Της Άννας Κανδύλη

Δεν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για την Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της Ελένης Ράικου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της
Επικρατείας.

Αυτό προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή.
Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση τους, ούτε πως ευθύνονται η νυν Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Η κ. Σταθέα σημειώνει δε , σύμφωνα με πληροφορίες, πως για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης η έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή.

Τον τελευταίο λόγο πάντως επί του θέματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα απαντήσει με βούλευμά του.

Η προσφυγή

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη .

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για την διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις Εισαγγελείς.

loading...